HDD диагноза:BAD SECTORS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
HDD диагноза:BAD SECTORS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Хора трябва ми спешно нещо против лоши сектори на хард-диска
/програми или начини за поправка/

п.п. ако някой си продава стария хард който още работи добре да драсне 1 ЛС

Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
питах един приятел и той ми каза следното:
има 2 вида bad sector-и - физически и логически
Логическите могат да се оправят с low level format
Физическите- нов хард диск

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Този формат гледай да ти го прави човек с опит в тая работа, за да не останеш съвсем бе HDD.
Програмата е Norton Utilities, със едно от приложенията му, се маркираха бад секторите и няма да ги използваш, но има и едно неписано правило, ако един диск направи веднъж бад сектори сам, непременно ще повтори, така че замисли се и за смяна в близко бъдеще
Програмата е Norton Utilities, със едно от приложенията му, се маркираха бад секторите и няма да ги използваш, но има и едно неписано правило, ако един диск направи веднъж бад сектори сам, непременно ще повтори, така че замисли се и за смяна в близко бъдеще

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Asterix написа:питах един приятел и той ми каза следното:
Това е истината за лошите сектори ,но не е задължително да се изхвърля харддиск с лоши сектори ,възможно е те да се маркират и диска да поработи още доста .. това се прави с диагностични програми на съответния производител(Мaxtor ,Hitachi ,или който е там) а не с програми от сорта на Notron ,макар че и те могат да свършат работа.По принцип такъв диск ако не е гаранционен се продава ,за да не си почине изцяло някой ден и да загубиш ценна информация.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Да обобщя
с две думи казаното до тук, лоши сектори не се поправят.
Ако след форматиране не изчезнат, лошите сектори говорят за физически проблем с хард диска.
Щом веднъж се появят, се увеличават.
Средно положение, за съжаление, няма.

Ако след форматиране не изчезнат, лошите сектори говорят за физически проблем с хард диска.
Щом веднъж се появят, се увеличават.
Средно положение, за съжаление, няма.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В същност ако не е много стар диска виж си S.M.A.R.T. -а какво казва с някоя програмка.
сам го казваш
можели да се поправят с програмка на ибм, и после ставало перфе докъто се преебе отново, но не е сигурно.
сам го казваш

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
харда ми е МАХТОR, 30гб правен преди ноември 2001(оттогва ми е компа)
бившото С от 10ГБ на 2 и 8ГБ отново казваше че май има лоши сектори(сканирането на 98 го каза)
разделил съм го на 3 и е със файлова система ФАТ32 навсякъде
С:->2ГБ(ХР и малко програми)
Д:->данни и глупости
е:->игри и данни
един приятел ми препоръча HDD regenerator
която на 10ГБ от 30-те а ми откри към 350 и поправи около 150-200 лоши сектора
някой след 5-10 повторения също ги поправи но остава въпросът за другите 20ГБ
и да добавя че харда след това беше изтърван от 1 метър на тротоара
НО все още работи като луд(всеки ден с ХР)

бившото С от 10ГБ на 2 и 8ГБ отново казваше че май има лоши сектори(сканирането на 98 го каза)
разделил съм го на 3 и е със файлова система ФАТ32 навсякъде
С:->2ГБ(ХР и малко програми)
Д:->данни и глупости
е:->игри и данни
един приятел ми препоръча HDD regenerator
която на 10ГБ от 30-те а ми откри към 350 и поправи около 150-200 лоши сектора
някой след 5-10 повторения също ги поправи но остава въпросът за другите 20ГБ
и да добавя че харда след това беше изтърван от 1 метър на тротоара
НО все още работи като луд(всеки ден с ХР)

Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net
- antonpenev
- кандидат ентусиаст
-
И аз имам същия проблем с един Макстор 80гб.
Един приятел ме посъветва да пусна Скан диска на инсталационния диск на windows98 и след като той открие лошите сектори(ако ги открие)ще изкара прозорец с възможни команди от които трябва да се избере Ignore.По този начин Скан диска марира и забранява четенето на тези сектори.Не съм го изпробвал още това защото операцията траела много дълго.А от лични наблюдения - Макстор най-често правят тези бели.
Алекси, говориш за програми за диагностика от самите производители.Имаш ли по-подробна информация и имена на софтуера?
Един приятел ме посъветва да пусна Скан диска на инсталационния диск на windows98 и след като той открие лошите сектори(ако ги открие)ще изкара прозорец с възможни команди от които трябва да се избере Ignore.По този начин Скан диска марира и забранява четенето на тези сектори.Не съм го изпробвал още това защото операцията траела много дълго.А от лични наблюдения - Макстор най-често правят тези бели.
Алекси, говориш за програми за диагностика от самите производители.Имаш ли по-подробна информация и имена на софтуера?
"Вярно, акулите не са най-бързите риби, но те никога не спят"
Ати
Ати
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не само знам имена ,имам всички такива програми за всякакви марки дискове .. дай мейл ще ти кача за който диск искаш .. програмките са под дос на по 1 дискета.
инак за Макстор имам 2 ,Maxblast и Powerdiag се казват
инак за Макстор имам 2 ,Maxblast и Powerdiag се казват

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
мдам бад секторите нямат оправия... програмката на производителя или нортон утилитиес могат да свършат малко работа, а именно - да локализират секторите и да ги "фикснат" така че да не можеш да ги ползваш - нортона записва едни папки със странни имена на тези сектори и ако не ги изтриеш всичко ще е горе долу наред (ако запишеш информация върху тия сектори тя ще се повреди и оставаш без нея)...
но един хард започне ли да прави бад сектори - те постепенно се увеличават и накрая харда сдава багажа... в тия случай или го продаваш на някой будала (прецакваш го) и си взимаш нов, или ако ще го ползваш трябва редовно да следиш какво е състоянието със скеторите и да си записваш ценната информация на цд-та.. в тва състояние може да издържи с години - но може да се скапе и за седмица...
лоу формата ужким оправяше нещо ама... не съм сигурен какво точно... само че на 30гб хард може да продължи над 1 седмица време и ако случайоно се рестарт-не пц-то (угасне тока) оставаш без хард диск...
но един хард започне ли да прави бад сектори - те постепенно се увеличават и накрая харда сдава багажа... в тия случай или го продаваш на някой будала (прецакваш го) и си взимаш нов, или ако ще го ползваш трябва редовно да следиш какво е състоянието със скеторите и да си записваш ценната информация на цд-та.. в тва състояние може да издържи с години - но може да се скапе и за седмица...
лоу формата ужким оправяше нещо ама... не съм сигурен какво точно... само че на 30гб хард може да продължи над 1 седмица време и ако случайоно се рестарт-не пц-то (угасне тока) оставаш без хард диск...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2