Беше ми съставен акт моля малко помощ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Беше ми съставен акт моля малко помощ

Мнение от motolov » 01 Авг 2009, 6:10

Здраейте оня ден ми беше съставен акт близо до Боровец защото бях дал да кара на един приятел който няма книжка.Във възраженията кадето можеш да пишеш след като ти е съставен написах че превозното средство не е мое и не съм го предоставял и не съм бил съгласен да кара.Вчера ходих в кат и написах възражения още ,че без моето съгласие момчето е карал и съм бил подведен от полицая и ми е написан акт защото съм бил единствения в колата с книжка.Акта ми е съставен по чл 171 интересувах се по интернет и намерих доста ужасни неща че акта ми е над 500 лв и лишаване от книжка 3 месеца или 300 лв глоба и лишаване от книжка 6 месеца.Ако някой има повече информация дали ще ми обжалват или някаквъв начин да избегна тези наказания моля да пише
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 01 Авг 2009, 7:21

няма как брат4е не е трябвало да му даваш така по закон като единствен които се води с документ за правооправление ти си длъжен да не предоставяш колата на лице което няма книжка и носиш отговорност за него
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: is-ка S50
Мечтае да кара: E24 Alpina

!

Мнение от SBS_318ti » 01 Авг 2009, 10:13

Ако само ти си бил с книжка в колата няма измъкване!
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от motolov » 01 Авг 2009, 16:07

Няма ли начин да се отърва :|
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 01 Авг 2009, 16:11

не се връзва... хем не си дал колата и е станало без твое знание, хем си бил вътре в купето, когато са ви спряли за проверка. Няма да издържи в съда и Акта няма как да отпадне. А и щом се води на твое име, как така реши, че не е твоя. :)
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 01 Авг 2009, 16:19

А защо не си мислил като си я давал колата? Пак добре, че са ви спряли. А ако бяхте катастрофирали някъде, тогава знаеш ли какво става? Едно на ръка, че никой застраховател няма да ти изплати и стотинка, даже няма и полицата да ти погледнат. На другия човек минимум по съдебен път ще му плащаш, понеже гражданската ти няма да покрие щетата. А за това че си дал на някой без книжка да кара - лишаване от свобода или пробация май беше.
Бе чудя се имат ли акъл такива хора? Аз не давам на никой да ми кара колата, а ти си дал и то на някой без книжка...ц ц ц.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 01 Авг 2009, 16:29

motolov написа:Няма ли начин да се отърва :|

Дано не се отървеш и това да ти е за урок защото ей така стават катастрофите!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от bu66mena » 01 Авг 2009, 16:35

маи наистина няма мърдане,загазил си яко
БМВ ем вози ем е.е

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 01 Авг 2009, 17:08

Айде сега, стига сте го хранили, случва се...
За съжаление според мен без връзки няма как да излезеш от ситуацията..

Кажи после какво е станало
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 01 Авг 2009, 17:23

Казваш, че не си знел, че той няма книжка и това е. Не си длъжен да проверяваш дали има книжка или не. Минал е покрай теб с колата, спрял е и е предложил да те закара. Това е!

Потребител
Аватар

Мнение от motolov » 01 Авг 2009, 17:24

Леле егати хората има.....колата не е на мое име а си я зехме с един приятел 2 мата на партия и още нямаме договор но той не беше с мен тогава и 2мата имаме книжки мисля в съда да кажа 4е колата е на тва момчето което му написаха акта че е карал и на едно друго което и то няма книжка и ще кажа.Мога още да кажа че съм си мислил че има книжка и за това е карал в мое присъствие.Дано да се стигне до съд по добре от колкото да ми зимат книжката. А до колкото упреците че съм дал да кара момчето е на 20 години и може да кара но няма възможност да искара книжка и искаше да покара малко извън града секи му се е искало да покара преди да искара книжка а до ударите по добре ли е ако ще да си с профисионална книжка да се напиееш и да си неадкватен и да одариш някой и да го убиеш пък ако ще каско да има колата и да ти исплатят 100 000 лв .Недейте да ме упреквате не исках това исках ако някой му се е случвало съштото да ми каже какво става или някой който да ми помогне.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 01 Авг 2009, 17:31

E ти по тая логика, ще застреляш някой, и после в съде ще се оправдаеш с това, че си мислел, че пистолета е воден нали ?
Дали си блъснал някой, щото нямаш книжка или щот си бил мъртво пиян...разлика не виждам, човека пак си е 2 метра под земята...
Като искаш да дадеш на някой да покара, заведи го на някой полигон или голям паркинг, пък да кара там, колкото ще.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 01 Авг 2009, 17:33

motolov написа:Леле егати хората има.....колата не е на мое име а си я зехме с един приятел 2 мата на партия и още нямаме договор но той не беше с мен тогава и 2мата имаме книжки мисля в съда да кажа 4е колата е на тва момчето което му написаха акта че е карал и на едно друго което и то няма книжка и ще кажа.Мога още да кажа че съм си мислил че има книжка и за това е карал в мое присъствие.Дано да се стигне до съд по добре от колкото да ми зимат книжката. А до колкото упреците че съм дал да кара момчето е на 20 години и може да кара но няма възможност да искара книжка и искаше да покара малко извън града секи му се е искало да покара преди да искара книжка а до ударите по добре ли е ако ще да си с профисионална книжка да се напиееш и да си неадкватен и да одариш някой и да го убиеш пък ако ще каско да има колата и да ти исплатят 100 000 лв .Недейте да ме упреквате не исках това исках ако някой му се е случвало съштото да ми каже какво става или някой който да ми помогне.

А бе реално като се замисля, няма как да се измъкнеш освен ако не докажете в съда, че колата е на момчето без книжката. Защото в противен случай все някой му я е дал и все някой трябва да го отнесе, дори да не си ти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 01 Авг 2009, 17:34

Ние не те упрекваме, просто ще ти е обица другия път. По-добре не се опитвай да лъжеш в съда, че съдиите и прокурорите ги гледат такива с десетки всеки ден и бързо ще те надушат с 2-3 въпроса. Не се оплитай излишно. Стигне ли се до съд съм почти убеден, че не можеш да се измъкнеш от това да останеш без книжка за известно време.
Колкото за съветите, да казваш че не си бил знаел и твоите мисли за същото - "Незнанието не те оправдава". Това важи не само за законите.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 01 Авг 2009, 17:39

преди известно време и мен ме пипнаха за същото,и се разминах със 100лв.акт без да ми вземат книжката но с малко помощ.така че разпитаи няма невъзможни неща.иначе трябва да ти я вземат,ако е първо нарушение от 1-3 месеца.зависи колко са на кеф в кат.

Следваща

Назад към Извън Темата