летни размисли по една магистрала...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

летни размисли по една магистрала...

Мнение от Leon » 04 Авг 2009, 12:48

Не, няма да пиша за лошите пътища, нито за кат-аджиите в зелени жилетки по тях. Ще пиша за нас, тези, които се движим въпреки, а не благодарение на пътищата и КАТ.

В неделя минах към 600 км. по уж европейския Е79, но обещах да не пиша за това. Фокуса ми пада върху отсечката Ботевград-София на изстрадалата магистрала, някъде между 7 и 8 вечерта. Движат се 3 типа шофьори на автомобили - Безсмъртните, за които асфалта, трафика, околната ситуация и трафика нямат никакво значение, те имат специален режим тип "дълги светлини" и смятат, че държат здраво Всевишния за това, което се покрива от шлифера му. Поне докато физиката и късмета не ги убедят в друго; Неделните шофьори - няма да коментирам, знаете за какво става дума, когато човек го е страх от колата, кара веднъж седмично и мисли, че 60 км на магистрала е безопасна скорост; третия тип, слагам и себе си, са Оцеляващите - ние се опитваме да оцелеем, заедно със семейството си, да не претрепем и не-мислещите други 2 групи. Ние се опитваме да балансираме, докато вторите ни пречат, изпреварвайки ТИР със 70, а първите са ни притиснали с дълги докато между тях и мантинелата се промушва още по-бърз мотор, който от скоростта не вижда колегата си, берящ душа под лекарски усилия в аварийната лента (това сериозно, точно така си беше, дано човека е жив, за здрав ясно че не е)... Добавете огромните бабуни и неравности и става чист късмет, ако стигнеш в София само с пострадали нервни клетки. Аз самия карам по-скоро бързо, динамично или както искате го наричайте, дразня е на неделните шофьори и т.н., но не бива да се поставя равенство между това и НЕАДЕКВАТНО. Защото поне 50% от шофьорите, които видях в този ден на тази отсечка се държаха именно неадекватно. И не им беше виновен нито пътя, нито КАТ, нито Всевишния. Обичам да шофирам, но тези 50 км. ми се видяха повече от останалите 550 по кошмара на Враца, Е79 и т.н. Скромният ми призив е, бъдете адекватни, не бързи или бавни, а адекватни - вземете всичко наоколо под внимание, не само 100 октановия бензин в резервоара и ксенона на дългите. Така всички ще пътуваме по-приятно и ще стигнем, за където сме тръгнали. Лятото е в разгара си, нека не го разваляме с излишни емоции! Благодаря за вниманието!
Never mistake motion for action...

Phantom of the streets
Аватар
Кара: E46 M3

=>

Мнение от kolega » 04 Авг 2009, 13:06

Силно те подкрепям :yes:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 04 Авг 2009, 13:07

Подкрепям! Предната седмица изминах 1500 км в милата татковина и положението е трагично!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 04 Авг 2009, 13:20

и след 20 години няма да се опрви :ranting:

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Re: летни размисли по една магистрала...

Мнение от Hito » 04 Авг 2009, 13:21

Leon написа:....В неделя минах към 600 км. по уж европейския Е79, но обещах да не пиша за това. Фокуса ми пада върху отсечката Ботевград-София на изстрадалата магистрала, някъде между 7 и 8 вечерта. ........

Прибирали сме се по едно и също време колега и напълно те разбирам за какво говориш... :(
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Авг 2009, 13:23

Илияне съгласен съм с абсолютно всичко, което си написал, но специално за неделните шофьори, далеч по-безопастни са от камикадзетата

Аз проблема го виждам по-скоро в НЕналичието на достатъчно пътни ленти за движение, ако на магистралата има 3 или повече ленти в посока ще е ЗНАЧИТЕЛНО по-лесно за всички ...
1-ва лента, неделни шофьори,
2-ра лента - адекватни шофьори (120-30-40км/ч по магистралата),
3-та лента е запазена за камикадзетата и там трябва да има минимална скорост от 170-80 км/ч
ако това се направи почти всички ще бъдат доволни и ще могат да карат, така, както са свикнали, бавно, бързо и като за последно

просто няма достатъчно място, въпреки, че трафика не е напрегнат :( :confused:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 04 Авг 2009, 13:23

силно те подкрепям колега :yes: отдавна не съм бил извънградско но в града е някакъв ужас! Акцентирам на частта с неадекватността на шофъорите.. Като ходя на работа сутрин и се прибирам следобед (баш пиковите часове) имам чувството, че тез шофери са излезли с жълтите а не с шофъорските си книжки :help:
е днес правим десен завой на зелено естествено и няква патка решава да прави обратен на червено да влезе точно по улицата дето и нии завиваме :!: добре че си караме нормално-> спирачки и след нея завихме.. после и' теглих една дълга българска ***** и чак тогава се успокоих...

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 04 Авг 2009, 13:25

Миналата неделя се прибирах по тази магистрала... Абсолютно същите впечетления :confused: Доста напрегнато пътуване там.
Не съм от най-опитните шофьори, общо взето мисля, че карам адекватно, бавно не със сигурност / да не говорим, че и понастъпвам/. То там асфалта и изобщо цялата магистрала е отвратителна. Не може да се кара спокойно и безопасно с повече от 120-130. Всъщност за първи път карам в този участък и ... изобщо не съм очарована. А за хората наоколо, на повечето им личеше само по това как са хванали волана и как са вперили вдървено поглед напред, че ... карат супер рядко :confused:

А неадекватните и бавни шофьори не мисля, че са в този форум, те не са из автофоруми изобщо... а тук са по-скоро безсмъртните ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Авг 2009, 13:27

Вече се прекръствам като тръгна на път-просто си е лотария да стигнеш някъде жив и здрав! Незнам какво може да накара някой камикадзета да им дойде акъла! А относно неделните -за съжаление наистина са не по-малко опасни...... :confused:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 04 Авг 2009, 13:37

Магистралите са се превърнали в просто продължение на Цариградско шосе - най-дългата писта в България .. :evil:

Не вярвах, но след като поне 10 коли ме изпревариха отдясно, докато се движех в лентата за споко драйвъри (120-30-40) .. :confused:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 04 Авг 2009, 13:44

bigmurzi написа:Магистралите са се превърнали в просто продължение на Цариградско шосе - най-дългата писта в България .. :evil:

Не вярвах, но след като поне 10 коли ме изпревариха отдясно, докато се движех в лентата за споко драйвъри (120-30-40) .. :confused:

заеби тва.. като си на 50м зад неделните и им се активира неделния усет и с мигновена неделна бързина започват неделното си изпреварване .. компакти ли им се карат :roll:
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Авг 2009, 13:46

Тръгваме за море с жената и детето, те спят. Сутрин е на зазоряване, минаваме В. Търново, продължавам спокойно карам около 90-100, спускане е, идва ляв завой - и от него в моето платно бел голф, аз в банкета той сече колата в неговото платно, късмет за 2-3 см. :confused: :confused: . Тия немат оправия, ми ние да сме на 101% внимание и така!

Потребител
Аватар

Мнение от Miliev » 04 Авг 2009, 13:53

В петък тръгвам от Атина до София и след това до Бургас.
Надявам се всичко да е добре, но знам че особено след Благоевград ще стане интересно. Тука в гръцко са същите тикви. Явно другия път ще се размисля сериозно за самолет.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 04 Авг 2009, 14:06

И аз съм съгласен с колега. Малата седмица патувах до Чирпанско по Тракия и там е същата говняна история. Само, че на нея има още едно и то по-страшно нещо от изброените 3 и това са тъпите гастербайтери (турците идващи с дисагите от западна Европа). Мен направо ме изкараха извън нерви, а по принцип съм сравнително спокоен шофьор. Накараха ме да извърша няколко простотии, та от това ме хвана още повече яд! :evil:
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Авг 2009, 14:13

Попово-Бяла-Плевен-София-Дупница-Сапарева Баня-Пловдив-Черноморец-Варна-Попово, около 1700 км, нагледах се на какво ли не за две седмици.

Следваща

Назад към Извън Темата