Как да се измъкна от следния акт?
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как да се измъкна от следния акт?

Написаха ми общински акт, талона си е в мене .. обаче си мислех дали няма начин да се обжалва над тезата, че ченгето преценява цялата работа на слух ... на място нямах възражения. Дайте акъл ... има ли вратичка
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Как да се измъкна от следния акт?
-Kris- написа:... пиша в бмв форума, щото тука най-често предполагам сте го имали тоя проблем.

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Не си дал никаква информация какво пише в акта - неизправна заглушителна система или наднормен шум?
Първото се установява от компетентно лице - примерно при технически преглед. Второто от съответен измервателен уред.
Според мен изчакай да ти връчат наказателното постановление. След връчването му имаш 7-дневен срок за обжалване пред съда. Прецени си и размера на глобата - ако е 50 лв, имай предвид, че само за жалбата адвокатите взимат най-малко 50 лева.
Първото се установява от компетентно лице - примерно при технически преглед. Второто от съответен измервателен уред.
Според мен изчакай да ти връчат наказателното постановление. След връчването му имаш 7-дневен срок за обжалване пред съда. Прецени си и размера на глобата - ако е 50 лв, имай предвид, че само за жалбата адвокатите взимат най-малко 50 лева.
Touring & windsurf club
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Акт от общината... чакаш, той си изтича и това е. Ама после мрънкате, че има дупки. Като няма пари за пълнене...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
е така ли да се събиратeekset написа:Акт от общината... чакаш, той си изтича и това е. Ама после мрънкате, че има дупки. Като няма пари за пълнене...

Или викаш да се налива у бездънната яма и да стискаме палци някой лев да си отиде по предназначение...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
отиваш при адвокат и го караш да ти напише една "Молба" да ти бъде отменен акта...
този акт който са ти написали е противозаконен! полицаите нямат уред с който да замерят децибелите... няма подадена жалба или сигнал срещу теб че нарушаваш нечия тишина... за да ти напише такъв акт трябва да има сигнал - тогава този акт ще бъде към обшината... другия вариант е да ти напише по закона за движение по пътищата но за тази цел трябва да има уред с койт ода измери... отивай спокойно на съд акта няма как да издържи
този акт който са ти написали е противозаконен! полицаите нямат уред с който да замерят децибелите... няма подадена жалба или сигнал срещу теб че нарушаваш нечия тишина... за да ти напише такъв акт трябва да има сигнал - тогава този акт ще бъде към обшината... другия вариант е да ти напише по закона за движение по пътищата но за тази цел трябва да има уред с койт ода измери... отивай спокойно на съд акта няма как да издържи
" ... Варна, ул. Прилеп до "ВиК" управлява лек автомобил "Алфа Ромео" рег н ---------- БЕЗ ИЗПРАВНА ШУМОЗАГЛУШИТЕЛНА УРЕДБА" с което съм нарушил раздел 4 глава 28 точка 1 от ИОР(?) община Варна.
Ogi Какъв съд бе колега ?? Преди бях обжалвал един, пиша си едно писънце в 3 дневен срок и акта пада ... евентуално. Дай малко инфо кога и къде се обжалва
Bogat-Beden - пич, плащам си данъците, но от пътищата ми генерацията се начупи на 3 места и сега ми пишат акт, щот съм бил шумен. Няколко пъти минава през заварчик и стана на гъз откровенно казано ...
Ogi Какъв съд бе колега ?? Преди бях обжалвал един, пиша си едно писънце в 3 дневен срок и акта пада ... евентуално. Дай малко инфо кога и къде се обжалва

Bogat-Beden - пич, плащам си данъците, но от пътищата ми генерацията се начупи на 3 места и сега ми пишат акт, щот съм бил шумен. Няколко пъти минава през заварчик и стана на гъз откровенно казано ...
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Bogat-Beden написа:е така ли да се събиратeekset написа:Акт от общината... чакаш, той си изтича и това е. Ама после мрънкате, че има дупки. Като няма пари за пълнене...![]()
Или викаш да се налива у бездънната яма и да стискаме палци някой лев да си отиде по предназначение...
Е не само това е начина.... ама едва ли ще пуснат банкова сметка да събират волни пожертвования...
- Bogat-Beden
-
-
ти схвана ли нетрудната за схващане идея?? Ако искаш милиарди да сипваш-не отиват ли по предназначение-какво правиш???eekset написа:Bogat-Beden написа:е така ли да се събиратeekset написа:Акт от общината... чакаш, той си изтича и това е. Ама после мрънкате, че има дупки. Като няма пари за пълнене...![]()
Е не само това е начина.... ама едва ли ще пуснат банкова сметка да събират волни пожертвования...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
Е тебе пък с какво те засегнах,като те защитих ли?

Ми за това е елементарно бе колега,пишиш възражение до кмета или заместник кмета който отговаря за тия падари и прилагаш копие от преминал технически преглед.Ако се дърпат отиваш на съд и там акта ще отпадне защото ако шумозаглошитела е извън норми не можеш да преминеш прегледа.За съда можеш да земеш копие на направените замервания от пункта.
ппДруг е въпроса как си минал колата на преглед.
ппДруг е въпроса как си минал колата на преглед.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
-Kris- написа:Ogi Какъв съд бе колега ?? Преди бях обжалвал един, пиша си едно писънце в 3 дневен срок и акта пада ... евентуално. Дай малко инфо кога и къде се обжалва![]()
нали не мислиш че е толкова лесно

всъщност не съм обеден ква е процедурата но предполагам че е както при акт по закона за пътищата...
в 7 дневен срок от написването на акта имаш право да напишеш допълнително обяснение което се прилага към акта
чакаш да ти излезе постановлението в 3 дневен срок след излизането му, ако не ти харесва... имаш право да пуснеш жалба... отиваш при адвокат пише ти жалбата и я внасяш в съда мисля... след това ти насрочват дело... привикват те, теб и полицаите и евентуални свидетели ако си посочил в жалбата си... започва делото и акта отпада
- IvanIlkovMinev
-
-
e са ша потърсим .........такаааааааааааааааа-Kris- написа:Дайте цитат от закона, който установява как се измерва нивото на шума, че нещо не откривам. Иначе обжалването на акта става в 3 дневен срок от съставянето му, а обжалването на наказателното постановление е в 7 дневен срок. Обжалването на акта си е само допълнителни обяснения и показания ...
(bubsa) написа:Пичове само искам да ви светна че дори да напишат акт за това че ти е шумна колата няма как да го докажатТакива актове са пълна глупост и никога не могат да издържат в съда!
Колега кога са ти го писали този акт и на какво основание?Я го снимаи и го качи да видиме че нещо не вярвам!
Единствено може в някои пункт за технически преглед да се заядът с тебе и нищо повече!
Видрл ли си досега полицай да има уред за мерене на децибели
ТАКА ЧЕ Е ТРЯАБВАЛО ДА МУ КАЖЕШ ДА СИ ИЗКАРА УРЕДА И ТОГАВА ДА ТИ ПИШЕ АКТ...СЕГА МОЖЕ ДА ОБЖАЛВАШ ИЛИ ТАМ КОТ ША ПРАИШ САМО НА ОСНОВАНИЕ ЧЕ Е НЯМАЛО УРЕД С КОИТО ДА ТИ СЕ ИЗМЕРИ ШУМА И ЕДИН ВИД ЧИЧОТО СЪС СЕМКИТЕ НЕ МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛИ ДАЛИ Е ШУМЕН ИЛИ НЕ
Последна промяна IvanIlkovMinev на 06 Авг 2009, 18:36, променена общо 2 пъти
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2