Сваляне на гумата през зимата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Сваляне на гумата през зимата

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2005, 2:07

:ranting: :banghead: Спуках предна гума! 2 часа борба в тоя студ и нема никой след като отвих болтовете шибаната джанта не иска и не иска да излезе !!! :evil: :evil: Ама кво ли не я правих !!! Въпроса ми е през зимата, явно нещо замръзва там и си ебе мамата, и кво да направя за да я сваля !!! Ей сега ми седи колата на кьорчик на улицата, и всичко това заради няколко стечения на обстоятелствата, които ще споделя малко по-натам, защото сега съм примръзнал и умирам от студ и едвам пиша !!!
:ranting: :banghead: :ranting: :banghead:

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 09 Фев 2005, 2:35

Залепва джантата за главината ... силен удар(без да събаряш колата от крика) и се отлепя ... стана не само през зимата .. :!:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 09 Фев 2005, 2:36

Не е само през зимата, споко ;) Моите джанти колко шутове изядоха една хубава лятна нощ, когато уж в горичката в Банкя трябваше креватна история да творя ама сътворих само спукана гума (автомобилна). Свалих болтовете ама джантата дръжки да падне. Шутове, тупаници ...тц ..... неще да падне. На финала се сетих да ливна вода и на втория литър взе че се строполи най-накрая. Преди време един гумаджия ме светна за друг номер при залепнала джанта. Вдигаш колата на крика, завърташ гумата с колкото сила имаш, лягаш по гръб под колата и й теглиш един силен шут от вътре на вънка на джантата докато се върти. Пада :D

Успех ;)

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 09 Фев 2005, 2:37

WD-40 мисля, че помага в такива ситуации.. напрао е невероятно какви работи върши този спрей.. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Фев 2005, 2:40

Малко офтопик, но лягането под колата докато е на крик не е ли доста опасно?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 09 Фев 2005, 2:49

[steeN]
Не дръж на тия работи :mhihi:
И да падне от крика, ще си падне върху гумата все пак... Надали амортесьора ще сгъне толкоз, че да ти премаже задната престилка гръдния кош. Ама ако си си роден без късмет, знам ли :D

Втория вариант, е да застанеш при проблемната джанта, да се обърнеш с гръб към нея и да се подпреш на колата. После с пета започваш да я риташ. Ако е с борд е лесно но ако е без - трябва повечко търпение. Ритваш веднъж два пъти и я завърташ, риташ пак, въртиш, риташ, въртиш. Ако имаш късмет, джантата ще падне от колата, ако нямаш късмет - колата ще падне от крика.

SlipKnoT
Не става с WD-то, пробвал съм... Става с вода.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 09 Фев 2005, 2:59

Да де, ма като си под колата и риташ, от силата на шута гумата пада и крика също... колата те прави на пихтия... :shock: Другите съвети ще ги запомня, но тоя ще гледам да не го практикувам... :uups:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2005, 9:26

Добре няма ли проблем, за накладките ако го направя това с вряла вода ? Нещо да се напукат ала бала ? Щото 100% е замръзнало там ? А това с крика няма да го пробвам, щото крика е на лед... и а съм го ритнал, а е останало на място !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DANIEL » 09 Фев 2005, 10:02

Като неще да се отлепи завиваш болтовете 2-3 резби и я подкарваш малко напре- назад.
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 09 Фев 2005, 10:38

!!Asen_X написа:SlipKnoT
Не става с WD-то, пробвал съм... Става с вода.

ДА да и един мормот завива шоколада...
Аз задните не мога да ги сваля и с ритане и с какво ли не, но с WD 40 след 5 минути престой падат като зрели круши. Това да стане с вода а не с ВД 40 .. ми звучи супер абсурдно. Не съм пробвал с вода но едва ли ще стане ;)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2005, 11:09

хора колата не мърда тя е на улица която цялата е в лед около 150м дължина и тя не иска да мръдне ... :) Така, чее ... следващия пост :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2005, 11:09

Топла вода ( в пластмасово шише) и после вряла вода с бирени шишета(за да не е рязка температурната смяна! И яко шутове мамицата и тъпа !!! И падна накрая ... Улицата 150м Лед доста дебел при това и добре, че живея до едно училище и ми помогнаха няколко момчета !!! Действието се развива в ж.к. Стрелбище! Искам да им Благодаря, ако случайно четат в този форум, защото като се върнах тях вече ги нямаше, явно са влезнали в час, но все пак БЛАГОДАРЯ !!! Извинявам се, че не спрях, но на скапаната улица както чухте гумите превъртаха до края ... и това всичкото беше на 5та предавка ...

Сега малко предистория...

Вчера решавам да скоча на бързо с колата до видеоклуба да си взема някое филмче, обаче температуртие минусове, часът наближава края на работния ден за видео клуба и кво да правя паля колата без да е загряла без нищо и бързо до там и си взимам филмчето, аз ... обаче от вътре ми е гадно, защото колата хич не загряла викам айде ще я разходя до ОМВ и обратно и готово това са около 8-10км... Хубаво стигам ОМВ и си карам по пътя и кво да видя ... Павета по тъпото околовръстно и едното като го уцелих и съответно предна дясна спукана ... Добре, че карах бавно мамицата им !!! :wall: После стигнах до другото ОМВ на България да не седя на пътя да не би да е някой шибан номер с тея павета и да овисна с нещо я касетофон я нещо друго докато сменям гумата ! стигам на ОМВ-то, а то празно гумата замръзнала и се чудех за водоструйката ама си викам айде в гаража ще се занимавам!!! Стигам до квартала на аварйки отивам към гаража и селянина до моя гараж за пореден път си паркира колата извън гаража, а то е комби и се сещате как ще влезе опел омега в него !!! :wall: Оставих му бележка, за да не си изливам яда върху него ! Сметнах, че не съм прав да ми е виновен той за расипаните павета по околовръстното ! Както и да е викам ще си я оставя пред блока тръгвам аз обаче "Чистота" нищо не са направили за шибаната улица !!! Цялата улица в лед !!! тръгвам аз и все още си карам на спукана гума и по едно време пристигам моя вход и при което там вече е зверския лед задницата се изнася на страни (това се случва на 4та предавка с около 30км/ч) и така си остава колата... Задръстил напълно улицата, за мой късмет доближава някаква кола и какво да видя патрулка.... И си викам е са и с тея ли трябва да се занимавам ... за Мой късмет се оказаха много усложливи и веднага почнаха да бутат колата но не иска и не иска на тоя лед ... и избутахме я назад ... и тръгна обаче се бяхме сменили с едната старшинка да я кара той, аз да бутам съответно и като тръгна назад... не разбрах защо спря на улицата пак и то леко напречно явно идеята му беше да тръгне напред, но ... не се случи и така цяла нощ !!! Ебати приключението ... зарязах там колата нервен и на сутринта борба с гумата и т.нат.

П.П. С накладките засега нямам проблем :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 09 Фев 2005, 11:33

Е браво че си успял да я свалиш :)
Преди време и на мене ми се наложи да свалям 2те задни, и те бяха спекли. Пробвах бой, пробвах както е на крика 1ва, 2ра и скачаш на спирачките ама не ще гадта и накрая хванах една дебела дъска сложих я отвътре на гумата и с тия големи чукове :arrow: млатове я накарах да падне. Така и двете.
След време ми казаха разни запознати хора от какво се получава това запичане (говоря за лятно и пролетнои време, тогава се развива действието). Като ми го казаха аз гледах :shock:
Обясниха ми, че когато кучетата си се разхождат и решат да ти препикаят колата(обикновено гумите), от урината им алуминия се окислява и джантата се 'залепва' за главината. Тогава се сетих, че там дет си държах колата е мястото за разходка на всички кучета от блока и си представих каква заварка са ми направили :mhihi:
Не знам до колко е истина, ама на мене не ми се струва невъзможно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 09 Фев 2005, 13:12

Обясниха ми, че когато кучетата си се разхождат и решат да ти препикаят колата(обикновено гумите), от урината им алуминия се окислява и джантата се 'залепва' за главината

няма нужда от препикаване, алуминият се окислява по принцип и затова залепва за металната главина. спасението е като сменяте джанти да отидете на читав гумаджия който да намаже джаната и главината (нямам идея с какво точно мажат, но при мен действа безотказно) и после няма запичане.

Следваща

Назад към Извън Темата