Измамата "Глобул"
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Измамата "Глобул"
Здравейте колеги,крайно съм афектиран от поредната измама дето се върти по телевизия,радио и интернет медии а именно
http://www.globul.bg/bg/promotion.html?id=1583
Писах първо до глобул,но никаква реакция,ето и писмото което туко-що написах до Комисията за защита на потребителите,от него ще добиете по-ясна представа за какво пиша
Здравейте,
повода поради които Ви моля за съдеиствие е следният:
По телевизията и други електронни медии върви реклама на мобилният оператор "глобул" в която се казва че може всеки да се сдобие с портативен компютър (лаптоп) с включени безплатен 3G устройство и карта и месечен трафик към интернет само за ...24.90 лева на месец,ето и конкретната реклама:
видно е че до тук нещата са така,"вземете само за 24,90 на месец и получавате..
С промоционалния пакет освен преносим компютър ще получите още: 2500MB на месец+3G устройство+ дата сим карта...
Няколко пъти разговарях с техен представител от "Германос" и понеже нямали в наличност,изчаках няколко дена,след като ги доставиха,отидох до магазина,какво всъщност се оказва,никъде в магазините (защото бях в няколко,мислейки си че нещо са се объркали в този,който посетих първи) няма информация за това което ми казаха в последствие,а именно:
1.тези 24,90 всъщност били само за изплащане на лаптопа,но отделно се дължи такса за картата и отделно за интернета който ползваш,тоест вече не е 24,90 а е 49,80 лева на месец
2.Трябва да си абонат на мобилен оператор "Глобул" повече от 12 месеца (една година)
3.въпросната "Промоция" не важи и за фирми,тоест не може да вземеш фактура на юридическо лице....
Моля да вземете мерки по описаният от мене казус,защото се касае за типична измама и подвеждане на клиенти,както и некоректна информация.
Все още тече въпросната реклама по телевизия,радио и интернет пространството
Предварително Ви благодаря
С уважение
Е.Димитров
Писах първо до глобул,но никаква реакция,ето и писмото което туко-що написах до Комисията за защита на потребителите,от него ще добиете по-ясна представа за какво пиша
- Код: Избери целия код
писмото
Здравейте,
повода поради които Ви моля за съдеиствие е следният:
По телевизията и други електронни медии върви реклама на мобилният оператор "глобул" в която се казва че може всеки да се сдобие с портативен компютър (лаптоп) с включени безплатен 3G устройство и карта и месечен трафик към интернет само за ...24.90 лева на месец,ето и конкретната реклама:
видно е че до тук нещата са така,"вземете само за 24,90 на месец и получавате..
С промоционалния пакет освен преносим компютър ще получите още: 2500MB на месец+3G устройство+ дата сим карта...
Няколко пъти разговарях с техен представител от "Германос" и понеже нямали в наличност,изчаках няколко дена,след като ги доставиха,отидох до магазина,какво всъщност се оказва,никъде в магазините (защото бях в няколко,мислейки си че нещо са се объркали в този,който посетих първи) няма информация за това което ми казаха в последствие,а именно:
1.тези 24,90 всъщност били само за изплащане на лаптопа,но отделно се дължи такса за картата и отделно за интернета който ползваш,тоест вече не е 24,90 а е 49,80 лева на месец
2.Трябва да си абонат на мобилен оператор "Глобул" повече от 12 месеца (една година)
3.въпросната "Промоция" не важи и за фирми,тоест не може да вземеш фактура на юридическо лице....
Моля да вземете мерки по описаният от мене казус,защото се касае за типична измама и подвеждане на клиенти,както и некоректна информация.
Все още тече въпросната реклама по телевизия,радио и интернет пространството
Предварително Ви благодаря
С уважение
Е.Димитров
- IvanIlkovMinev
-
-
еми да бе ... то даже маи ти излиза и повече аз ............ги ГЛЕДАХ начииииииии 24.90 + още не знам си колко за интернета (ако не надвишаваш лимита) иии става златно 

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Евала колега, мислех и аз да им спретна нещо подобно но чесно да си кажа ме мързеше
ходих питах и аз и ми споделиха същата информация...
след малко се заемам и аз да пусна един мейл до комисията

ходих питах и аз и ми споделиха същата информация...
след малко се заемам и аз да пусна един мейл до комисията

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Имейла им е infi@kzp.bg
Значи разрових се и се оказа че точно преди около 2-3 месеца германос са изяли глоба за подобно нещо,ама си е била само тяхна реклама,сега се надявам да ги глобят и глобул,то просто да ти писне от измами
Значи разрових се и се оказа че точно преди около 2-3 месеца германос са изяли глоба за подобно нещо,ама си е била само тяхна реклама,сега се надявам да ги глобят и глобул,то просто да ти писне от измами
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
15000 лева е била глобата и то защото в рекламата са писали 2 гб рам за лаптопа, а той всъщност е бил 1 гб и са ги резнали с 15000 лева ... Дано да имаш успех колега.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
То ясно, че лаптопа е на лизинг, а в рекламата или в някакво списание си пишеше, че за да се възползваш от тази промоция трябва да си абонат на Глобул от 1 година.
Иначе това, че таксата се увеличавала всъщност, никъде не го пише
Иначе това, че таксата се увеличавала всъщност, никъде не го пише
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
kaligilo написа:Ми мен като ми предлагаха тая промоция имаха всички лаптопи в наличност и коректно си ми казаха всички цени и такси
Да бе,и на мен коректно ми казаха след като отидох...подведен от рекламата по телевизията и от сайта им
Ми къв е проблема? Умен човек си - питал си преди да купиш, видял си, че има измама и си се отказал. Написал си и една жалба - ако мое ги изтряскат - е, тва вече напълно приключва случая.
И да се ядосваш, и да не се ядосваш, и да подскачаш на 1 крак и квото и да е друго да правиш - все същото. Затова според мен не си пили нервите
ПС И благодаря за предупреждението
ПС2 Не че ша им стана клиент на тия грозни гърци, ама все пак...
И да се ядосваш, и да не се ядосваш, и да подскачаш на 1 крак и квото и да е друго да правиш - все същото. Затова според мен не си пили нервите

ПС И благодаря за предупреждението

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:Ми къв е проблема? Умен човек си - питал си преди да купиш, видял си, че има измама и си се отказал. Написал си и една жалба - ако мое ги изтряскат - е, тва вече напълно приключва случая.
И да се ядосваш, и да не се ядосваш, и да подскачаш на 1 крак и квото и да е друго да правиш - все същото. Затова според мен не си пили нервите![]()
ПС И благодаря за предупреждението![]()
Колега,ми аз вчера се ядосах,сега само споделям и други колеги да знаят,все пак не трябва да се толерира измама а и вече има някакъв инструмент в лицето на КЗП ,надявам се да има резултат.
Прекалено много измама има около нас,в белите страни дори думата е с ранг на договор!!!
Ето един случай,отивам в М.Бриколаж и искам да си закупя пощенска кутия,намирам кутията и на табелата пише 40 лева,отивам на касата и се оказва...45 лева,никой не е за 5 но когато има обявена цена за една стока,това дори според Българският закон е договор между куповача и продавача,естествено настоях и СИ Я ПОЛУЧИХ за 40 лева
Всеки трябва да си знае правата
Е.Димитров написа:Прекалено много измама има около нас,в белите страни дори думата е с ранг на договор!!!
Вярно е това!!! В западна Европа ако някой търговец направи селски номер знае, че на другия ден са му отнели лиценза. И въобще не си и помисля да прави!
За съжаление у нас не е точно така, но малко по малко се оправяме - вземи например Мобилтел - помниш ли кви бяха преди 10 години? Лъжеха в сметките, слагаха едни борчета за охрана, а служителите се държаха по-гадно с клиентите отколкото някой в държавната администрация! Сега (за мен поне) те са еталон за качествено обслужване.
И ти си много прав - ние, обикновените потребители, трябва да възроптаваме срещу такива измами, щото иначе само ще псуваме тихичко и нищо няма да се промени.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
((:BuKcu:)) написа: за да се възползваш от тази промоция трябва да си абонат на Глобул от 1 година.
еми и да не го пише,близко е до акъла че трябва да си абонат поне година,в противен случаи каква опашка от мангали с лична карта в ръка ще се извие пред магазина бедна ви е фантазията

а отделно поне 70% от всички апетитни реклами на гсм оперторите ако се сметнат там с вноски договори допълнителни сим карти и тн.ще се обедите че са пълно дърво
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Глобул са най-големите измамници и лъжци, нямат реклама, която да е коректно направена, нямат промоция, която да казва всичко, дори с новите предплатени пакети на които пише, че имаш 100 безплатни мин. лъжат безобразно (минутите важат само за първите 31 дни). А сега само си представете, че "най-доброто предстои"...
flame написа:Е.Димитров написа:Прекалено много измама има около нас,в белите страни дори думата е с ранг на договор!!!
Вярно е това!!! В западна Европа ако някой търговец направи селски номер знае, че на другия ден са му отнели лиценза. И въобще не си и помисля да прави!
Не е баш така!
Малко оффф..Наскоро в Германия осъдиха известна марка за козметика, защото спиралата, която рекламират, не прави миглите 500% обемни, а използват изкуствени мигли...

Та...общо взето рекламите са доста подвеждащи, но хората се лъжат.
Аз също си мислех, че това е цялата сума на месец, за лап топа на Глобул.

Успех Димитров...човек не трябва да си затваря очите.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2