Колеги, моля препоръчайте ми маршрут София - Ахтопол
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колеги, моля препоръчайте ми маршрут София - Ахтопол
Ще пътувам в събота. Нямам и на идея къде и колко е натоварен трафика, в какво състояние е пътя и т.н. От много отдавна не съм пътувал по този маршрут и ще ви бъда безкрайно благодарен ако споделите. Знам само, че вече не се минава през Карнобат, а някъде около него. Демек, направили са околовръстен път.
Благодаря на отзовалите се!
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
То не е околовръстен път а магистрала
Ако минаваш от там караи през ноща че иначе е адско задръстване.
Другия вариянт е през Ямбол,ти си прецени.

Другия вариянт е през Ямбол,ти си прецени.
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Цепи по магистралата до Стара Загора,от там гониш Сливен,Бургас и надолу вече си знаеш... (има табели много,спокойно)
Пътя е хубав.
Пътя е хубав.

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
давай както ти казаха колегите.. София-Бургас от там надолу пътя е ремонтиран.. ама след ахтопол ако си с лети джанти недей да ходиш... 

- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
Re: Колеги, моля препоръчайте ми маршрут София - Ахтопол
rado_rf написа:Ще пътувам в събота. Нямам и на идея къде и колко е натоварен трафика, в какво състояние е пътя и т.н. От много отдавна не съм пътувал по този маршрут и ще ви бъда безкрайно благодарен ако споделите. Знам само, че вече не се минава през Карнобат, а някъде около него. Демек, направили са околовръстен път.
Тръгваш от София по булевард "цариградско шосе" и караш все направо по него. Той те изкарва на "Пловдивската магистрала" или по- разбираемо казано "пътя за Бургас". Карай все по-нея без да се отклоняваш никъде докато свърши, а това се случва на 210-тия километър. Тя завършва с кръгово движение във което трябва да се включиш и да поемеш пътя наляво който би те отвел в Стара Загора. Карай по него докато пред теб не видиш надлез минаващ над пътя ти по който се движат автомобили. Непосредственно преди този надлез има отбивка в дясно (мисля , че беше с табела за сливен или бургас но несъм сигурен) по която ти трябва да тръгнеш. Карайки по- нея ще се включиш в околовръстното движение на Стара Загора. Така продължи да шофираш без да се отклоняваш никъде докато не започне едно умерено нанадолно спускане при което отново пред теб ще има надлез и ти отново ще хванеш пътя в дясно непосредственно преди него(трябва също да има табели за сливен или бургас). Този въпросен път в дясно вече те изкарва ясно на главното трасе за Сливен и Бургас. Щом се качиш на него карай без да се отклоняваш никъде само и единственно по него чак до преди Сливен. Там отново пред теб ще се яви един надлез и когато го видиш отново непосредствено преди него ще видиш разклон надясно по който ти трябва да тръгнеш. Когато стъпиш вече на този път, то знай, че до Бургас се кара само и единственно по него без да има начин да се объркаш. Запомни едно само : Следвай главния път и никакви отбивания при табелите за Карнобат. Следваш ли го непрекъснато то последните 50километра трасе до Бургас ти е автомагистрала. Когато влезеш в Бургас за най-лесно ти казвам(но не най-пряко) карай само направо (и питай за морската градина) докато булевард "Демокрация" по който трябва да се движиш не завърши срещу "Морската градина". Там хвани по пътя в дясно и карай все по него, но подминавайки "централната им Жп гара" започни да броиш сфетофарите през които минаваш включително като първи този на гарата. На втория сфетофар който трябва да се намира веднага след като слезеш от един мост, свиваш в дясно и караш около три-четиристотин метра до друг сфетофар. Там правиш последен ляв завой и пътят по който тръкваш все направо ще те изведе от Бургас направо към южното черноморие. Там вече неможеш да сбъркаш курортите. Те са един след друг по пътя. За китен съм сигурен например, че е на 62км. от Бургас (помня надписа на табелата).
Успех!

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не си помисляй за некви алтернативни маршрути!
софия,пловдив ,стара загора по магистралата ,от там имаш немагистрала до преди карнобат и от там до бургас пак магистрала. после надясно през черноморец,созопол,дюни,примоорско,китен ,лозенец,царевец и си в ахтопол.
особено бъди внимателен от стара загора до карнобат-там е неприятно заради изпреварванията и от созопол до ахтопол!
лек път.
ако избереш пътуване не в събота или неделя ще си много по-спокоен.
софия,пловдив ,стара загора по магистралата ,от там имаш немагистрала до преди карнобат и от там до бургас пак магистрала. после надясно през черноморец,созопол,дюни,примоорско,китен ,лозенец,царевец и си в ахтопол.
особено бъди внимателен от стара загора до карнобат-там е неприятно заради изпреварванията и от созопол до ахтопол!
лек път.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Колега ти ще си прецениш,но имаи в предвид че пътя от Стара Загора до Карнобат се взима за 4-5 часа в която и да е от посоките
Аз затова ти предлагам алтернативен маршрут,за пример ще ти дам преди 20 дена на отиване през ноща стигнах до Приморско за 4 часа и малко а на връщане(като си тръгнах към обяд) само от Карнобат до Стара Загора пътувах 5 часа
имаше 4-5 катастрофи и поне още толкова се разминаха на косъм пред очите ми 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Колеги, моля препоръчайте ми маршрут София - Ахтопол
rado_rf написа:Ще пътувам в събота. Нямам и на идея къде и колко е натоварен трафика, в какво състояние е пътя и т.н. От много отдавна не съм пътувал по този маршрут и ще ви бъда безкрайно благодарен ако споделите. Знам само, че вече не се минава през Карнобат, а някъде около него. Демек, направили са околовръстен път.
Тръгни около 2:30ч , нямаш никви ядове. Спри в софийския квартал Созопол за кафенце /там ше си некъде около 6:00/. И имаш още час некъде до ахтопол. Карай си по царския път.
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
uricatoli написа:давай както ти казаха колегите.. София-Бургас от там надолу пътя е ремонтиран.. ама след ахтопол ако си с лети джанти недей да ходиш...
Обясни защо

Колега, на плаж ходи на Силистар... от Ахтопол тръгваш към Синеморец, като влезеш в Синеморец веднага хващаш на дясно посока Резово... още 5 км някъде и от лявата страна на пътя ще видиш табела "Къмпинг Силистар"... след 17.30 е просто като райско кътче

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колегите са прави. В момента е ядско задръстване ако избереш да пътуваш по този маршрут през деня. Предпочетеш ли нощното пътуване много по-бързо ще пристигнеш. Иначе както колегите по-горе са казали - от София излизаш на магистралата за Пловдив , подминаваш Пловдив в посока Стара Загора и на 212 км където свършва магистралата има едно кръгово , въртиш по него и след това на дясно в посока Стара Загора .Имаш 8 км дотам и точно преди да влезеш в Стара Загора има един мост и преди него отбивка за Бургас .Качваш се по нея и излизаш на МЕТРО -Стара Загора и след това само по този път ..Минаваш през Нова загора и след това към Сливен .... След като минеш Петолъчката имаш алтернативен маршрут през Ямбол и Бургас или съответно Царският път - Горно Алексндрово, Венец , Карнобат и Бургас. АКо ще пътуваш през деня избери през Ямбол,че иначе през Горно Александрово и Венец е голямо задръстване и винаги има катастрофи -пътя е много натоварен ...
Ако си избрал през Венец, след това село следваш пътя за Бургас и преди да влзеш в Карнобат не завиваш надясно към Кърнобат, а караш по околовръстното,което те извежда на магистралата за Бургас. Влизаш в Бургас минаваш първото кръгово, след това и второто - има едно ОМВ и след него има един светофар и една табела ''СОЗОПОЛ-35км'' Тръгваш по този път и караш по магистралата Бургас -Созопол. По този път ограничението е 90 макар, че има мантинели до Черноморец и всички го ползват като магистрала. Внимавай много на Черноморец - има една бензиностнация - тук свършват мантинелите и често излизат от бензиностанцията и правят обранти завои директно на пътя. Преди няколко дни тук стана тежка катастрофа с трима загинали ....
След това минаваш Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Царево и продължаваш към Ахтопол. След Царево пътя се стеснява, но пък се открива такава готина гледка към морето ....
Приятно пътуване от мен ..
Ако си избрал през Венец, след това село следваш пътя за Бургас и преди да влзеш в Карнобат не завиваш надясно към Кърнобат, а караш по околовръстното,което те извежда на магистралата за Бургас. Влизаш в Бургас минаваш първото кръгово, след това и второто - има едно ОМВ и след него има един светофар и една табела ''СОЗОПОЛ-35км'' Тръгваш по този път и караш по магистралата Бургас -Созопол. По този път ограничението е 90 макар, че има мантинели до Черноморец и всички го ползват като магистрала. Внимавай много на Черноморец - има една бензиностнация - тук свършват мантинелите и често излизат от бензиностанцията и правят обранти завои директно на пътя. Преди няколко дни тук стана тежка катастрофа с трима загинали ....
След това минаваш Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Царево и продължаваш към Ахтопол. След Царево пътя се стеснява, но пък се открива такава готина гледка към морето ....
Приятно пътуване от мен ..
Само не знам колегата мрази ли те, че иска да те прекара през целия Бургас, за да излезеш на околомръсното
Едит: Докато съм писал, колегата отгоре е обяснил как да си спестиш обиколката...
Колега, като влезеш в Бургас - минаваш две къргови, след това гледаш отдясно за четирилентов път, отбиваш по него и след това си само направо, чак до Ахтопол
Пътя до Царево е читав, след това към Ахтопол става леко зле положението, трябва да излизаш в банкета за да се разминаваш с насрещно движещите се ...
Т'ва е...
ПС Има две камери за превишена скорост, вече функциониращи, на участъка Бургас-Созопол, след това катаджиите имат хранилки на входа на Приморско, малко след като подминеш Китен и на входа на Царево...

Едит: Докато съм писал, колегата отгоре е обяснил как да си спестиш обиколката...

Колега, като влезеш в Бургас - минаваш две къргови, след това гледаш отдясно за четирилентов път, отбиваш по него и след това си само направо, чак до Ахтопол

Пътя до Царево е читав, след това към Ахтопол става леко зле положението, трябва да излизаш в банкета за да се разминаваш с насрещно движещите се ...
Т'ва е...
ПС Има две камери за превишена скорост, вече функциониращи, на участъка Бургас-Созопол, след това катаджиите имат хранилки на входа на Приморско, малко след като подминеш Китен и на входа на Царево...
In Ban We Trust!
(bubsa) написа:Колега ти ще си прецениш,но имаи в предвид че пътя от Стара Загора до Карнобат се взима за 4-5 часа в която и да е от посокитеАз затова ти предлагам алтернативен маршрут...
Ти направо ме утрепа. Едно време стигах до Бургас за 4 часа с Е21-цата. Ти ми говориш Стара Загора - Карнобат за 4-5 часа. За пътя през Ямбол разбрах, но не знам как е трафика и в какво състояние е пътя.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не се занимавай с обиколни маршрути-тапа може да има само на бургас.
от стара загора до карнобат ако стигнеш за 4-5ч начи си ходил пеша!
карай си по царския-няма да загубиш толкова,колкото струват криви джанти и обикаляне през други места.
от стара загора до карнобат ако стигнеш за 4-5ч начи си ходил пеша!
карай си по царския-няма да загубиш толкова,колкото струват криви джанти и обикаляне през други места.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
SKISA написа:не си помисляй за некви алтернативни маршрути!
лек път.
През Дюни е гаден пътя, по-добре си карай по главния път след Созопол!
SKISA написа:не си помисляй за некви алтернативни маршрути!
лек път.
Иво, ще пътувам рано сутринта със жената и бебето. Има си хас да не карам внимателно. Все пак от години не съм пътувал по този маршрут, аз затова и пуснах тази тема. На картата в нета ми показва два маршрута, бърз - през Бургас и къс - през Ямбол. Разликата е около 30км. През Ямбол никога не съм минавал и везните накланят към Бургас. От друга страна колегите казват че пътя е много натоварен и рисков след Стара Загора и вече сериозно започвам да се чудя.
ПП: Нямам избор. Налага се да пътувам в събота. Мислим да тръгнем около 2.30 - 3.00 часа както казва Сондьора. Ако Синеокия пич е прав ще избегнем големия трафик.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2