Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?
Модератор: Общи модератори
Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?
Става дума само за тежки ПТП-та със смъртни случаи.
Умишлено съм включил само фактори, върху които шофьорът има пълен контрол, и съм изключил останалите (пътна обстановка и т.н.).
Умишлено съм включил само фактори, върху които шофьорът има пълен контрол, и съм изключил останалите (пътна обстановка и т.н.).
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
Re: Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-т
flame написа:Става дума само за тежки ПТП-та със смъртни случаи.
Несъобразена скорост
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Неправилни маневри. Изпреварването е една от най-трудните маневри, която повечето хора имам чуството, че предприемат на магия. 

- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Не може да се каже! Всяка ситуация си е сама за себе си, един път едно, друг път друго, а понякога и комбинация от няколко неща 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
За мен маневрите и калпавата преценка!!!
Алкото настрана, и скоростта. Смисъл, че ако дигнеш 200 по магистралата и се съобразяваш с пътната обстановка не е чак толкова страшно, стига колата да ти изправна. За алкото има хора, които карат много по примерно, от колкото ако не са пили.
Алкото настрана, и скоростта. Смисъл, че ако дигнеш 200 по магистралата и се съобразяваш с пътната обстановка не е чак толкова страшно, стига колата да ти изправна. За алкото има хора, които карат много по примерно, от колкото ако не са пили.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Като гледам мненията в темата,заради която предполагам ,че е пусната анкетата,според мен основна причина е -
малка пишка ,компенсирана със голяма скорост
малка пишка ,компенсирана със голяма скорост

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Аз пък си мисля, че алкохолът е най-опасен. Тогава и с ниска скорост да караш, пак може да направиш голямо мазало.
А за скоростта и изпреварването - всеки от нас ги е правил тия неща по много пъти без да предизвика ПТП. Колкото и да са опасни тези 2 фактора, шофьорът все пак може да направи някаква трезва преценка - ако трябва да намали, ако трябва да изчака малко преди да изпревари на забранено.
Ако е пил алкохол - колкото и банално да звучи - човек не знае какво прави. И често прави неща, които изобщо не иска. Но е късно да върне времето назад.
Неслучайно за скорост и маневри най-много се отнема книжка, а за алкохол направо се влиза в затвора.
А за скоростта и изпреварването - всеки от нас ги е правил тия неща по много пъти без да предизвика ПТП. Колкото и да са опасни тези 2 фактора, шофьорът все пак може да направи някаква трезва преценка - ако трябва да намали, ако трябва да изчака малко преди да изпревари на забранено.
Ако е пил алкохол - колкото и банално да звучи - човек не знае какво прави. И често прави неща, които изобщо не иска. Но е късно да върне времето назад.
Неслучайно за скорост и маневри най-много се отнема книжка, а за алкохол направо се влиза в затвора.
- Bogat-Beden
-
-
Бъркаш колега,доста хора у Испания вече плакаха за превишена скорост..flame написа:Аз пък си мисля, че алкохолът е най-опасен. Тогава и с ниска скорост да караш, пак може да направиш голямо мазало.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
Има си статистика ...
http://209.85.135.132/search?q=cache:fq ... clnk&gl=bg