Какви тенденции очаквате

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 IS/VOLVO V40
Мечтае да кара: E30 M3

Какви тенденции очаквате

Мнение от denis.mustafov » 09 Авг 2009, 10:03

... след отпадането на акциза за автомобили чиято мощност надвишава 163 конски сили.
Един закон ще промени пазара корено,но как по точно???

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 09 Авг 2009, 10:24

Ще се измисли друг закон, който ще ни точи...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Авг 2009, 10:34

Ryapoff написа:Ще се измисли друг закон, който ще ни точи...

Няма да е нов закон, но ще друснят някоя солена екотакса или нещо подобно - абе пак ще се плаща доста ако вземеш по-стара и акцизна кола.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 09 Авг 2009, 11:23

повечето хора ще се засилят да си купуват мощни коли, ще ги покарат известно време докато не разберат че са ги потрошили и не могат да ги потдържат и ще гледаме ''продавам М3 - 3000лв.'' .... и пак ще си земат 16-ките...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 IS/VOLVO V40
Мечтае да кара: E30 M3

мн да

Мнение от denis.mustafov » 09 Авг 2009, 11:47

P1tbuL написа:повечето хора ще се засилят да си купуват мощни коли, ще ги покарат известно време докато не разберат че са ги потрошили и не могат да ги потдържат и ще гледаме ''продавам М3 - 3000лв.'' .... и пак ще си земат 16-ките...

И аз си мисля че ще бъде нещо такова,но първо 16-ките ще поефтинеят преди М-ките.Не мислиш Питбул??

Също си мисля,че има доста автомобили малко над 163к.с. които представляват интерес.
Мен лично ми е интерсно как ще преобразува пазара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 09 Авг 2009, 12:04

Сега нещата не се по-различни,защото се вкарват коли от Англия за донори.като прехвърлят двигателя и другите карантии ето ти пак Мка.Но според мен има и възможност да видим и много колекционерски екземпляри от Германия,като напраимер запазена Е30 325 и от сорта,аз най-ще се радвам да видя истинка Е28 М5. :twisted: :twisted:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BORBET 9,5J :)
Мечтае да кара: Е46 купе
Детайли за колата: 17-ки джанти Borbet,Частичен М-пакет,Ксенон 6000к 55W,angel eyes,Спортно окачване:)

Мнение от mitko_2683 » 09 Авг 2009, 12:41

Най-вероятно ще вдигнат драстично Гражданската отговорност и Еко таксите

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 09 Авг 2009, 13:16

Аз пък очаквам да станем ,като всички европейски държави и най накрая да имаме възможност да караме каквото искаме.Редно е за по мощен автомобил да се плаща повече данъци но да е в границите на разумното.Сега 75 коня кола има данък 17 лева ,150 коня 190 лева на едни и същи години (до 14 г.)Да е двойно,тройно да го разбере човек а пък 10-12 пъти повече.Дано с новото правителство се управят нещата.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 09 Авг 2009, 13:29

Нищо съществено няма да се промени!!!!!!!!!!!!!!!!!
Който досега е можел да си позволи акцизна кола,същия тип хора ще ги купуват и от догодина.
Нима някой от вас очаква масата народ,които карат на газчица,или някой тракащ 10-15 годишен дизел за икономия,да се Юрне да купува акцизни коли??????
Наслушал съм се на много разговори от типа ´´Абе мога да я купя,но не ми се дават пари за акциза на държавата´´,това си е чисто и просто лицемерие.
Разхода по една кола не е само цената да я купиш,със или без акциз,тъй като тея пари ги даваш само веднъж,а и колко гориво харчи всекидневно,какви са цените на частите,колко е данъка,каското и ГО-то,защото тези неща ги плащаш от всеки ден,до веднъж на месец или годината.
Та,който има пари и преди и сега и за в бъдеще ще кара каквото си поиска,а не каквото му отърва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от straight six power » 09 Авг 2009, 14:38

jordanpar написа:Нищо съществено няма да се промени!!!!!!!!!!!!!!!!!
Който досега е можел да си позволи акцизна кола,същия тип хора ще ги купуват и от догодина.
Нима някой от вас очаква масата народ,които карат на газчица,или някой тракащ 10-15 годишен дизел за икономия,да се Юрне да купува акцизни коли??????
Наслушал съм се на много разговори от типа ´´Абе мога да я купя,но не ми се дават пари за акциза на държавата´´,това си е чисто и просто лицемерие.
Та,който има пари и преди и сега и за в бъдеще ще кара каквото си поиска,а не каквото му отърва.

Съвсем не си прав, относно твърдението ти, че нищо няма да се промени. Но съм съгласен с другото което казваш. Наистина тези които сега карат акцизни автомобили ще продължат да си копуват такива, но вече вместо да си купиш 193 к.с кола, ще можеш да купиш 343 к.с, а това е ГОЛЯМА промяна. В момента за М3 Е46 на границата ще те одрусат почти на 75% от цената на която си я купил в европа! Е заслужаваиа ли си нстина да оставищ 20 000 лева на държава, която с нехайството си ще ти разбие колата за не повече от година ? Къде отиват тези пари сега ? В пътищата ? В държавната хазна ?

Иначе си мисля, че в началото (както с всеки нов закон) няма да са домислени нещата. Мисля, че отначало екотаксите ще са ниски и това ще е добре за тези които ще имат възможност да си купят мощен автомобил непосредствено след влизането в сила на закона. Може би след две - три години ще се усетят и ще вдигнат екотаксите. Честно казано не знам - така мисля аз. Но при всички положения отпадането на акциза е един ГОЛЯМ ПЛЮС.
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"

Аватар

Мнение от jordanpar » 09 Авг 2009, 14:46

Мисълта ми бе именно за много мощните коли,че тепърва ще продължават да се купуват от заможни момчета и момичета.
А отмяната на акциза е плЮс дотолкова,че се получава едно влизане в крак със съвременните мощности на автомобилите.Ако преди години,акцизните до момента като определение автомобили,са били 20-30 процента от производствената гама на БМВ например,то в наши дни едно 50-60 процента от предлаганите от тях двигатели надвишават акцизната граница от 163 к.с. действаща и до края на тази година.
Една от негативните страни от премахването на акциза е че келешчета ще започнат да си купуват разни ВР6 на фауве,разни раздрънкани Е36 325-ци,просто защото цената им е като на останалите модели,но досега акциза бе пречката да не се купуват такива бегачки.Стрийтрейсърите ще се увеличат,за сметка и на нарастването на черната хроника на пътищата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 09 Авг 2009, 14:54

jordanpar написа:..Стрийтрейсърите ще се увеличат,за сметка и на нарастването на черната хроника на пътищата.

То това да си стрийтрейсър не е от колата а от шофьора, и с рено 19 пак можеш да си строшиш главата ако си тъп :idea:

Аватар

Мнение от jordanpar » 09 Авг 2009, 15:08

Абе,не е точно така.
Едно е да знаеш че под педала на газта се крият 100 мизерни кончета,друго е да са поне 200 че и 300.Тогава човек се пробва с по-широка гама коли.
Едно време и аз мислех като тебе,но когато човек си купи доста по-мощна кола,започва да се държи другояче в началото и броят на глупостите които прави се увеличава.

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 09 Авг 2009, 15:25

A kakво става с вече внесения акциз?
Ние сме член на ЕС от 1.1.2007 а не от 1.1.2010
Иначе е факт че тези които са карали акцизни коли ще продължат да си купуват такива но ще им е по-евтино

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 09 Авг 2009, 16:02

Според мен ще станат по масови 2.5, 2.8 моторите и 3 литровите дизели и бензини. Там разходите не са много повече, не харчат кой знае колко повече от 20ки и т.н. За М-ки - не всеки ще може да си ги позволи.
А на който му е фикс идея да кара бърза и мощна кола и сега си кара ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата