X5,X6,Q7,Cayenne,Touareg - БАНИЧАРКИ
Модератор: Общи модератори
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
И кое е новината???????
Такава практика е от години,за да се използва данъчното кредитиране при автомобили със специфичен режим на използване.Закона не е нарушен а само заобиколен.
Защо никой не говори за незаконния акциз на автомобилите,който държавата съвсем законно събираше последните 2 години?????
Такава практика е от години,за да се използва данъчното кредитиране при автомобили със специфичен режим на използване.Закона не е нарушен а само заобиколен.
Защо никой не говори за незаконния акциз на автомобилите,който държавата съвсем законно събираше последните 2 години?????
напрактика закона не е нарушен,а заобиколен.Ако Х6-цата е само с първи ред седалки,а назад няма и е с мрежа или преграда зад седалките съвсем легална баничарка си е.Нали в КАТ точно така е регистрирана ... със свалени седалки който после се слагат естествено.Това е масова практика от поне 5 години още когато излезе първата Х5 не знам от кога се произвежда или по-точно от кога се вкарва в БГ
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Остава да почнат да регистрират BMW M5 Touring като катафалка и с положителност ще се гръмна. Селяка си остава селяк на каквото и да се качи, за мен това е извода от тази новина 

Никой не мое ма връне на селу!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
saleen написа:Остава да почнат да регистрират BMW M5 Touring като катафалка и с положителност ще се гръмна. Селяка си остава селяк на каквото и да се качи, за мен това е извода от тази новина
Селяци са защото закона им дава право да спестят от 10 до 50-60 бона ли?

Не виждам измама. Преди години още един приятел правеше катафалки от чисто новата Е-класа. Правеше ги невероятни, но имат нужда от преработка. Т.е. пича хваща флекса и реже през средата чисто нова кола за ~100х.лв.
Какъв е проблема да я регистрираш като товарен автомобил?
Закона позволява, значи всичко е наред. Ако искат да променят закона в движение, доста трудно ще накарат хората да внесат ДДС-то, особено ако счетоводно колите са обезценени вече и са продадени (фиктивно или реално)
Пълен цирк е тая държава.
Какъв е проблема да я регистрираш като товарен автомобил?
Закона позволява, значи всичко е наред. Ако искат да променят закона в движение, доста трудно ще накарат хората да внесат ДДС-то, особено ако счетоводно колите са обезценени вече и са продадени (фиктивно или реално)

Пълен цирк е тая държава.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
///peter написа:saleen написа:Остава да почнат да регистрират BMW M5 Touring като катафалка и с положителност ще се гръмна. Селяка си остава селяк на каквото и да се качи, за мен това е извода от тази новина
Селяци са защото закона им дава право да спестят от 10 до 50-60 бона ли?
Да, за мен това е грубо селско хитруване на дребно, някак не се връзва с имиджа, който се опитват да си докарат хората, купуващи такива возила. Още малко и като боклукчийски коли ще ги регистрират, само и само да спестят, ама като искаш да спестиш-вземи си евтина кола, защо трябва да излагаш марката?!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Колега, ако за теб 10, 20 или 50 бона са "дребно" хитруване.... сметни 2 коли направени така = 1 бонус 

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
saleen написа:Да, за мен това е грубо селско хитруване на дребно, някак не се връзва с имиджа, който се опитват да си докарат хората, купуващи такива возила. Още малко и като боклукчийски коли ще ги регистрират, само и само да спестят, ама като искаш да спестиш-вземи си евтина кола, защо трябва да излагаш марката?!
Като изкараш сам 100-200К лева,тогава пак си напиши мнението по въпроса дали ти се дават излишни пари на ДЪРЖАВАТА.що не ревете че пада акциза и това е срамота и излага мощните коли.Като не ви е ясно едно нещо,не пишете.
Ако имаше фирма,която да се занимава с охрана и превоз на ВИП клиенти,и за 10 автомобила трябва да дадеш около 1 милион лева,а чрез това заобикаляне на закона си връщаш едно 30 процента от цената,друго щеше да мислиш.
Аман от псевдогъзари и маркаджии.
- saleen
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Стига глупости бе. Що примерно човека да не ги инвестира тези пари в образованието на детето си, вместо да ги даде на държавата?
Не всички са пъпчиви, анаболни, селскомутренски шушляци, които мечтаят да ръмбят сервитьорки
Парите за образование от къде идват? От Марс ли? Или от бюджета? Смятате ли, че може да цакате държавата и после да претендирате, че образованието, здравеопазването, пътищата и пр. са лоши?!
Познавайки манталитета на средностатистическата мутра, по скоро парите ще ги даде за нова яхта, вила и по любовници....
Не те разбирам?! Много добре знаеш, че не всички богати хора са мутри, точно това имах предвид по-горе. Просто тях не можеш да ги видиш по чалготеки и темподобни. Особено в Ямболско-Елховско-Стралджанско има доста хора, които никога няма да допуснеш колко напред са, те не ходят по Гранд, Империя и т.н. а си гледат семействата.
Разчупи малко модела, не обръщай малко внимание на хората еднодневки, аз съм сигурен, че много добре разбираш какво имам предвид
Проблема на не-достатъчно-богатите е, че някой може да си помисли, че нямат достатъчно пари
А и нямах предвид да инвестира в държавното образование на детето си
Имах предвид, Cambridge, Oxford и т.н.
Разчупи малко модела, не обръщай малко внимание на хората еднодневки, аз съм сигурен, че много добре разбираш какво имам предвид

Проблема на не-достатъчно-богатите е, че някой може да си помисли, че нямат достатъчно пари

А и нямах предвид да инвестира в държавното образование на детето си