Безполезността на Българската полиция
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Безполезността на Българската полиция
Всеки гледа по телевизия ,слуша по радио и чете в интернет какви неща са свършили Българските полицаи,колко храбри и тн....възможно е,но ето ви една история от вчера...
На една приятелка трябваше да сменяват дограмата и фирмата която трябваше да дойде иначе на 29.07 ,отложили за миналата седмица,където пък отново отложили за тази седмица -събота,да ама моята позната си имала планове и за това помоли мен да отида в апартамента и в 11 часа и да приема хората с дограмата,в уреченият час ни майстори,естествено нито дограма,длъжен съм да кажа че дограмата и труда са платени предварително а договора е от...2.07...
Обаждам се аз на посоченият телефон,обясняват ми че ще проверят,до 2 минути ще се обадят,естествено не се обаждат,накрая и телефона не се вдига-където аз загубвам целият ден и вече ми мирише на измама...на близо е 3 то РПУ ,решавам аз да поискам съдействие от полицията и като нормален гражданин се занасям до 3 то районно,полицаят на вратата ме насова към накакъв цивилен ,към когото да се обърна и да подам жалба...чакам аз към 30 минути чинно и изкача въпросният цивилен-направо смешна гледка,бяла блузка,някакъв смешен панталон и ...чантичка през врата от тея дето носят на пазара за зарзават,обяснявам му проблема и той ми заявява че да ходя да се оплача в ...съда,вика му че искам да пусна жалба и че полицията е точно за това,а той ми отговаря че не може да пусна жалба и че това са някакви работи от частен характер...ето тук започва истинската драма а именно че когато му заявих че аз плащам данъци (осигурявам се на пълна заплата) и трябва да ми обърнат внимание,в този момент полицаят като се развика(буквално започна да вика) че АЗ НИЩО НЕ СЪМ МУ ДАЛ И ЧЕ ГО ОБИЖДАМ,КАКТО И ЧЕ ТОЙ НЕ ВЗИМАЛ НИЩО ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ,поисками личната карта за да....заведе жалба срещу мен защото съм го обидил...естествено нито лична карта съм му дал и то защото момчето-униформен полицай ми се притече на помощ и го помоли цивилният да смекчи тона и да ме пусне да си ходя....
Отидох В ДНП (дирекция на националната полиция) където сержанта ми каза следното
1-имам право да подам жалба срещу фирмата и
2 -имам право и е наложително да подам жалба срещу полицая в 3 то РПУ
Колеги,извода е само един,ако имате проблеми-трябва да се саморазправяме,никакви жалби защото родната полиция не само няма да помогне,но ще вземе и да ви заключи и после ще се чудите от къде ви е дошло
На една приятелка трябваше да сменяват дограмата и фирмата която трябваше да дойде иначе на 29.07 ,отложили за миналата седмица,където пък отново отложили за тази седмица -събота,да ама моята позната си имала планове и за това помоли мен да отида в апартамента и в 11 часа и да приема хората с дограмата,в уреченият час ни майстори,естествено нито дограма,длъжен съм да кажа че дограмата и труда са платени предварително а договора е от...2.07...
Обаждам се аз на посоченият телефон,обясняват ми че ще проверят,до 2 минути ще се обадят,естествено не се обаждат,накрая и телефона не се вдига-където аз загубвам целият ден и вече ми мирише на измама...на близо е 3 то РПУ ,решавам аз да поискам съдействие от полицията и като нормален гражданин се занасям до 3 то районно,полицаят на вратата ме насова към накакъв цивилен ,към когото да се обърна и да подам жалба...чакам аз към 30 минути чинно и изкача въпросният цивилен-направо смешна гледка,бяла блузка,някакъв смешен панталон и ...чантичка през врата от тея дето носят на пазара за зарзават,обяснявам му проблема и той ми заявява че да ходя да се оплача в ...съда,вика му че искам да пусна жалба и че полицията е точно за това,а той ми отговаря че не може да пусна жалба и че това са някакви работи от частен характер...ето тук започва истинската драма а именно че когато му заявих че аз плащам данъци (осигурявам се на пълна заплата) и трябва да ми обърнат внимание,в този момент полицаят като се развика(буквално започна да вика) че АЗ НИЩО НЕ СЪМ МУ ДАЛ И ЧЕ ГО ОБИЖДАМ,КАКТО И ЧЕ ТОЙ НЕ ВЗИМАЛ НИЩО ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ,поисками личната карта за да....заведе жалба срещу мен защото съм го обидил...естествено нито лична карта съм му дал и то защото момчето-униформен полицай ми се притече на помощ и го помоли цивилният да смекчи тона и да ме пусне да си ходя....
Отидох В ДНП (дирекция на националната полиция) където сержанта ми каза следното
1-имам право да подам жалба срещу фирмата и
2 -имам право и е наложително да подам жалба срещу полицая в 3 то РПУ
Колеги,извода е само един,ако имате проблеми-трябва да се саморазправяме,никакви жалби защото родната полиция не само няма да помогне,но ще вземе и да ви заключи и после ще се чудите от къде ви е дошло
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Още малко ще е това безхаберие, Бат Бойко ще ги лекува малко от малко. Все пак е бивш полицай.
Иначе нищо ново под слънцето ....

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Richmond написа:Още малко ще е това безхаберие, Бат Бойко ще ги лекува малко от малко. Все пак е бивш полицай.Иначе нищо ново под слънцето ....
Да ти кажа честно ,не съм подал жалба в полицията...но мисля че този...хм...полицай беше много зле с нервите,и избухна когато го попитах как се казва,тогава започна да ме дърпа за ръката(!!!) и да ми иска личната карта....
Ако подам жалба срещу полицая...мисля че ще го изгонят или другото което ми хрумна е че ще го пратят да се лекува...което още повече ще натовари бюджета
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Правилно те е насочил цивилния, след като имаш договор и имаш документ за капарото, пускаш молба до КПЗ и/или съда.
Полицията в случая НЕ е най-подходящата инстанция.
Полицията в случая НЕ е най-подходящата инстанция.
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
И имай в предвид че все пак си в столицата! А имаш ли си на идея какво безхаберие и избирателно прилагане на законите е в провинциата, в малките градчета?
Я разгледай това:
От ето този форум - http://forum.gorna.net/viewtopic.php?f=71&t=114062 .....
Я разгледай това:
kostow написа:Полицай реже гуми и пише цинизми върху кола
Отнеха оръжието на униформения, с него разговарял психолог
28-годишен мъж от Г. Оряховица от дни живее в страх за семейството си заради разпра със служител на реда. Според Лъчезар Любенов полицаят Илиян Миланов е нарязал гумите и надраскал с нецензурни думи автомобила на сестра му. Свидетел на вандалския акт е не само потърпевшата собственичка на колата, но и съседи на полицая. Прокуратурата е образувала дознание по случая, което обаче още се води срещу неизвестен извършител.
Инцидентът станал в края на юли, когато 26-годишната Мария си купила “Опел Тигра”. Младата жена паркирала колата пред блока си на ул. “П. Евтимий” 36 в Г. Оряховица. “Кошмарът започна още след първата нощувка на колата навън”, разказва братът Лъчезар. На сутринта той и сестра му заварили чисто новите гуми на колата жестоко нарязани с нож. Лъчезар купил на сестра си нови гуми, но на тях също не било писано да са здрави дълго.
На следващата нощ неспокойната Мария не могла да заспи и дълго се взирала през балкона. Тя успяла да види как полицаят, който е и неин съсед, драска колата й. На сутринта семейството наистина видяло, че гумите отново са нарязани, а на предния капак били издраскани думите “аборт” и “к**ва”. Оказало се, че свидетели на злодеянието са станали и други жители от същия блок. Семейството е дало своите показания пред дознател.
Според Лъчезар в полицията той, сестра му и свидетелите са били посъветвани да “се оправят някак” с полицая и да оттеглят жалбата си, за да не му съсипват живота. Получили също инструкции да не раздухват случая, за да могат разследващите да си свършат работата на спокойствие. Чинно, семейството на потърпевшата изчаквало, без да коментира действията на своя съсед полицай. Преди ден обаче собственичката на автомобила Мария отново е била съветвана да оттегли жалбата си. Още същата вечер братът на момичето написал дълго писмо и го публикувал в сайта на великотърновската полицейска дирекция. Вчера пред “Янтра ДНЕС” Лъчезар обясни, че се притеснява за близките си, тъй като на вид полицаят бил тих и скромен, но в действителност бил способен на всичко. Преди време двамата поддържали връзка чрез Скайп. Пред компютъра Илиян е груб, нахален и арогантен, обяснява Лъчезар, който твърди, че е бил заплашвал и обиждан от полицейския служител.
Веднага след жалбата служебното оръжие на Илиян Миланов е било иззето. Ако прокуратурата му повдигне обвинение, той ще бъде отстранен от работа, коментира директорът на ОД комисар Милен Манолов.
С Миланов се е срещал психологът на дирекцията и вероятно ще бъде насочен за изследване в Института по психология на МВР в София.
Всички колеги на Илиян Миланов го описват като скромен, тих и работлив човек, който живее с майка си и има огромен респект от нея. Миланов е служител на СОД Г. Оряховица. В системата е постъпил през 2005 година.
Габриела Игнатова
в-к Янтра днес
Източник: http://dnesbg.com/index.php?page=NewsDe ... ge&id=8323" onclick="window.open(this.href);return false;
От ето този форум - http://forum.gorna.net/viewtopic.php?f=71&t=114062 .....
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Комплекисари,какво да кажа,крият се зад значките...
а иначе колегата по горе,реда е такъв,правиш оплакване в полицията,те завеждат преписка,по канален ред се изясняват причините и излизат със становище,защо трябва да плащам такси в съда когато на лице е измама,нима всички дето са измамени по някакъв начин тичат в съда,а не отиват в полицията?
или трябва да се саморазправям,един вид да взема закона в мои ръце...после от полицията ще ме питат защо съм иззел закона и съм се саморазправил....
а иначе колегата по горе,реда е такъв,правиш оплакване в полицията,те завеждат преписка,по канален ред се изясняват причините и излизат със становище,защо трябва да плащам такси в съда когато на лице е измама,нима всички дето са измамени по някакъв начин тичат в съда,а не отиват в полицията?
или трябва да се саморазправям,един вид да взема закона в мои ръце...после от полицията ще ме питат защо съм иззел закона и съм се саморазправил....
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Е.Димитров написа:Комплекисари,какво да кажа,крият се зад значките...
Като не искаш да плащаш такси, оплакване в КПЗ. Пишеш молба, предоставяш копие от документите които имаш и чакаш, отнема 3-4 работни дни!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Е.Димитров написа:Комплекисари,какво да кажа,крият се зад значките...
Като не искаш да плащаш такси, оплакване в КПЗ. Пишеш молба, предоставяш копие от документите които имаш и чакаш, отнема 3-4 работни дни!
Е хубава работа...полицията за какво е тогава,за какво се хрантутат като има други истаннции за тези работи,или само да ми ходят по митинги и да пушат и да пият вода,или пък да се оплакват че цигани са им строшили колите,за което пак данакоплатеца(аз) плащаме...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
След като имаш самочувствието да се държиш така, би било хубаво да разбереш, че ПОЛИЦИЯТА е изпълнителен орган. Като такъв, той на собствена отговорност не може да те възмезди по никакъв начин. За това има други институции. Процедурата по която си тръгнал ти е дълга, ще се правят проверки, ще се се предаде на друга инстанция и тн. тн.
Човека те е насочил за да не си губиш времето, ама нали сме ербапи...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
///peter написа:След като имаш самочувствието да се държиш така, би било хубаво да разбереш, че ПОЛИЦИЯТА е изпълнителен орган. Като такъв, той на собствена отговорност не може да те възмезди по никакъв начин. За това има други институции. Процедурата по която си тръгнал ти е дълга, ще се правят проверки, ще се се предаде на друга инстанция и тн. тн.
Приятелю,не съм ербап,даже съм мнооого спокоен,никога не съм очаквал от полицията каквото и да е,преди години докато си спях,бяха влезли през балкона и ме бяха ограбили,(на 1 вия етаж бях),видях го крадеца и го подгоних,но не успях да го хвана,беше ми отмъкнал един мобилен телефон и чантичката със всички документи,тогава имах и разрешително за оръжие което беше в чантичката,запалих колата и отидох до районното дето е в слатина,на 500 метра от дома ми,подадох жалба,обадиха се по станциите на патрулите да започне търсене,след като си тръгнах от районното с моята кола,бях без документи,имах и оръжие,е никаква полиция никъде не видях(бях тръгнал и аз да обикалям ако го видя някъде),сътринта на барчето гледам една група полицаи си пият кафето,оказа се че са същите полицаи дето са били нощна смяна и ...били чули нещо по станцията...ефект никакъв,от тогава са минали повече от 10 години и до сега не съм получил никаво обаждане или някаква бележка от полицията за този случай...
Извода-полицията е излишна,заплатите дето взимат отиват на вятъра,мобилизира се полицията само когато полицейски служител или някой от семейството на полицая е засегнат по някакъв начин.
ФАКТ!!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Колега, разбирам те.
Аз самият имам няколко такива случая без никаква развръзка.
Но ще ти задам въпроса, на ясно ли си, че вечерно време патрулката има 5л. лимит на бензина?
За какво да говорим повече? Д осега нарочно полицията бе притискана за да не може да работи
Но ще ти задам въпроса, на ясно ли си, че вечерно време патрулката има 5л. лимит на бензина?

За какво да говорим повече? Д осега нарочно полицията бе притискана за да не може да работи

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Колега, разбирам те.
колега,приятелю,наясно съм че има деца без дом,наясно съм че има инвалиди без никаква помощ,наясно съм също че има гладуващи,наясно съм че всеки си има някакви проблеми,но хич не ми пука за проблемите на някой,искам да реша моите проблеми когато се налага,помагам когато и както мога,писнало ми е да слушам за нечии друг проблем и като основание че не може да се реши моят,изряден съм като данъкоплатец,изряден съм като гражданин на държавата ,спазвам правилата и законите и искам когато потърся помощ от държавата да ми се даде,както аз давам на държавата,писна ми и когато ходя на лекар(което да чукна на дърво е много рядко) и да ми обясняват че им всършили направленията...както на полицията свършило горивото...
п/п
не се изисква никакво гориво да се заведе жалба или да ми дадът отговор за обира до къде е стигнало.тогава даже предложих да дойдат и да вземат отпечатъци и дори аз да ги закарам до в къщи,даже и това отказаха...
- Вуйчо Ваньо
- кандидат ентусиаст
-
Не знам дали някой притиска полицията и ако да защо, но ми се струва, че не работят, защото могат да не го правят и никой не им държи сметка какво са свършили. Може да имат лимит за бензин, обаче всеки знае как се ползва патрулката нощтно време и лично аз си мисля, че има и по-добри начини да изхарчиш пет литра бензин. Моите уважения към полицаите, които съвестно си вършат работата, но не е редно да се толерира поведение като описаното от колегата Е.Димитров. И аз изперквам понякога, но не мога да си позволя да си го изкарвам на клиентите си. И стига оправдания относно размера на заплатата и мотивацията и т.н. Всеки знае като постъпва на работа каква ще му бъде заплатата и не е редно да се оплаква пост фактум и което е по-важно, да оправдава с това мързел или некадърност. Никой не ги държи насила и ако някой се чувства недооценен е свободен да смени работодателят си 

Г-н,Димитров,Вие като каква страна искахте да да подадете жалба?Айде стига глупости ,на съседа му откраднаха мотора и аз сега да ида да подам жалба ли.В този случай дори да ти приемат жалбата ще остане така,няма правно основание за предприемане на някакви действия.Държанието на полицая няма да коментирам,такива селяци има не само в полицията но и в цялата държавна администрация.В едно си прав,винаги трябва да отстояваш своите права без значение дали е полицай,прокурор ,кмет и тн.

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3