Стар акумулатор - да имате идея кво да го правим ?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Стар акумулатор - да имате идея кво да го правим ?
Здравейте колеги,
Пиша в извън темата заради посещаемостта и понеже ми писна да возя тоя туч в багажника вече 3ти ден. За сведение - 6 клетки 95 ампер часа Монбат с електролит.
Прецака се вечерта в събота на път, спрях купих си нов, ама тоя не мога просто да го метна в коша, знам че не бива.
Има ли някъв пункт освен вторичните в софия където се занимават с акумулатори и с тяхното изкупуване, знам че някви киселини има вътре и не искам да се изливат наляво надясно безразборно.
Някви пари дават ли за акумулаторите изобщо ? Тоя бая тежи
Пиша в извън темата заради посещаемостта и понеже ми писна да возя тоя туч в багажника вече 3ти ден. За сведение - 6 клетки 95 ампер часа Монбат с електролит.
Прецака се вечерта в събота на път, спрях купих си нов, ама тоя не мога просто да го метна в коша, знам че не бива.
Има ли някъв пункт освен вторичните в софия където се занимават с акумулатори и с тяхното изкупуване, знам че някви киселини има вътре и не искам да се изливат наляво надясно безразборно.
Някви пари дават ли за акумулаторите изобщо ? Тоя бая тежи

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- sinqta_strela
- Дружба Тийм
-
- Кара: Trabant 601'S
- Детайли за колата: машина човечееее
Аз онзи ден изхвърлих един.
Докато си ръчках по колата мина един джагал и директно му го връчих
Другият вариант е просто да го оставиш до кофите, където със сигурност отново някои мургав ще го отнесе като топъл хляб.
Това всичкото ако не ти се занимава с носене на вторични или някъде където ги изкупуват
Докато си ръчках по колата мина един джагал и директно му го връчих

Другият вариант е просто да го оставиш до кофите, където със сигурност отново някои мургав ще го отнесе като топъл хляб.
Това всичкото ако не ти се занимава с носене на вторични или някъде където ги изкупуват

долен хранител

- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
Изсипи киселината в канал или тоалетната, после си харесваш най-близкия пункт за вторични суровини и им го даваш. Преди година-две ми дадоха 10-12лв, сега незнам как вървят цените.
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
san4o написа:Изсипи киселината в канал или тоалетната, после си харесваш най-близкия пункт за вторични суровини и им го даваш. Преди година-две ми дадоха 10-12лв, сега незнам как вървят цените.
Точно заради киселината се предават в пунктове.
Как може да му дадеш акъл да я излива!? В никакъв случай!
В първия магазин, където продават акумулатори може да се остави или в автосервиз. Те си имат грижата да ги предават.
Но не трябва да се излива в природата или във вода.
Да караш Peugeot е страст!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
А ако сте внимавали в училище достатъчно, особено в часовете по химия щяхте да знаете че малко сода бикарбонат би свършила чудесна работа за неутрализирането а после ако щете изпиите "киселината" за да видите че нищо няма да ви има, камо ли на природата или на водата в канализацията.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То бай мангал се едно е много загрижен за киселината.. ще я изсипе на първото място, дето спре за да не му тежи.
Как може да им давате квото и да е било.. деба и мръсните джагали
Как може да им давате квото и да е било.. деба и мръсните джагали

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Ще му зема 6-7 лева значи
, инъче Младост е по в мойта част и мисля тия дни да го давам някъде си.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
50 ст. за килограм когато е с електролита вътре и 60 ст. когато е без електролита - на вторични суровини
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Единствения безопасен начин да се ползва моя акумулатор е с байпас на клетката която е проблемна. Остана без електролит за доста време и тя товари вече целия акумулатор.Загрява много и отделя водород в големи количества. Има реална опасност да гръмне ако се ползва.
Решението - продажба за колкото пари дадът в пункт за изкупуване на метали, не бих го дал за ползване на някой щото не е безопасен вече за мен.
Решението - продажба за колкото пари дадът в пункт за изкупуване на метали, не бих го дал за ползване на някой щото не е безопасен вече за мен.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2