Въпрос относно каско на Е36
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Въпрос относно каско на Е36
Ситуацията е следната: преди няколко дена излизам от гаража (маневра правена безброй пъти) и закачих предната броня в едно бордюрче.Резултата е силно надрана броня точно до халогена от шофьорската страна.Сега въпроса ми е когато отида да заявявам щетата какво да им кажа?Дали, че съм си намерил колата така или че сам съм го направил?Моля да се вземе под внимание, че пласмасовата лайсна на бронята точно над надраното е леко натисната и е позагубила форма.Това е станало преди аз да надера сам бронята.Ще ми се и нея да сменя.Дали да обериня двете щети в една или не?Въобще има ли смисъл да ходя да се разправям и какво да има кажа?Нямам протокол от КАТ!Каското е в HDI.
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
За всичко искат протокол от КАТ.... а когато е нещо като твойто КАТ отказват да дойдат.. тогава самите фирми имат разни като 3S СОТ които да ти напишат протокол... колега най доброто е да кажеш че при маневра при паркиране
Или камък на пътя и 2-те съм ги пробвал стават!
Ти имаш 2 щети в листа който попълваш напиши за едната щета напиши че при маневра при паркиране си я чукнал/натиснал.. а за другата кажи камък на еди коя си улица от среща имаше автомобил нямаше как да се избегне .. етакива си ги съчинявай.. 

Garribaldi написа:За всичко искат протокол от КАТ.... а когато е нещо като твойто КАТ отказват да дойдат.. тогава самите фирми имат разни като 3S СОТ които да ти напишат протокол... колега най доброто е да кажеш че при маневра при паркиранеИли камък на пътя и 2-те съм ги пробвал стават!
![]()
Ти имаш 2 щети в листа който попълваш напиши за едната щета напиши че при маневра при паркиране си я чукнал/натиснал.. а за другата кажи камък на еди коя си улица от среща имаше автомобил нямаше как да се избегне .. етакива си ги съчинявай..
Ами преди известно време искаха портокол само ако са увредени повече от 3 детайла.....да не са го променили това?
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Протоколът е за повече от 2 детайла. Отиди и, ако ще описваш и двете ги обедини в едно събитие, а не като два разказа. Ако ли не, едното сега - другото след 10дни. Но имай предвид, че пак ще ти снимат колата /там, където е щетата/ и после да си нямаш проблеми, по-добре кажи, че така си я намерил на паркинга или наистина си си я одрал на гаража. 

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Заведи си и двете щети "на паркинг", намерил си колата така и това е! 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Не ти трябва протокол от КАТ, още повече за такива незначителни повреди. Моят съвет е, ако щетите могат да минат като едно събитие, го опиши така, ако не, две отделни, примерно едното при маневра, другото на паркинг или и двете при маневра, защото ако са в долния край на бронята няма как да се получи реално погледнато на паркинг. Отивай и си описвай щетите, като събитията е хубаво да кажеш че са станали в рамките на 5 (работни) дни преди датата на завеждане на щетата.
Това е при положение, че имаш ПЪЛНО каско, понеже никъде не спомена какво точно каско имаш и какви клаузи са включени, можеш да си прегледаш и общите условия по застрахователния договор.
Това е при положение, че имаш ПЪЛНО каско, понеже никъде не спомена какво точно каско имаш и какви клаузи са включени, можеш да си прегледаш и общите условия по застрахователния договор.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Projektzwo написа:Не ти трябва протокол от КАТ, още повече за такива незначителни повреди. Моят съвет е, ако щетите могат да минат като едно събитие, го опиши така, ако не, две отделни, примерно едното при маневра, другото на паркинг или и двете при маневра, защото ако са в долния край на бронята няма как да се получи реално погледнато на паркинг. Отивай и си описвай щетите, като събитията е хубаво да кажеш че са станали в рамките на 5 (работни) дни преди датата на завеждане на щетата.
Това за 5-те работни дни е много лош съвет!!!Каквото и да завеждаш трябва да е станало най-много преди 3 дни иначе няма да му го зачетат!
А за драскотината ниско на бронята си прав,на мене не ми зачетоха драснато ниско на прага което исках да мина като "на паркинг"
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Каското е пълно.Когато купих колата имаше 1-2 драскотини на същото място самоче от другата страна на бронята.Съответно колата е снимана така при първоначалния оглед.Дали това, че детайла е бил увреден преди сегашната случка ще е проблем?
Mpower84 написа:Каското е пълно.Когато купих колата имаше 1-2 драскотини на същото място самоче от другата страна на бронята.Съответно колата е снимана така при първоначалния оглед.Дали това, че детайла е бил увреден преди сегашната случка ще е проблем?
най-много да ти платят на полвина за боята защото вече е била повредена.
- Projektzwo
-
-
(bubsa) написа:Това за 5-те работни дни е много лош съвет!!!Каквото и да завеждаш трябва да е станало най-много преди 3 дни иначе няма да му го зачетат!
А за драскотината ниско на бронята си прав,на мене не ми зачетоха драснато ниско на прага което исках да мина като "на паркинг"
Колега, не бих казал, че е лош съвет, просто при различните застрахователи сроковете са различни, аз немога да знам на всяка една компания колко им е срока за попълване на уведомление, но в повечето случаи са 5 (работни) дни, като винаги се правят и изключения.
Mpower84 написа:Каското е пълно.Когато купих колата имаше 1-2 драскотини на същото място самоче от другата страна на бронята.Съответно колата е снимана така при първоначалния оглед.Дали това, че детайла е бил увреден преди сегашната случка ще е проблем?
Ако въпросния детайл е увреден още при сключване и да речем е бил за боя, дефакто ще ти отпадне боята, т.е. няма да поемат разходите по бядисването, независимо дали е описано увреждането в полицата или не, така или иначе се преглеждат снимките и всичко се вижда.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Projektzwo написа:Колега, не бих казал, че е лош съвет, просто при различните застрахователи сроковете са различни, аз немога да знам на всяка една компания колко им е срока за попълване на уведомление, но в повечето случаи са 5 (работни) дни, като винаги се правят и изключения.
В Булстрад ако не заявиш (по телефона, например), че има щета в рамките на 3 дни след датата на събитието, после направо си те отрязват... аз не го знаех това и като отидох след 2 седмици (нямах време преди това да отида на оглед) и ония директно ми намекна (направо го натвърди), че тая щета да си я правя сам, щото 99.9% ще я отхвърлят...
- Projektzwo
-
-
Mollov написа:Projektzwo написа:Колега, не бих казал, че е лош съвет, просто при различните застрахователи сроковете са различни, аз немога да знам на всяка една компания колко им е срока за попълване на уведомление, но в повечето случаи са 5 (работни) дни, като винаги се правят и изключения.
В Булстрад ако не заявиш (по телефона, например), че има щета в рамките на 3 дни след датата на събитието, после направо си те отрязват... аз не го знаех това и като отидох след 2 седмици (нямах време преди това да отида на оглед) и ония директно ми намекна (направо го натвърди), че тая щета да си я правя сам, щото 99.9% ще я отхвърлят...
Не отричам, но с една молба, в която описваш примерно че си бил извън страната и не си имал физическата възможност да реагираш в срок, би могло да се направи компромис, въпреки, че повечето застрахователи във всеки един удобен (и не чак толкова) за тях момент гледат да отказват щетите, особено сега на фона на "кризата"...
Главно проблема идва от това, че самите застрахователи (брокери, агенти, инспектори) не обесняват в подробности по-важните точки от застрахователния договор, а от своя страна клиента в по-късен етап (излизане от офиса) не се занимава да си прочете общите условия...
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Трябва да си погледнеш на полицата на Каското, дали първоначално не са ти писали щета на бронята, тоест за боя, ако е така, то сега няма да искат да ти пишат за същия детайл, тъй като трябва да е отремонтиран и сниман след това!Mpower84 написа:........Съответно колата е снимана така при първоначалния оглед.Дали това, че детайла е бил увреден преди сегашната случка ще е проблем?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Mollov написа:Projektzwo написа:Колега, не бих казал, че е лош съвет, просто при различните застрахователи сроковете са различни, аз немога да знам на всяка една компания колко им е срока за попълване на уведомление, но в повечето случаи са 5 (работни) дни, като винаги се правят и изключения.
За Булстрад трябва ли ти протокол от кат? Или направо да я карам при тях?

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
АЗ със служебната имах едно изживяване.. като звъннах в булстрад веднага след инцидента.. ми казаха е без протоколо от КАТ няма да ми изплатят нищо...
А отностно колегата който пусна темата... каското не е само ако не си виновен ти... то ти оправя/изплаща щетите... ако искаш я блъсни в един стълб... не се притеснявай да напишеш че при маневра от гаража или там някъде си я чукнал или натиснал там.. ако когато си правил каското и е имало някаква щета тя е описана в полицата.... отвори на полицата и виж дали пише за някакви повреди преди да влезе в сила каското.. ако не е описана някаква щета мини я и нея
Ако е имала драскотина на някой детайл.. пишат например "калник боя" независимо дали драскотините са малки големи и от коя страна са.. колкото и драскотини да имаш сега на калника ако е описан... тва е... аз имах на задния капак 2 малки драскотинки в единя ъгъл.... после с пиронче някой си рисувал по колата ми.. като отидох казаха че и преди това е бил за боя ... на полицата пише капак-боя и тва е... не ми изпратиха нищо 
А отностно колегата който пусна темата... каското не е само ако не си виновен ти... то ти оправя/изплаща щетите... ако искаш я блъсни в един стълб... не се притеснявай да напишеш че при маневра от гаража или там някъде си я чукнал или натиснал там.. ако когато си правил каското и е имало някаква щета тя е описана в полицата.... отвори на полицата и виж дали пише за някакви повреди преди да влезе в сила каското.. ако не е описана някаква щета мини я и нея

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2