Помощ!Дизел вместо бензин!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: mini cooper 91
Детайли за колата: old mini cooper john cooper edition 1.3 limited

Помощ!Дизел вместо бензин!!!!!!!!

Мнение от Elle » 03 Сеп 2009, 11:29

Колеги, помагайте..Вчера на нова Тойота Рав 4 на Шел на Цариградско посока Младост един хлапак е сбъркал горивото заредил на колата дизел вместо бензин- съответно колата гасне след няколко километра-2 до 3 и спира. В момента е в сервиза на Тойота и оттам са казали, че е състарена с 10 години и трябват много пари за основен ремонт.

На бензиностанцията вчера в паниката да се отведе колата по-бързо в сервиза да я изчистят не е изискан запис нито има протокол за грешката. Има ли шанс все пак да се отиде сега и да се изиска обезщетение?

:( :help: :bcry:
ИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Сеп 2009, 11:31

записите се пазят -искайте записа и ако кажат ,че е изтрит искайте го с полиция и подайте жалба....!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Сеп 2009, 11:31

Те записите се пазят, но не мисля, че ще дадат некви пари.
А дали и е станало нещо- божа работа.. едно Скорпио преди години бая покара с нафта, изгасна и след като го изчистиха немаше никъв яд.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Помощ!Дизел вместо бензин!!!!!!!!

Мнение от driver69 » 03 Сеп 2009, 11:32

Elle написа:Колеги, помагайте..Вчера на нова Тойота Рав 4 на Шел на Цариградско посока Младост един хлапак е сбъркал горивото заредил на колата дизел вместо бензин- съответно колата гасне след няколко километра-2 до 3 и спира. В момента е в сервиза на Тойота и оттам са казали, че е състарена с 10 години и трябват много пари за основен ремонт.

На бензиностанцията вчера в паниката да се отведе колата по-бързо в сервиза да я изчистят не е изискан запис нито има протокол за грешката. Има ли шанс все пак да се отиде сега и да се изиска обезщетение?

:( :help: :bcry:
Обезщетение - не. Колата - или това, което предлагат, или да пробваш да изчистиш всички дюзи, клапани, и където е минало горивото сам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: mini cooper 91
Детайли за колата: old mini cooper john cooper edition 1.3 limited

Мнение от Elle » 03 Сеп 2009, 11:35

Аз четох във форуми от подобни потърпевши, че от бензиностанциите си обезщетяват, на няколко души от Лукойл са им дали пари например. Но даже и след ремонта колата не е вървяла както преди..
ИзображениеИзображениеИзображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Сеп 2009, 11:57

Пишката на дизеловия пистолет е доста по-дебела от бензиновата - това е направено с цел... направо не мога да повярвам как тоя кретен не се е усетил какво прави... сигурно е олял цялата кола с нафта докато сипе. Работил съм на бензиностанция, направете както каза Скисата - искайте записа, те се пазят. Или искайте обезщетение от бензиностанцията заради некадърния служител и некадърно обучение.
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Сеп 2009, 12:00

а кво казват тъпите застрахователи при такова събитие!?!?
не може ли да си заведе щета и ония да си гонят ензиностанцията!?!?

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 03 Сеп 2009, 12:05

SKISA написа:а кво казват тъпите застрахователи при такова събитие!?!?
не може ли да си заведе щета и ония да си гонят ензиностанцията!?!?

Без насрещен документ - няма как да стане, най-малкото не е покрит риск по застраховката (немърливост). Принципно служителите би трябвало да имат някакви служебни застраховки (отговорност), които да поемат такъв вид сакатлъци...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 03 Сеп 2009, 12:06

със 10 години била състарена колата :mhihi:
тия от тойота тотално изтрещяха :mhihi:
източвай резервоара, пълни с бензин 100 октана, една добавка за почстване на дюзите, смяна на горивни филтри(че не се знае колко са) и всичко е наред след 2-3 резервоара с добавки и няколко смени на филтар(и) ;)
колкото до бензиностанцията, аз като зареждам всеки път си искам касова бележка и я пазя до следващо зареждане и така всеки път и ако стане нещо да имам документ ;)
Също като ми дадът бележката, гледам какво пише на нея, та ако е станал гаф да не се стигне до там да влиза колата в сервиз ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Сеп 2009, 12:15

Една хубава промивка на резервоара и смяна на филтрите и това е.
Чак па основен ремонт :shock: Едва ли.
Нещо много са изнагляли в тойота ми се струва ;)
Ма с тия никакви продажби в момента не се учудвам :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 03 Сеп 2009, 12:22

Колега, това ми се случи преди няколко години отново на Шел :!: Явно имат добра практика :!: Вместо бензин, ми сипа глупака дизел около 30 л. минах 10 метра и колата умря :D Та и аз много се ядосах и т.н. но ми платиха профилактиката и както ти казват колегите не ги слушай мишоците от сервиза :!: :!: Прави промивка пълна на всичко до дупка от най добрия бензин и някой друга добавка и нямаш грижи :!: Хах как точно го изчислиха че вече е 10 г. мотора :roll: :help: тея са ебати пу*ките :!: Не се притиснявай само хубава профилактика :!: Проблем е и то голям ако на дизел сложиш бензин :!: Аз затова сега докато не го видя кво слага не се махам от колонката....

Успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 03 Сеп 2009, 12:40

абе един познат сам си сипа на е39 2.5тдс бензинец и си карал нашия към 500 метра та после бяха едни промивки едни чудеса... идеше ми да го пребия за тва колко е тъп... обаче учудващо за печката след промивката беше нова кола просто нямаше никакви проблеми та той даже се майтапеше че и сипал бенц да продуха малко :mhihi: :mhihi: :mhihi: идиотска му работа

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 03 Сеп 2009, 12:51

Обратният вариант е по-кофти, т.е. на дизелова кола да сипеш бензин, но в тоя случай една промивка на резервоара и смяна на филтър и няма проблем.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Сеп 2009, 12:54

Зависи какъв е дизела, ако е някой комън рел е проблем, ма на ТДС и всякакви такива стари дизели до 50% бензин не е проблем за мотора еднократно ;)
В най лишия случай може да заминат разпръсквачите на дюзите :idea: ;)
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 03 Сеп 2009, 13:09

Ако откажат пълно съдействие и не поемат разходите след нехайството си, жалба в полицията. От там изискват записи и т.н., и т.н.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Следваща

Назад към Извън Темата