Помощ!Дизел вместо бензин!!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Elle
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: mini cooper 91
- Детайли за колата: old mini cooper john cooper edition 1.3 limited
Помощ!Дизел вместо бензин!!!!!!!!
Колеги, помагайте..Вчера на нова Тойота Рав 4 на Шел на Цариградско посока Младост един хлапак е сбъркал горивото заредил на колата дизел вместо бензин- съответно колата гасне след няколко километра-2 до 3 и спира. В момента е в сервиза на Тойота и оттам са казали, че е състарена с 10 години и трябват много пари за основен ремонт.
На бензиностанцията вчера в паниката да се отведе колата по-бързо в сервиза да я изчистят не е изискан запис нито има протокол за грешката. Има ли шанс все пак да се отиде сега и да се изиска обезщетение?

На бензиностанцията вчера в паниката да се отведе колата по-бързо в сервиза да я изчистят не е изискан запис нито има протокол за грешката. Има ли шанс все пак да се отиде сега и да се изиска обезщетение?

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
записите се пазят -искайте записа и ако кажат ,че е изтрит искайте го с полиция и подайте жалба....!!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те записите се пазят, но не мисля, че ще дадат некви пари.
А дали и е станало нещо- божа работа.. едно Скорпио преди години бая покара с нафта, изгасна и след като го изчистиха немаше никъв яд.
А дали и е станало нещо- божа работа.. едно Скорпио преди години бая покара с нафта, изгасна и след като го изчистиха немаше никъв яд.
Re: Помощ!Дизел вместо бензин!!!!!!!!
Обезщетение - не. Колата - или това, което предлагат, или да пробваш да изчистиш всички дюзи, клапани, и където е минало горивото сам.Elle написа:Колеги, помагайте..Вчера на нова Тойота Рав 4 на Шел на Цариградско посока Младост един хлапак е сбъркал горивото заредил на колата дизел вместо бензин- съответно колата гасне след няколко километра-2 до 3 и спира. В момента е в сервиза на Тойота и оттам са казали, че е състарена с 10 години и трябват много пари за основен ремонт.
![]()
![]()
- Elle
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: mini cooper 91
- Детайли за колата: old mini cooper john cooper edition 1.3 limited
Аз четох във форуми от подобни потърпевши, че от бензиностанциите си обезщетяват, на няколко души от Лукойл са им дали пари например. Но даже и след ремонта колата не е вървяла както преди..
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Пишката на дизеловия пистолет е доста по-дебела от бензиновата - това е направено с цел... направо не мога да повярвам как тоя кретен не се е усетил какво прави... сигурно е олял цялата кола с нафта докато сипе. Работил съм на бензиностанция, направете както каза Скисата - искайте записа, те се пазят. Или искайте обезщетение от бензиностанцията заради некадърния служител и некадърно обучение.
Si non confectus, non reficiat.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а кво казват тъпите застрахователи при такова събитие!?!?
не може ли да си заведе щета и ония да си гонят ензиностанцията!?!?
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
SKISA написа:а кво казват тъпите застрахователи при такова събитие!?!?
Без насрещен документ - няма как да стане, най-малкото не е покрит риск по застраховката (немърливост). Принципно служителите би трябвало да имат някакви служебни застраховки (отговорност), които да поемат такъв вид сакатлъци...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
със 10 години била състарена колата
тия от тойота тотално изтрещяха
източвай резервоара, пълни с бензин 100 октана, една добавка за почстване на дюзите, смяна на горивни филтри(че не се знае колко са) и всичко е наред след 2-3 резервоара с добавки и няколко смени на филтар(и)
колкото до бензиностанцията, аз като зареждам всеки път си искам касова бележка и я пазя до следващо зареждане и така всеки път и ако стане нещо да имам документ
Също като ми дадът бележката, гледам какво пише на нея, та ако е станал гаф да не се стигне до там да влиза колата в сервиз

тия от тойота тотално изтрещяха

източвай резервоара, пълни с бензин 100 октана, една добавка за почстване на дюзите, смяна на горивни филтри(че не се знае колко са) и всичко е наред след 2-3 резервоара с добавки и няколко смени на филтар(и)

колкото до бензиностанцията, аз като зареждам всеки път си искам касова бележка и я пазя до следващо зареждане и така всеки път и ако стане нещо да имам документ

Също като ми дадът бележката, гледам какво пише на нея, та ако е станал гаф да не се стигне до там да влиза колата в сервиз

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Една хубава промивка на резервоара и смяна на филтрите и това е.
Чак па основен ремонт
Едва ли.
Нещо много са изнагляли в тойота ми се струва
Ма с тия никакви продажби в момента не се учудвам
Чак па основен ремонт

Нещо много са изнагляли в тойота ми се струва

Ма с тия никакви продажби в момента не се учудвам

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Колега, това ми се случи преди няколко години отново на Шел
Явно имат добра практика
Вместо бензин, ми сипа глупака дизел около 30 л. минах 10 метра и колата умря
Та и аз много се ядосах и т.н. но ми платиха профилактиката и както ти казват колегите не ги слушай мишоците от сервиза
Прави промивка пълна на всичко до дупка от най добрия бензин и някой друга добавка и нямаш грижи
Хах как точно го изчислиха че вече е 10 г. мотора
тея са ебати пу*ките
Не се притиснявай само хубава профилактика
Проблем е и то голям ако на дизел сложиш бензин
Аз затова сега докато не го видя кво слага не се махам от колонката....
Успех

Успех
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
абе един познат сам си сипа на е39 2.5тдс бензинец и си карал нашия към 500 метра та после бяха едни промивки едни чудеса... идеше ми да го пребия за тва колко е тъп... обаче учудващо за печката след промивката беше нова кола просто нямаше никакви проблеми та той даже се майтапеше че и сипал бенц да продуха малко
идиотска му работа

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Обратният вариант е по-кофти, т.е. на дизелова кола да сипеш бензин, но в тоя случай една промивка на резервоара и смяна на филтър и няма проблем.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Зависи какъв е дизела, ако е някой комън рел е проблем, ма на ТДС и всякакви такива стари дизели до 50% бензин не е проблем за мотора еднократно
В най лишия случай може да заминат разпръсквачите на дюзите

В най лишия случай може да заминат разпръсквачите на дюзите

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Ако откажат пълно съдействие и не поемат разходите след нехайството си, жалба в полицията. От там изискват записи и т.н., и т.н.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4