Пътуване със самолет,помощ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Пътуване със самолет,помощ

Мнение от 520i » 07 Сеп 2009, 16:00

Здравейте,имам следния въпрос:Ще пътувам към Нюкасъл,но от София Хийтроу(Лондон) и от там имам прехвърляне към Нюкасъл.Досега съм пътувал доста със самолет,но сега за 1ви път с прекачване.Да въпросът ми е след като кацна на Хийтроу трябва ли да си взимам багажа и отнова да ходя да се "чеквам" или като слеза от самолета да ходя по табелката конекшънс и багажа автоматично ще ми го прехвърлят?
И още един въпрос.Идентичен е случая и с приятелката ми,само че тя каца на Хийтроу и трябва да ходи до Гатлуйк и от там за Нюкасъл.Помагайте,че питах на летището и всеки различно ми казва.
Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 1.9., `99
Мечтае да кара: Touring
Детайли за колата: Kompact

Мнение от gele76 » 07 Сеп 2009, 16:03

Коя авиокомпания????? По принцип ако си кажеш че багажа искаш да е чекиран до Newcastle си го взимаш там!
Изображение
Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...

http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 07 Сеп 2009, 16:13

Багажът се чекира до крайната точка. Просто отиваш до другия гейт и се бордваш. При чекирането в София ще ти дадат две бордни карти - за първия и втория полет. От Хийтроу до Гатуик има автобуси на всеки 40 мин. Стига се за по-малко от час. Малко е шибано да намери мястото от което тръгват, но да пита на летището. Превозвачът се казваше National Express. Билетите не са евтини. Около 65 паунда в двете посоки.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Сеп 2009, 16:16

каквото кажа момчето преди мене.

като се чекираш на софия (или там откъдето ще летиш) казваш че искаш багажа ти да се прати директно на крайната ти дестинация. ако не може - ще ти кажат и ще си го търсиш на първото летище.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 520i » 07 Сеп 2009, 16:35

Мерси много.Само последно (може и малко малумен да съм,ама...) в София казвам багажа автоматично и го зае...м, чак в Нюкасъл да го търся?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 1.9., `99
Мечтае да кара: Touring
Детайли за колата: Kompact

Мнение от gele76 » 07 Сеп 2009, 16:42

520i написа:Мерси много.Само последно (може и малко малумен да съм,ама...) в София казвам багажа автоматично и го зае...м, чак в Нюкасъл да го търся?

Колега, кажи с коя авиокомпания пътуваш????
Изображение
Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...

http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 07 Сеп 2009, 16:44

:yes: Kaто си даваш багажа попитай служителката, за всеки случай, но обикновено няма нужда да го чекираш наново при трансфера...
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 07 Сеп 2009, 16:58

Колега, ако билета ти е един, на който си е отбелязано началната и крайната точка на пътуването ти, когато ти чекират багажа си го чекват до крайната дестинация без дори да те питат, то е ясно. Дори с различни компании или полети пак могат да ти го чекират до крайната точка (като покажеш и другия билет), освен ако нямаш един ден престой примерно.

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 07 Сеп 2009, 17:01

kokobm написа:Колега, ако билета ти е един, на който си е отбелязано началната и крайната точка на пътуването ти, когато ти чекират багажа си го чекват до крайната дестинация без дори да те питат, то е ясно. Дори с различни компании или полети пак могат да ти го чекират до крайната точка (като покажеш и другия билет), освен ако нямаш един ден престой примерно.

:yes:

Е 'те тва' е колега... няма са притесняваш :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 520i » 07 Сеп 2009, 17:41

България Еър с два билета съм

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 07 Сеп 2009, 22:49

Не винаги багажа е чекиран до крайната точка. Аз лично като пътувах за Лас Вегас, на прекачването в Детройт си взех багажа като момченце минах си с него през всички проверки и после пак го чекирах. Така, че като си качваш багажа на самолета ги питай.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Сеп 2009, 22:53

520i написа:България Еър с два билета съм

БГ Еър нямат полети до Нюкасъл и е силно вероятно да не ти го чекират до последната точка. ;) Коя е втората компания. За най-сигурно си питай там откъдето си купил билета ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 08 Сеп 2009, 0:51

Anthony_J написа:Багажът се чекира до крайната точка. Просто отиваш до другия гейт и се бордваш.

имаме условие в този форум за писане на кирилица, ама като гледам трябва да въведем скоро и условие за писане на български... :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 08 Сеп 2009, 0:57

Идентичен е случая и с приятелката ми,само че тя каца на Хийтроу и трябва да ходи до Гатлуйк и от там за Нюкасъл.

От Лондон до Gatwick може да ползва www.easybus.co.uk, но трябва да проверите от каде тръгват. Аз ги ползвах за да стигна до Luton и тръгваха от Victoria Station. Билета можеш да го купиш онлайн (6-8 паунда) както и на място ( около 12 паунда до Luton).
Автобусите са през 20 минути.

П.С Ето описание от от каде тръгват за Gatwick.

http://www.easybus.co.uk/gb/routesGBsub_Fulham.php

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 08 Сеп 2009, 1:31

Пич, няма вариант да си чекираш багажа директно до крайна дестинация, освен ако не пътуваш с една и съща авиокомпания.

Т.е. като за "малоумен" ще ти кажа - Чекирай си багажа до Хийтроу и после си го вземи и си го пренеси до Гетуик и оттам си го чекирай пак, за да ти е мирна главата!

От Хийтроу има автобуси до Гетуик за по 20 паунда .. Метрото и влака ще ти излязат пак горе долу толкова, но е доста бъхтане .. Имай предвид, че политиката за багаж на различните авиокомпании е различна. Т.е. провери си резервацията за какъв багаж става дума за полета от Хийтроу до Нюкасъл!

С лека корекция, че видях, че така пътува приятелката ти.

Ако ти НЕ пътуваш с една и съща авиокомпания въпросът ти за чекирането до крайна дестинация е ИЗЛИШЕН!
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Назад към Извън Темата