Пътуване със самолет,помощ
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Пътуване със самолет,помощ
Здравейте,имам следния въпрос:Ще пътувам към Нюкасъл,но от София Хийтроу(Лондон) и от там имам прехвърляне към Нюкасъл.Досега съм пътувал доста със самолет,но сега за 1ви път с прекачване.Да въпросът ми е след като кацна на Хийтроу трябва ли да си взимам багажа и отнова да ходя да се "чеквам" или като слеза от самолета да ходя по табелката конекшънс и багажа автоматично ще ми го прехвърлят?
И още един въпрос.Идентичен е случая и с приятелката ми,само че тя каца на Хийтроу и трябва да ходи до Гатлуйк и от там за Нюкасъл.Помагайте,че питах на летището и всеки различно ми казва.
Благодаря предварително
И още един въпрос.Идентичен е случая и с приятелката ми,само че тя каца на Хийтроу и трябва да ходи до Гатлуйк и от там за Нюкасъл.Помагайте,че питах на летището и всеки различно ми казва.
Благодаря предварително
- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
Коя авиокомпания????? По принцип ако си кажеш че багажа искаш да е чекиран до Newcastle си го взимаш там!

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Багажът се чекира до крайната точка. Просто отиваш до другия гейт и се бордваш. При чекирането в София ще ти дадат две бордни карти - за първия и втория полет. От Хийтроу до Гатуик има автобуси на всеки 40 мин. Стига се за по-малко от час. Малко е шибано да намери мястото от което тръгват, но да пита на летището. Превозвачът се казваше National Express. Билетите не са евтини. Около 65 паунда в двете посоки.
- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
520i написа:Мерси много.Само последно (може и малко малумен да съм,ама...) в София казвам багажа автоматично и го зае...м, чак в Нюкасъл да го търся?
Колега, кажи с коя авиокомпания пътуваш????

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Колега, ако билета ти е един, на който си е отбелязано началната и крайната точка на пътуването ти, когато ти чекират багажа си го чекват до крайната дестинация без дори да те питат, то е ясно. Дори с различни компании или полети пак могат да ти го чекират до крайната точка (като покажеш и другия билет), освен ако нямаш един ден престой примерно.
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
kokobm написа:Колега, ако билета ти е един, на който си е отбелязано началната и крайната точка на пътуването ти, когато ти чекират багажа си го чекват до крайната дестинация без дори да те питат, то е ясно. Дори с различни компании или полети пак могат да ти го чекират до крайната точка (като покажеш и другия билет), освен ако нямаш един ден престой примерно.

Е 'те тва' е колега... няма са притесняваш

- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
Не винаги багажа е чекиран до крайната точка. Аз лично като пътувах за Лас Вегас, на прекачването в Детройт си взех багажа като момченце минах си с него през всички проверки и после пак го чекирах. Така, че като си качваш багажа на самолета ги питай.
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
Anthony_J написа:Багажът се чекира до крайната точка. Просто отиваш до другия гейт и се бордваш.
имаме условие в този форум за писане на кирилица, ама като гледам трябва да въведем скоро и условие за писане на български...

- ARR_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Купе с 2 врати
- Мечтае да кара: Купе с 4 врати
- Детайли за колата: Седем напред, две назад
Идентичен е случая и с приятелката ми,само че тя каца на Хийтроу и трябва да ходи до Гатлуйк и от там за Нюкасъл.
От Лондон до Gatwick може да ползва www.easybus.co.uk, но трябва да проверите от каде тръгват. Аз ги ползвах за да стигна до Luton и тръгваха от Victoria Station. Билета можеш да го купиш онлайн (6-8 паунда) както и на място ( около 12 паунда до Luton).
Автобусите са през 20 минути.
П.С Ето описание от от каде тръгват за Gatwick.
http://www.easybus.co.uk/gb/routesGBsub_Fulham.php
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Пич, няма вариант да си чекираш багажа директно до крайна дестинация, освен ако не пътуваш с една и съща авиокомпания.
Т.е. като за "малоумен" ще ти кажа - Чекирай си багажа до Хийтроу и после си го вземи и си го пренеси до Гетуик и оттам си го чекирай пак, за да ти е мирна главата!
От Хийтроу има автобуси до Гетуик за по 20 паунда .. Метрото и влака ще ти излязат пак горе долу толкова, но е доста бъхтане .. Имай предвид, че политиката за багаж на различните авиокомпании е различна. Т.е. провери си резервацията за какъв багаж става дума за полета от Хийтроу до Нюкасъл!
С лека корекция, че видях, че така пътува приятелката ти.
Ако ти НЕ пътуваш с една и съща авиокомпания въпросът ти за чекирането до крайна дестинация е ИЗЛИШЕН!
Т.е. като за "малоумен" ще ти кажа - Чекирай си багажа до Хийтроу и после си го вземи и си го пренеси до Гетуик и оттам си го чекирай пак, за да ти е мирна главата!
От Хийтроу има автобуси до Гетуик за по 20 паунда .. Метрото и влака ще ти излязат пак горе долу толкова, но е доста бъхтане .. Имай предвид, че политиката за багаж на различните авиокомпании е различна. Т.е. провери си резервацията за какъв багаж става дума за полета от Хийтроу до Нюкасъл!
С лека корекция, че видях, че така пътува приятелката ти.
Ако ти НЕ пътуваш с една и съща авиокомпания въпросът ти за чекирането до крайна дестинация е ИЗЛИШЕН!
15 мнения
• Страница 1 от 1