Данък за нов автомобил
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- kapitanat
- младши ентусиаст
-
- Кара: 335i LCI Xdrive
- Мечтае да кара: каквото кара
- Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd
Данък за нов автомобил
Здрасти, купих си миналия месец, чисто нов автомобил за 1 ви път в живота си и незнам , как седи работата с данъците , преди като съм си купувал коли 2 ра ръка съм ходил с бележка от нотариуса в данъчното за да я заведат на мое име , но сега с новта кола няма нотариус и незнам как е , сама ли влиза в регистъра , трябва ли да плащам сега нещо или след година . Ще съм много благодарен на всякаква информация .
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Ако колата ти е лизингова, ще ти пращат от лизинга фактурки и за данъка
Ако си я купил КЕШ, отиваш и си я завеждаш в данъчното в общината

Ако си я купил КЕШ, отиваш и си я завеждаш в данъчното в общината
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Mario Pankov написа:Ако е кеш трябва да я обявиш, ако е лизинг - вече си си платил данъка. Да знаеш, понеже живеем в Абсурдистан, очаквай данъка ти да е по-висок от този на стара кола с повече коне от твойта...
При това няколко пъти

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Ако е на лизинг, отделно се плаща данъка. До 3 месеца от закупуването трябва да се регистрира в Данъчното (където е Лизингодателя в случая), изпращат ти фактура за оставащия период до края на годината и си го плащат!!!
Ако си я платил кеш, по същия начин, само че отиваш в данъчното, където ти е адресната регистрация и си плащаш.
И там има някакъв данък 2% местен данък ли какво е...не знам....него не трябва да ти го начисляват, защото се води НОВ АВТОМОБИЛ т.е под 6000км или под 6 месеца от датата на закупуване.
Ако си я платил кеш, по същия начин, само че отиваш в данъчното, където ти е адресната регистрация и си плащаш.
И там има някакъв данък 2% местен данък ли какво е...не знам....него не трябва да ти го начисляват, защото се води НОВ АВТОМОБИЛ т.е под 6000км или под 6 месеца от датата на закупуване.
4 мнения
• Страница 1 от 1