Wireless в къщи - какво изпълнение?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Wireless в къщи - какво изпълнение?

Мнение от Zagy » 14 Сеп 2009, 14:20

Колеги, имам следната дилема - днес ми прекараха временно нов кабел за нета у нас, но ще е много играчка да го пускам през целия апартамент - разстоянието не е малко и се минава през един начупен коридор и стая. Искам да сложа един wireless рутер и wireless адаптер за щайгата. Проблема е, че малко се двоумя как точно да е изпълнено:

1) хубав рутер при входната врата (примерно Linksys) и хубав адаптер за компа - дали ще има смущения...
2) да изтегля рутера навътре с един кабел (няма да е много зор) и пак адаптер...

Та с две думи - далечна връзка през бетона с хубав рутер или двойно съкращаване на разстоянието с някакъв по-обикновен.

Ако някой я е правил тая операция да сподели. Също така съм отворен и за други предложения, ще е хубаво да споменете и конкретни модели на рутерите и адаптерите. Мерси.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 14 Сеп 2009, 14:26

пробвай първо вариант 1, не би трябвало да има проблеми, а ако не ти хареса премини на вариант 2
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 14 Сеп 2009, 14:26

Няма кой знае какви смущения в сигнала дори и ако си до рутера или на другия край на апартамента, така че по-скоро заложи на нещо средно и го вкарай малко по-навътре в апартамента. Обаче с тая уи фи пишка е доста глупава работа. Ако питаш мен щом си опрял вече до кабелите - минавай на следващото ниво - лаптоп.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Сеп 2009, 14:28

Човек слагаи смело,аз сложих в къщата в Димитровград,сега съседа съм му дал паролата ползва, има интернет и на трите етажа и в двора!Ето го модела:WRT54GL!
Малко проблеми в началото имаше ето темата:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... t=wireless
От тогава всичко е 6!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 Touring

Мнение от yarov » 14 Сеп 2009, 14:31

Колега,
Избора м/у 2та варианта зависи от размера и разположението на жилището. Ако е повече дълбоко отколкото широко (т.е. има повече дълбочина от входната врата навътре) ще е по-добре рутера да е някъде по-навътре и обратно, ако е по-широко настрани - можеш да го сложиш и над входната врата.

Моят апартамент е повече широк отколкото дълбок и съм с рутер точно над входната врата модела е: Изображение и е напълно достатъчен за 81м2 жилище, за 1 стационарен РС и 2 лаптопа.
Последна промяна yarov на 14 Сеп 2009, 14:46, променена общо 1 път
"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."

!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drinoff » 14 Сеп 2009, 14:32

Вариант 1 е добър мисла... рутера не му мисли купувай най ефтиния.. всичко под 250 лева е боклук така че.. аз съм си взел един на Belkin за 60 лева... върши работа.

Проблема тепърва ще дойде ... шото треа да се конфигурира тоа рутер... ако си немаш хабер викай нетаджиите да го оправят.. :) успех
Изображение

Neverborn...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Сеп 2009, 14:39

Само един съвет , сложи рутер и PCI - Wifi карта "n" стандарт, а къде ще го сложиш не е от голямо значение.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Сеп 2009, 14:40

Ако не ти е проблем да пуснеш един кабел навътре и там да вържеш рутера - по-добре.... така или иначе по този начин ще имаш по-малко прегради до приемниците (освен ако апартамента не е с много странно разположение) и ще има по-малко смущения и т.н.

Но със сигурност ако искаш да има хубава връзка и висока скорост на трансфер си вземи читав рутер (или някой гъзарски "G" или направо 802.11n) с поне 2 антени и на компа по възможност да е с външна антена адаптера... ако боцнеш "N" ще имаш опцията да държи отново прилична скорост, дори и при по-лоши условия...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Сеп 2009, 15:06

Тоя D-Link, който сте постнали успява да покрие 3етажна къща сигурно 500 квадрата, вие за 80 кв.м. се притеснявате.
Съвет... сложи го някъде далеч от спални. Не е нужно да спиш до антената му :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Сеп 2009, 15:27

Мерси за инфото, колеги. Още един въпрос - каква ще е скоростта спрямо кабела? И какъв да е точно приемника в компа - карта или адаптер?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Сеп 2009, 15:30

На село в Димитровград сме с един комп за който е закаче рутера и два лаптопа на другите етажи и за 1мб/с гарантирам!
В София през една стема е рутера и с лаптопа свалям с 2-3мб/с!Като този рутер в София ни е само с една антенка за модела не се сещам!
П.С:Скороста нали се сещаш че зависи от още доста неща!
Сори за тъпото обяснение обаче на работа малко е тегаво да се пише че шефовете дебнат! :mhihi:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 14 Сеп 2009, 15:35

Зависи дали ще можеш да скриеш кабела. Ако можеш да го скриеш добре или не ти пречи, пускай кабел към десктопа.
Лаптопите по wireless.
Скоростта... не знам, аз вкъщи по wireless редовно минавам 3MБ (мегабайта, а не мегабита), но лаптопа и рутера поддържат 802.11n, иначе ако е на 802.11g, ще си към мегабайт и малко в секунда (оптимистично с компресиите при пълен обхват).

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Сеп 2009, 15:40

За вкъщи само WRT54GL
Не че е нещо ама имам пуснати доста такива на приятели и досега
никакъв проблем. Всичко останало е пълен шит. Е не всичко ама
на тая цена това е най-доброто ;)
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Сеп 2009, 15:41

liloff написа:иначе ако е на 802.11g, ще си към мегабайт и малко в секунда (оптимистично с компресиите при пълен обхват).

Недей тъй, че в момента с D-Link 624 (802.11g) през две бетонни стени (жилищен блок в Люлин) мятам по 2 MB/s (мегаБАЙТА), понякога дори и повече... при това към рутера има три wireless-а вързани - един до него и два през две стени...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Сеп 2009, 15:47

Рутер с най-голям обхват за мен е асус,сложил съм такива при доста клиенти и понеже ползват бази на фаербърд и mssql върви огън,без прекъсване,лесен за администриране,не се разваля и не прегрява

Следваща

Назад към Извън Темата