Wireless - проблем
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Wireless - проблем
Ползвам нета на бтк с някъв тяхен wireless рутер и лаптопа си хващам нета без проблем, обаче на 50м стационарния неставаа, там ползвах някво usb wlan asus и дори не засича мрежата, смених го с друга марка пише и по-голям капацитет 54mb сега поне засича обаче нетец няма status: very low
Предложете какво трябва да сменя, рутер, влан? или някъв усилвател?!
Предложете какво трябва да сменя, рутер, влан? или някъв усилвател?!

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
по-близко гледай да си или да има пряка видимост към рутера, те на бтк са много ши*ани, 3 месеца го лекувах един такъв и накрая така им го върнах в офиса, че не смеят да ме питат с какъв съм сега
От тогава русото не е на мода.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
е на 50м. от рутера а и с усб малко зор ще стане, те хот-спотовете ловят на около 100-120м. тъй че...

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
drinoff написа:че 3 черти не са ли ти добре...
незнам кво да ти препорачам ама една бетонна стена сваля разстоянието на предаване на сигнала около 10 пати.а и наистина теа рутери на БТК са тотален шит...
не бе пич, лаптопа ми хваща, на обикновенния комп не мога!! само една черта ми е там...

- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
50 метра си е голямо разстояние, а ако нямаш и пряка видимост съвсем може и да не хващаш, аз бих пробвал с аксес поинт вместо wi-fi карта била тя на usb или pci[/img]
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Зимаш 10-20 метра USB кабел/удължител. Единия край на компа, а на другия закачаш твойто USB Wi-Fi. Един вид доближаваш USB-то към рутера. Има готови 20 метрови кабели тука за 10-ина лв., но не знам за BG. Ако няма готови можеш да си направиш сам такъв удължаващ кабел, но си е DIY и се изискват малко умения с поялника
Виж в КОНРАД или някой подобен за електро-компоненти.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
20м USB кабел? леле-мале....
Както казах и в другата активна тема за wireless - когато имате възможност, слагайте wireless карти с външна антена... разликата е огромна... на компа слагаш един PCI с външна антена и ще хване и "Копитото"
Както казах и в другата активна тема за wireless - когато имате възможност, слагайте wireless карти с външна антена... разликата е огромна... на компа слагаш един PCI с външна антена и ще хване и "Копитото"

- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
xpl0d написа:Зимаш 10-20 метра USB кабел/удължител. Единия край на компа, а на другия закачаш твойто USB Wi-Fi. Един вид доближаваш USB-то към рутера. Има готови 20 метрови кабели тука за 10-ина лв., но не знам за BG. Ако няма готови можеш да си направиш сам такъв удължаващ кабел, но си е DIY и се изискват малко умения с поялникаВиж в КОНРАД или някой подобен за електро-компоненти.
човек незнам къде си в момента ама ако ми покажеш usb кабел повече от 3 метра ...... аз съм пускал web камера на 12 метра, работи точно един ден и после имашe

към автора на темата, вземи си два аксес поинта връзваш ги в бридж режим и забравяш за проблемите, a иначе рутер можеш да си вземеш linksys wrt54gl, ако не се лъжа този му се сменя фърмвеара и се овърклокват антените на 100 миливата и ше ги изпердаши 50 метра,но като поседиш по дълго покрай него почва да боли глава, направо се чуват антените, а ако търсиш някакво наистина хубаво решение си взимаш два linksys wrt54gl и две панелни антени от anteni.net
- крив кюнец
-
По принцип най-добре е с Access Point както спомена колегата terziev. Ето един такъв продукт. Не е скъпо а върши много работа. Трябва да му кажеш да е клиент, след което сканираш за мрежи, кънектваш се към бтк рутера със съответното криптиране ако има и готово. От APто се пуска едно кабелче FTP UTP до мрежовата карта. Картата да е на DHCP. И накрая да спомена ако рутера на бтк ти е 192.168.1.1, то на APто му сложи да е 192.168.11.1 за да не се ритат, тва понеже повечето такива устройства са с 192.168.1.1 заводски настройки 

Купих tp-link 601g и го сложих на xp-то обаче нямаше никъв софтуер на диска, а саму юзър гуайд на различни езици, от който честно казано нищо не разбирам. Вмъкнах кабела в рутера после в ланката на компа, всички възможни лампички навсякъде светят като коледна елха стана значи
и както на листа пише 192.168.1.1 обаче не приема не предава и в мрежовите настройки го няма?? Утре ще се помъча още малко, че не искам да занимавам един приятел, ако не стане тогава 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ами погледни в упътването - там пише кво е default IP на рутера, както и примерно усернаме и админ парола... или погледни от долната страна на рутера... там също може да пише... това че светят лампите значи, че има връзка... физическа... виж в упътването или под рутера за IP-то му и нагласи LAN картата със същият IP, само последната четворка промени... примерно ако е 192.168.0.1, LAN-а го направи 192.168.0.2 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2