Wireless - проблем

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Wireless - проблем

Мнение от acer » 14 Сеп 2009, 19:26

Ползвам нета на бтк с някъв тяхен wireless рутер и лаптопа си хващам нета без проблем, обаче на 50м стационарния неставаа, там ползвах някво usb wlan asus и дори не засича мрежата, смених го с друга марка пише и по-голям капацитет 54mb сега поне засича обаче нетец няма status: very low
Предложете какво трябва да сменя, рутер, влан? или някъв усилвател?! :|

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 14 Сеп 2009, 19:29

по-близко гледай да си или да има пряка видимост към рутера, те на бтк са много ши*ани, 3 месеца го лекувах един такъв и накрая така им го върнах в офиса, че не смеят да ме питат с какъв съм сега
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 14 Сеп 2009, 19:51

е на 50м. от рутера а и с усб малко зор ще стане, те хот-спотовете ловят на около 100-120м. тъй че...
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 14 Сеп 2009, 19:58

нз кво е хот спот :( ама с лаптопа хващам нет на 50м на 3 чертички, моля ако можете да ми предложете някъв конкретен продукт силен рутер или влан , че не е за мен и малко ми е спешно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drinoff » 14 Сеп 2009, 20:33

че 3 черти не са ли ти добре...

незнам кво да ти препорачам ама една бетонна стена сваля разстоянието на предаване на сигнала около 10 пати.а и наистина теа рутери на БТК са тотален шит...
Изображение

Neverborn...

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 14 Сеп 2009, 22:35

drinoff написа:че 3 черти не са ли ти добре...

незнам кво да ти препорачам ама една бетонна стена сваля разстоянието на предаване на сигнала около 10 пати.а и наистина теа рутери на БТК са тотален шит...

не бе пич, лаптопа ми хваща, на обикновенния комп не мога!! само една черта ми е там... :mhihi: явно ще трябва да викам някой

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 14 Сеп 2009, 23:03

Махни тази USB и си сложи PCI мрежова карта. Също така ако картата има и антенка с метър кабелче да е вдигнеш на нивото на бюрото ще е екстра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 14 Сеп 2009, 23:18

50 метра си е голямо разстояние, а ако нямаш и пряка видимост съвсем може и да не хващаш, аз бих пробвал с аксес поинт вместо wi-fi карта била тя на usb или pci[/img]
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 15 Сеп 2009, 0:07

Зимаш 10-20 метра USB кабел/удължител. Единия край на компа, а на другия закачаш твойто USB Wi-Fi. Един вид доближаваш USB-то към рутера. Има готови 20 метрови кабели тука за 10-ина лв., но не знам за BG. Ако няма готови можеш да си направиш сам такъв удължаващ кабел, но си е DIY и се изискват малко умения с поялника ;) Виж в КОНРАД или някой подобен за електро-компоненти.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Сеп 2009, 0:16

20м USB кабел? леле-мале....

Както казах и в другата активна тема за wireless - когато имате възможност, слагайте wireless карти с външна антена... разликата е огромна... на компа слагаш един PCI с външна антена и ще хване и "Копитото" ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 15 Сеп 2009, 0:27

xpl0d написа:Зимаш 10-20 метра USB кабел/удължител. Единия край на компа, а на другия закачаш твойто USB Wi-Fi. Един вид доближаваш USB-то към рутера. Има готови 20 метрови кабели тука за 10-ина лв., но не знам за BG. Ако няма готови можеш да си направиш сам такъв удължаващ кабел, но си е DIY и се изискват малко умения с поялника ;) Виж в КОНРАД или някой подобен за електро-компоненти.

човек незнам къде си в момента ама ако ми покажеш usb кабел повече от 3 метра ...... аз съм пускал web камера на 12 метра, работи точно един ден и после имашe Изображение

към автора на темата, вземи си два аксес поинта връзваш ги в бридж режим и забравяш за проблемите, a иначе рутер можеш да си вземеш linksys wrt54gl, ако не се лъжа този му се сменя фърмвеара и се овърклокват антените на 100 миливата и ше ги изпердаши 50 метра,но като поседиш по дълго покрай него почва да боли глава, направо се чуват антените, а ако търсиш някакво наистина хубаво решение си взимаш два linksys wrt54gl и две панелни антени от anteni.net
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 15 Сеп 2009, 1:24

Mollov написа:20м USB кабел? леле-мале....

Както казах и в другата активна тема за wireless - когато имате възможност, слагайте wireless карти с външна антена... разликата е огромна... на компа слагаш един PCI с външна антена и ще хване и "Копитото" ;)

тва ще го пробвам, мерци!

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 15 Сеп 2009, 9:57

По принцип най-добре е с Access Point както спомена колегата terziev. Ето един такъв продукт. Не е скъпо а върши много работа. Трябва да му кажеш да е клиент, след което сканираш за мрежи, кънектваш се към бтк рутера със съответното криптиране ако има и готово. От APто се пуска едно кабелче FTP UTP до мрежовата карта. Картата да е на DHCP. И накрая да спомена ако рутера на бтк ти е 192.168.1.1, то на APто му сложи да е 192.168.11.1 за да не се ритат, тва понеже повечето такива устройства са с 192.168.1.1 заводски настройки :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 15 Сеп 2009, 19:09

Купих tp-link 601g и го сложих на xp-то обаче нямаше никъв софтуер на диска, а саму юзър гуайд на различни езици, от който честно казано нищо не разбирам. Вмъкнах кабела в рутера после в ланката на компа, всички възможни лампички навсякъде светят като коледна елха стана значи :mhihi: и както на листа пише 192.168.1.1 обаче не приема не предава и в мрежовите настройки го няма?? Утре ще се помъча още малко, че не искам да занимавам един приятел, ако не стане тогава :roll:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Сеп 2009, 19:39

Ами погледни в упътването - там пише кво е default IP на рутера, както и примерно усернаме и админ парола... или погледни от долната страна на рутера... там също може да пише... това че светят лампите значи, че има връзка... физическа... виж в упътването или под рутера за IP-то му и нагласи LAN картата със същият IP, само последната четворка промени... примерно ако е 192.168.0.1, LAN-а го направи 192.168.0.2 ;)

Следваща

Назад към Извън Темата