Искат 300 евро за Гражданска отговорност
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Искат 300 евро за Гражданска отговорност
Това го прочетох в новините на ДИР-а. Е тия вече се оляха. Не знам при вас как е но на мен един път ми платиха и то на полвината от реалната стойност за калник втора употреба. И в статията пише, че виждаш ли застрахователите били на загуба от гражданската отговорност. Ами като са на згуба да се откажат от този бизнес и да започнат да се занимават със земеделие и животновъдство, ебати. Аз като съм на загуба, държавата със закон да не би да задължава клиентите ми да купуват на по-висока цена от мен. И досега от застраховател свестни пари не съм видял. Никога не стигат да си покриеш реалната щета, било то каско, гражданска или имуществено застраховане. Но естествено пак плачат за пари. Ами време и ние в едно интервю да изплачем за по-лоялно отношение към клиента. Така де за тази цена може много повече да получаваме. За съжаление никой не ни интервюира нас клиентите. Може и да звучи злобарско, но много се кефя когато изчезне скъпо возило, застраховано за 100 бона а реалната му цена е вече 50. Да плащат тогава, защото когато правиш каско гледата да лапнат повече пари и понякога правят нереално високи оценки. Или пък нереално ниски.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Искат 300 евро за Гражданска отговорност
Споко, само си лаят. Искат 300 за да им дадат 100. Те иначе и паяците са на загуба ама вчера тука до офиса имаше 4 на опашка един след друг да вдигат от синята зона.. аз не знам някой в реалния живот да се реди на опашка за да загуби пари 

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
bum_bum написа:Споко, само си лаят. Искат 300 за да им дадат 100. Те иначе и паяците са на загуба ама вчера тука до офиса имаше 4 на опашка един след друг да вдигат от синята зона.. аз не знам някой в реалния живот да се реди на опашка за да загуби пари
Те и половината места на синя зона уж седели празни......друг е въпроса,че в центъра трудно може да си намериш място на синята зона ........а и се готви разширяване на синята зона(явно за да има още незаемащи се места )

Ако направят гражданската 300 евро, с тези данъци и предстоящите екотакси, колата ще стане лукс само за богатите.... Ако я дигнат постъпленията на застрахователите ще намалеят въпреки увеличението - ще търпят загуби(нали се сещате колко хора няма да плащат гражданска при такава цена- ще рискуват актове или просто няма да си карат колите ).
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ето нещо по темата: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/09/2 ... 2010.77968
Никой не мое ма връне на селу!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
saleen написа:Ето нещо по темата: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/09/2 ... 2010.77968
е да де ама едно е 200лв. друго е 300 евро

то сега аз на 318ката плацам по 160лв. догодина ако стане 200лв пак кофти, то си е 25% увелиаение

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Абе какви 300 евро...6 пъти увеличение.Бахти, те и в междузвезни войни не са се изхвърляли толкова.Тия журналисти май няма за какво да пишат и гледат как да си начешат езиците, не вярвам да има толкова тъпи добичета от застрахователите, че да измислят такова нещо и после да си вярват, че може да стане.

Наскоро си правих застраховка на 320-ката, цените варираха от 160 лв до.. 200+. Питах човека дали мислят да ги вдигат още и вика, че най-вероятно ще ги вдигнат да са от 200 до 300 лв(за 2000 куб. говорехме), зависимост от компанията.
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Споко, само си лаят. Искат 300 за да им дадат 100.
че тя и сега е около и над 100

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ами дайте и като зареждаме на бензиностанциите да не плащаме горивото,или като си напълня количката в Билла или Кауфланд пак да не плащам,да не съм луд на тея повишаващи се цени да давам за храна...................
Пичове има една работа че който не му отърва ще слезе от колата,това е и една от целите на промените в европейската данъчна система относно екоизискванията и такси на автомобилите.Насърчаване използване на екологичен градски транспорт,както и пътуване на повече от един човек в една кола с обща крайна дестинация.Те и цигарите като станат по 7-8 лева кутията пак ще ревете,но живота не е само да пафкаш цигари и да си караш колата а да ходиш гладен и зле облечен.
Нали беше голямата радост за отпадането на акцизите,сега ревем за някаква си гражданска,която на всичко отгоре може и разсрочено да се плаща,а я някой да си купи тогава от догодина така мечтаната и възхвалявана Е36 М3 и да зареди догоре и да пита дали може да изплати бензина следващите три месеца.
Разберете че лаенето във форумите не спира чичковците и не само чичковци с дебелите вратлета и хубави дрешки да си карат лъскавите коли и даже да не знаят колко им струва гражданската.
Пичове има една работа че който не му отърва ще слезе от колата,това е и една от целите на промените в европейската данъчна система относно екоизискванията и такси на автомобилите.Насърчаване използване на екологичен градски транспорт,както и пътуване на повече от един човек в една кола с обща крайна дестинация.Те и цигарите като станат по 7-8 лева кутията пак ще ревете,но живота не е само да пафкаш цигари и да си караш колата а да ходиш гладен и зле облечен.
Нали беше голямата радост за отпадането на акцизите,сега ревем за някаква си гражданска,която на всичко отгоре може и разсрочено да се плаща,а я някой да си купи тогава от догодина така мечтаната и възхвалявана Е36 М3 и да зареди догоре и да пита дали може да изплати бензина следващите три месеца.
Разберете че лаенето във форумите не спира чичковците и не само чичковци с дебелите вратлета и хубави дрешки да си карат лъскавите коли и даже да не знаят колко им струва гражданската.
jordanpar написа:Ами дайте и като зареждаме на бензиностанциите да не плащаме горивото,или като си напълня количката в Билла или Кауфланд пак да не плащам,да не съм луд на тея повишаващи се цени да давам за храна...................
Ма ти си най-добре значи, каквото и да стане, даваш дупето и се радваш.
Какво получаваш като си направиш гражданска за 300 евро, а? Същото каквото и ако я направиш за 100 лв. Нито ще ти покрие някоя щета, нито можеш да разчиташ на нея, защото ти се изплаща от застраховката на отсрещния. Ти си направи и за 5000 евро ако щеш, бай Илия като няма, пак го ядеш. Аз от гражданската, която съм плащала през годините съм на пълна загуба.
Аре стига държавата е подкрепяла един или друг сектор със силни лобита.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ferdy написа:jordanpar написа:Ами дайте и като зареждаме на бензиностанциите да не плащаме горивото,или като си напълня количката в Билла или Кауфланд пак да не плащам,да не съм луд на тея повишаващи се цени да давам за храна...................
Ма ти си най-добре значи, каквото и да стане, даваш дупето и се радваш.
Какво получаваш като си направиш гражданска за 300 евро, а? Същото каквото и ако я направиш за 100 лв. Нито ще ти покрие някоя щета, нито можеш да разчиташ на нея, защото ти се изплаща от застраховката на отсрещния. Ти си направи и за 5000 евро ако щеш, бай Илия като няма, пак го ядеш. Аз от гражданската, която съм плащала през годините съм на пълна загуба.
Аре стига държавата е подкрепяла един или друг сектор със силни лобита.

Никой не мое ма връне на селу!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2