Дилиема относно операция на дискови хернии.
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Дилиема относно операция на дискови хернии.
Здравейте! От заглавието на тема се разбира, че съм в дилема относно къде да се оперирам, имам на две места калцирали дискови хернии (два увредени дехидтатирали диска, със остеофити), които засягат чрез стеснение на канала самия гръбначен мозък и нерви на тези нива. Ефекта е постоянна болка, изтръпване на крака и никаква стабилност и сила в кръста... все едно имам забит нож постоянно... Двоумя се за операция в ИСУЛ - проф Къркеселян или Университетска болница проф Маринов... Ще бъда благодарен, ако някой е минал по този път да сподели впечатления и незгоди.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Re: Дилиема относно операция на дискови хернии.
LUCIFER'S написа:Здравейте! От заглавието на тема се разбира, че съм в дилема относно къде да се оперирам, имам на две места калцирали дискови хернии (два увредени дехидтатирали диска, със остеофити), които засягат чрез стеснение на канала самия гръбначен мозък и нерви на тези нива. Ефекта е постоянна болка, изтръпване на крака и никаква стабилност и сила в кръста... все едно имам забит нож постоянно... Двоумя се за операция в ИСУЛ - проф Къркеселян или Университетска болница проф Маринов... Ще бъда благодарен, ако някой е минал по този път да сподели впечатления и незгоди.
Баща ми миналата година го оперираха за същото,но в Германия.Ако имаш възможност да го направиш те съветвам да е някаде извън БГ.Причината да не се оперира тук не е недоверие към нашите доктори а друга. Аз вече от 2 години отлагам същия проблен,но ще търпя докато мога и после и аз в Германия.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ако можеш недей отлага, че аз така отлагам вече 10 години и сега ще трябва да се оперирам по най-сложния начин като на местото на дисковете се слагат карбонови инплантанти и изобщо не се знае, дали няма да карам само инвалидна количка след операцията
Напиши ми на ЛС, моля те къде се е оперирал баща ти, колко евро излиза цялата операция.... всичко и да хващам пътя към Германия поне за едно независимо мнение по проблема ми от немски неврохирург. Много ти благодаря за насоката.

Напиши ми на ЛС, моля те къде се е оперирал баща ти, колко евро излиза цялата операция.... всичко и да хващам пътя към Германия поне за едно независимо мнение по проблема ми от немски неврохирург. Много ти благодаря за насоката.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
LUCIFER'S написа:Ако можеш недей отлага, че аз така отлагам вече 10 години и сега ще трябва да се оперирам по най-сложния начин като на местото на дисковете се слагат карбонови инплантанти и изобщо не се знае, дали няма да карам само инвалидна количка след операцията![]()
6те ти пусна лс...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
LUCIFER'S написа:Здравейте! От заглавието на тема се разбира, че съм в дилема относно къде да се оперирам, имам на две места калцирали дискови хернии (два увредени дехидтатирали диска, със остеофити), които засягат чрез стеснение на канала самия гръбначен мозък и нерви на тези нива. Ефекта е постоянна болка, изтръпване на крака и никаква стабилност и сила в кръста... все едно имам забит нож постоянно... Двоумя се за операция в ИСУЛ - проф Къркеселян или Университетска болница проф Маринов... Ще бъда благодарен, ако някой е минал по този път да сподели впечатления и незгоди.
А пробвал ли си друг вид лечение?

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Двама мои приятели се оперираха миналата година, но в Токуда. И двамата са доволни от екипа и от резултата.
Не и ИСУЛ, Токуда също не. Военна по-добре да избереш, ако можеш.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
можеш ли да се обосновеш защо?
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Здравейте, баща ми има един приятел, които страдаше от дискова херния и си беше правил две или три операции в България - всичките неуспешни. Накрая миналата година отиде в Германия и там му казаха, че ако си направи още една такава операция у нас и повече няма да може да се мръдне. Там му направиха операция и сега този човек на около 65 години е като момченце. Не съм разпитвал точно къде и какво, но съвета ми е - ако имаш финансова възможност, прави си операцията в Германия.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Доктор ми разви теза, че тези операции са с ниска степен на сложност (въпреки осакатените хора, за които съм чувал) и затова рядко с тях ще се занимае някой професор, или излиза че сме опитни зайчета в БГ. Вероятно фразата "не в БГ" има пълнеж.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
преди 1,5г се оперирах във военна болница при И.Хаджиангелов шеф на клиниката по нервохирургия във ВМА,точно такава пластина от титан ми сложиха м/у прешлените понеже дисковете се бяха изтънили и запушваха каналчетата и от там идваха болките надолу,а пластината пак ги раздалечава колкото е нужно.от него общо взето зная че това не е сложна или рискова операция аз като влезнах след 3 дена ме изписаха по мое желание.единственото което е ,че вече трябва винаги кръста да го пазая натоварвания,студено и тн.
- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
Майка ми я оперира преди няколко години проф. Романски в Медицинска академия и операцията беше успешна.
За тогава се знаеше, че той си е бил най-добрият за подобен род операции.
Успех!
За тогава се знаеше, че той си е бил най-добрият за подобен род операции.
Успех!

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Здравей,
Миналата година бях опериран от дискова херния в невро-хирургията на клиника "Св. Иван Рилски" при проф. Бусарски. Положението беше критично, тъй като имах много силни болки в кръста и десния крак, туширани с дексаметазол, но започнах да губя крака поради натиска върху нервите... Може да го обесня с примера, че спирачката я натисках с натиск с ръка върху коляното... Бях правил магнитен резонанс, и операцията беше неизбежна.
Не зная какви истории се говорят, но тази операция вече наистина е рутинна за доста медицински заведения... Но освен операция е необходимо да се проведе правилен режим на възстановяване, което тук в много случаи се игнорира, и може да доведе до неприятни ситуации... Мога отговорно да заявя, че проблеми с кръста след операцията не съм имал, вече година и половина, а в последно време го натоварвам вече без притеснения...
Мога да те посъветвам да не отлагаш, туй като обикновено нещата не се подобряват от самосебе си... Други лечения са възможни, ако са предприети навреме... След определен момент нищо освен операция не помага...
Успех !
Миналата година бях опериран от дискова херния в невро-хирургията на клиника "Св. Иван Рилски" при проф. Бусарски. Положението беше критично, тъй като имах много силни болки в кръста и десния крак, туширани с дексаметазол, но започнах да губя крака поради натиска върху нервите... Може да го обесня с примера, че спирачката я натисках с натиск с ръка върху коляното... Бях правил магнитен резонанс, и операцията беше неизбежна.
Не зная какви истории се говорят, но тази операция вече наистина е рутинна за доста медицински заведения... Но освен операция е необходимо да се проведе правилен режим на възстановяване, което тук в много случаи се игнорира, и може да доведе до неприятни ситуации... Мога отговорно да заявя, че проблеми с кръста след операцията не съм имал, вече година и половина, а в последно време го натоварвам вече без притеснения...
Мога да те посъветвам да не отлагаш, туй като обикновено нещата не се подобряват от самосебе си... Други лечения са възможни, ако са предприети навреме... След определен момент нищо освен операция не помага...
Успех !
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Колега мой приятел миналата година го оперираха във военна болница сега е като нов.Единственото е че го изрекетираха с 2000 лв.Ако не плател щели да му пуснат стажант да го осакати,егати изрудите.Иначе сега всичко е наред
- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
не искам да казвам нищо лошо нито за нашите доктори,нито за чуждестранните,но кака ми имаше един проблем на носа,нещо като бемка (само че не беше) и трябваше да се махне,та в Австрия (там живее от 6-7 год.) и отидоха в една много елитна болница,плати сума ти и евро за операцията,накрая това нещо забра ли какво стана,че втори път в една друга "елитна" болница там наплати 3500 евро но слава богу я оправиха....така че,и в другите държави не са чак толкова добри,но при всички положения са по-добре от България.
Ами,пич от цялото си сърце ти пожелавам да не караш инвалидна количка....нека всичко мине благоприятно !
Ами,пич от цялото си сърце ти пожелавам да не караш инвалидна количка....нека всичко мине благоприятно !

1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.