България 4 часа без интернет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

България 4 часа без интернет

Мнение от ME4KY » 03 Окт 2009, 9:33

Цяла България остана без интернет вчера следобед, след като гръмна мрежата на основния доставчик у нас "Виваком" (бившата БТК). Мултинационални компании, медии и десетки хиляди клиенти на оператора бяха без връзка с глобалната мрежа. В София и Варна за половин час спряха и мобилните телефони на "Виваком".

"Нямаме абсолютно никаква представа какво се случва, подобен срив никога не е имало. Чакаме доклад от техническата ни дирекция", коментираха от пресслужбата на телекома. Според данни на самата БТК интернет мрежата е рухнала около 13.30 часа. Четири часа по-късно връзката в редакцията на "Труд" бе възстановена.

Междувременно телефоните във вестника се загряха до червено от засегнати читатели. Оказа се, че дори и от посолството на Русия не са могли да сърфират, да получават и да изпращат информация.

По форуми в интернет дори се появиха постинги за възможен саботаж срещу прясно преименуваната фирма. От самата компания обаче изключват подобна възможност.

Според данните от телефонната компания в 15.30 часа е започнало възстановяването на интернет връзките. Факт е обаче, че два часа по-късно връзка нямаше в редица столични квартали. Замлъкването на мобилните телефони на управляваната от Бернар Москени "Виваком" е продължило от 14 до 1.30 часа, твърдят от компанията. До късно снощи в дружеството бяха под пара заради срива на системата, който е безпрецедентен в историята на страната.

Източник: в. "Труд"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: България 4 часа без интернет

Мнение от Любо Мегов » 03 Окт 2009, 11:37

пълни глупости, аз нямах никакви проблеми с нета, който ползва бтк естествено че ще го духа от време на време :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Окт 2009, 11:50

Интересно и кога точно са спрели тел. на Вивател във Варна- тея дни водя толкова разговори, че е пълен абсурд вчера след обяд половин час да не съм ползвал телефона. Може да е имало кратко прекъсване, но половин час едва ли е било...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 03 Окт 2009, 11:53

предния път като беше спрял така в цяла България, румънски фермери бяха прерязали магистрални кабели в някаква нива
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Окт 2009, 11:54

И аз си имах цял ден нет. Явно ние сме с некъв Хамерикански :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Окт 2009, 12:13

По скоро 4 часа без бтк адсл ;) .

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 03 Окт 2009, 12:40

Изображение

Назад към Извън Темата