Театър / Българина и културата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко често ходите на театър?

Не пропускам
3
3%
Веднъж в месеца
8
7%
По-рядко
68
61%
Не съм ходил
33
29%

Общо гласове : 112
ентусиаст
Аватар

Театър / Българина и културата

Мнение от driver69 » 03 Окт 2009, 13:55

Здравейте, колеги! Не искам да отнемам вниманието ви от човека-анкета, но ето, че искам да ви попитам нещо: Колко често ходите на театър, и какво мислите за българина и културните мероприятия?

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Театър / Българина и културата

Мнение от ms » 03 Окт 2009, 14:20

Да го кажа така- мога и всяка седмица да ходя по 2 пъти, мога и 2 пъти в годината да отида. Важно е какви постановки има най-вече- Варна колкото и да е хубава като град, културните мероприятия не са толкова много колкото в София. А да отида някъде само заради едното ходене няма да я бъде...
Но и да пропуснем това идва другият момент- криза е сега, ама не финансова... Повечето хора кризата ги е налегнала умствено и това е лошото :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 03 Окт 2009, 14:38

зависи,ако си заслужава да,но понеже съм от малък град,не идват много често,пък и кола нямам,да ида до някой по-голям град....
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 03 Окт 2009, 15:51

Аз смело мога да твърдя, че много рядко ще се наложи да не мога да отида на театър. Присъствам на 90 % от постановките в нашия малък град. Срещата на живо с главните герои е много вълнуваща. Предпочитам да отида на някой хубав театър, отколкото да гледам който и да е филм. И винаги, ама винаги на някой боклук ще му звънне телефона, независимо, че в началото на представлението предупреждават да се изключат мобилните телефони. И почва едно бъркане в чантата или джоба, и докато се извади.... Мразя също когато някой наблизо до мен почне да коментира и да се шушука....ужас. :ranting: Друго нещо, което ме дразни е рекламата, която си правят разни политически партии или някоя фирмица, поднасяйки цветя от нейно име в края при аплодисментите :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 03 Окт 2009, 15:55

[quote="крив кюнец"][/quote]
Само частта с цветята не ме дразни, а коментарите - най много :evil: . Ми добре бе човек, отишъл си на театър, коментирай го като цяло, след като го изгледаш. Аз май-спадам към графата веднъж в месеца, че и по-рядко. Вече станаха безинтересни много от пиесите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 03 Окт 2009, 18:17

няма къде иначе с удоволствие :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 03 Окт 2009, 18:47

Имаме страхотни артисти и постановки, :clap: но за съжаление рядко ходя на театър с това забързано ежедневие, пък и малката няма на кой да я оставиме.Нея не я свърта да се застои толкова време на едно място!Хубаво е, че Българинът все още намира време за културни мероприятия.Последно като ходих, салонът беше пълен-всички наконтени с костюми, рокли.....а аз по фанелка и дънки :oops: ма то цяла седмица съм барнат с костюм и вечер се чудя как да го захвърля! :mhihi:
Последна промяна titto на 03 Окт 2009, 18:49, променена общо 2 пъти
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 03 Окт 2009, 18:48

Не съм привърженик, не ходя, нито ми се ходи. Явно съм доста некултурен човек :oops:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 03 Окт 2009, 19:01

Пилев написа:некултурен човек

Не, можеш да си супер културен, без да посещаваш културни мероприятия. След седмица съм на театър, като билетите ми са с доста отстъпка. Реална цена - 26лв. Това за една постанивка в театъра - ми то сигурно има и хора, който не могат да си го позволят. Представям си какво му е на един пенсионер с 200лв. пенсия, да си плати сметките, лекарствата и прочее, а след това да му останат пари. Мисията невъзможна.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 03 Окт 2009, 19:24

Засега съм влязла в ритъма веднъж месечно задължително :yes:
Ходенето на театър не отнема толкова много ....не се оправдавайте с липсата на свободно време ;)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 03 Окт 2009, 21:17

По принцип Българин и Култура са като крава и миксер, така че честно казано не виждам много общо :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 03 Окт 2009, 21:29

Мишел написа:Засега съм влязла в ритъма веднъж месечно задължително :yes:
Ходенето на театър не отнема толкова много ....не се оправдавайте с липсата на свободно време ;)

Споделям мнението напълно! :yes:
Даже предпочитам театър пред кино, особено за някоя забавна постановка.... смЕх, смЕх! :mhihi:
Изгледала съм почти всички постановки в Малък Градски Театър и изобщо не съжалявам! :)
Който не е пробвал, да заминава! ;)
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Окт 2009, 22:09

Само да отбележа , че има много хора които се мислят за интелектуалци , понеже четат бозави книги и ходят на театър и опера :help: И какво мерило за културата на един човек е ходенето на театър ?
И за каква култура говорим - изящни изкуства , които са приоритет на жени и хомосексуалисти или за наука и обща култура ? Не се заяждам с автора , просто не искам темата да се обърне в тази посока и да се появи някой "интелектуалец" който да ни напътства нас аборигените .
За книгите - дори за някой хора да звучи нереално , но настъпи 21 век и библиотеките вече се събират във карта памет , по-малка от малешката ми . Информацията вече е във цифров вид и не е задължително да я съхраняваш във 350 кг хартия . Ако някой пита - като дете бях изчел един вагон книги и от тогава ми омръзна . Сега чета техническа информация , гледам много научно-популярни канали ...
Театъра - не е като книгата - това си е контакт със актьора и е по-друго.Просто кино на живо - в този смисъл е нещо средно между концерт и кино . Приятно и забавно е , но в никакъв случай не те въснася културно и духовно :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 03 Окт 2009, 22:15

Преди ходех, но сега сякаш няма с кого да се отиде.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Окт 2009, 22:25

KIARA_G написа:Споделям мнението напълно! :yes:
Даже предпочитам театър пред кино, особено за някоя забавна постановка.... смЕх, смЕх! :mhihi:
Изгледала съм почти всички постановки в Малък Градски Театър и изобщо не съжалявам! :)
Който не е пробвал, да заминава! ;)

Съгласен съм, но какво да правят хората там където няма театри или има 2-3 постановки годишно :?: Да ти покажа ли афиша на Варна като голям град- за този месец около 20 постановки, половината поне от които съм гледал преди месеци, ама много месеци... Аз в голям град нямам кой знае какъв избор, не ми се мисли за по-малките градове- за селата не ми се говори изобщо...
Не го приемайте като заяждане, но София както винаги е била (и си остава) много близо до определението "държава в държавата"...

Да не съм голословен:

Театрите във Варна...

театрите в София- общо взето имате повече театри отколкото постановки има Във Варна..

Това за Пловдив- 2 (две) постановки...

Лесно е да се каже "Който не е ходил да отиде- заслужава си". Така е, но за много хора е трудно (а дори и невъзможно) дори и желание да имат...

ПС: acho.rs, не ми обяснявай, че "в никакъв случай не те възнася културно и духовно"... 3ависи от постановката, от човека, от настройката като отиваш на театър и т.н.... От представление съм се връщал и духовно обогатен, и просто развеселен, и безразличен, и с още един куп настроения. Въпрос на постановка, на човек и на поглед...
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата