Как да боядисам ръбовете на джантите ?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как да боядисам ръбовете на джантите ?
Здравейте колеги . Искам да попитам как точно става боядисването на ръба на джантата , в смисал знам самият процес на боядисване но не ми идва на ума с какво точно трябва да я облебя за да стане точен кръг ?
Говоря за нещо такова като на тази снимка

Говоря за нещо такова като на тази снимка

Re: Как да боядисам ръбовете на джантите ?
Еми... тя джантата нали има ръб ? Лепи по ръба....
Другия вариант е да вземеш размера на джантата на нещо хартиено, да изрежеш сърцевината така че дебелината която остане да е тази на ръба (1см примерно). Облепяш "грубо" сърцевината на джантата и я пръскаш жълта, слагаш хартията която наподобява ръба, лепиш и пръскаш цялата джанта черно. Махаш хартията и воала, жълт ръб... 

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
... или си купи лепенки (кантове)! По мото-магазините ги има, най различни цветове и си имат машинка с която да ги залепиш равномерно. Става, точно като на снимката, дори си мисля, че това е именно такава лепенка!
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
машинка с лепенка върви точно по ръба на джантата и лепи здраво, можеш да си нагласяш колко широко да го прави, тука по бензиностанцийте ги има по 16лв. жълти, сини и червени. Да кажа че с лепенката става много по издържливо отколкото с боя 

Отиди в магазин за фолиа там ще ти го изрежат и залепят.Другия вариант е да идеш в магазин за мото части.Продават точно такива ленти...Водят ги светлоотразителна лента за дйанта на мотор...Помня имаше жълто,оранжево и даже мисля бяха светлоотразителни.
Според мен с боя става по-добре! Ето как го правят в USA:

Разбира се, това са джанти от 3 части, но принципа е същия. Ако нямаш опит трудно ще се справиш сам. Най-добре опитен бояджия да ги облепя и боядисва. Иначе съм виждал, че маркират дебелината на самия ръб с тези тънките лентички, с които облепят, за да напрявят различните рисунки по самите коли, както в OverHaulin' или PimpMyRidе. Всичко се прави на ръка.

Разбира се, това са джанти от 3 части, но принципа е същия. Ако нямаш опит трудно ще се справиш сам. Най-добре опитен бояджия да ги облепя и боядисва. Иначе съм виждал, че маркират дебелината на самия ръб с тези тънките лентички, с които облепят, за да напрявят различните рисунки по самите коли, както в OverHaulin' или PimpMyRidе. Всичко се прави на ръка.

- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
BMX написа:Според мен с боя става по-добре! Ето как го правят в USA:
И на мен ми допада повече боядисването,но вероятно и по-скъпо ще излезе
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
Лепенките предполагам че няма да ми свършат работа , тай като искам кантовете да са в същия цвят като колата (Topaz Blue) Джантите ми са Style32,мислите ли че ще стане добре ако ги боядисам графитено сиво отвътре и със сини кантове?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не..Мое лично скромно мнение е,че това е безвкусицаYordanovv написа:Лепенките предполагам че няма да ми свършат работа , тай като искам кантовете да са в същия цвят като колата (Topaz Blue) Джантите ми са Style32,мислите ли че ще стане добре ако ги боядисам графитено сиво отвътре и със сини кантове?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Yordanovv написа:Лепенките предполагам че няма да ми свършат работа , тай като искам кантовете да са в същия цвят като колата (Topaz Blue) Джантите ми са Style32...?
"Топаз блу" не знам как изглежда, но се продават и сини кантове (лепенки). Ямахата ми беше с такива когато я купих.
Bogat-Beden написа:Не..Мое лично скромно мнение е,че това е безвкусицаYordanovv написа:Лепенките предполагам че няма да ми свършат работа , тай като искам кантовете да са в същия цвят като колата (Topaz Blue) Джантите ми са Style32,мислите ли че ще стане добре ако ги боядисам графитено сиво отвътре и със сини кантове?
Така или иначе трябва да ги пръскам скоро , защото ръбовете са доста надрани от бордюрите . И след като запълня ръбовете се чудя какъв цвят да боядисвам джатната . Дайте някви предложения?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Yordanovv написа:Bogat-Beden написа:Не..Мое лично скромно мнение е,че това е безвкусицаYordanovv написа:Лепенките предполагам че няма да ми свършат работа , тай като искам кантовете да са в същия цвят като колата (Topaz Blue) Джантите ми са Style32,мислите ли че ще стане добре ако ги боядисам графитено сиво отвътре и със сини кантове?
Така или иначе трябва да ги пръскам скоро , защото ръбовете са доста надрани от бордюрите . И след като запълня ръбовете се чудя какъв цвят да боядисвам джатната . Дайте някви предложения?
в цвета на колата?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Yordanovv написа:Лепенките предполагам че няма да ми свършат работа , тай като искам кантовете да са в същия цвят като колата (Topaz Blue) Джантите ми са Style32,мислите ли че ще стане добре ако ги боядисам графитено сиво отвътре и със сини кантове?
- rado_e30m40b16
- младши ентусиаст
-
боя наи добре лепенки че има ги леплаш сяка седмица 

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2