Къде е кризата??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Къде е кризата??

Мнение от bioz » 14 Окт 2009, 10:50

Тъй като вече ми се :bang: като чуя по новините, че кризата в България се задълбочава все повече я кажете на вас как ви се отразява и изобщо усещате ли я или е като НЛО - всеки говори за нея ама никои не я е виждал.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: Къде е кризата??

Мнение от FaceOff » 14 Окт 2009, 10:56

Почти не познавам човек със собствен бизнес, който да не се оплаква, вкл и аз, примери няма да давам, достатъчно са, и във всякакви области - производство, търговия, услуги...А колко хора на заплата останаха без нея??
Не мисля че въпроса ти е много уместен, а ако ти не я усещаш мога да ти кажа само едно - радвай се!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 14 Окт 2009, 11:00

kokobm написа:Почти не познавам човек със собствен бизнес, който да не се оплаква, вкл и аз, примери няма да давам, достатъчно са, и във всякакви области - производство, търговия, услуги...А колко хора на заплата останаха без нея??
Не мисля че въпроса ти е много уместен, а ако ти не я усещаш мога да ти кажа само едно - радвай се!

:yes:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 14 Окт 2009, 11:04

явно от доста неща си зависи, но щом и средни и големи предприятия се оплакват значи работата е сериозна
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Окт 2009, 11:20

Усетих я и аз - днес кафемашината в офиса намали дажбите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 14 Окт 2009, 11:23

kokobm написа:Почти не познавам човек със собствен бизнес, който да не се оплаква, вкл и аз, примери няма да давам, достатъчно са, и във всякакви области - производство, търговия, услуги...А колко хора на заплата останаха без нея??

А не мислиш ли, че точно това безмислено тръбене по медиите за криза не накара хората да се стягат да не купуват от което страда най-вече бизнеса. Колкото до безработицата ти си в България винаги я е имало ... Ясно е, че има криза, но въпроса ми е дали не е повече измислена отколкото реална.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 14 Окт 2009, 11:27

сериозно ли питаш къде е кризата... навсякъде бе човек :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Окт 2009, 11:31

Ти да не си ученик, че питаш такива неща,''Къде е кризата'', момче тя ни съсипа,работата,ГУП-а фалира за миналата година няма възложжен нито един проект за път,рехабилитация ит.н,бизнеса на бащата го закъса ,аве кво ли обяснявам на деца, дето майка им е теглила 3 потребителски кредита за да им дава два лева за закусак на голямото междучасие.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 14 Окт 2009, 11:59

Nukem написа:аве кво ли обяснявам на деца, дето майка им е теглила 3 потребителски кредита за да им дава два лева за закусак на голямото междучасие.

Далече съм от ученикческите години просто исках хората да напишат кво им е мнението няма смисъл да се палиш толкова нито да отдаваш всичко лошо на световната финансова криза, освен ако не си директор в дженерал моторс...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2009, 12:05

За мен кризата е колкото лоша с това, че много от обикновените хорица виждат страшен зор, толкова и добра с това, че постави много от нещата на мястото им. Фалираха много "предприемачи", ограничи се безразборното кредитиране, цените на имотите леко-полеко се нормализират, много хора разбраха, че не им е мястото там, където са и т.н.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Окт 2009, 12:24

Криза има и то по-тегава отколкото на някой им се струва както се вижда ...

Друг е въпроса, че се спекулира с темата и едва ли не всичко се обяснява с кризата ...

bum_bum написа:За мен кризата е колкото лоша с това, че много от обикновените хорица виждат страшен зор, толкова и добра с това, че постави много от нещата на мястото им. Фалираха много "предприемачи", ограничи се безразборното кредитиране, цените на имотите леко-полеко се нормализират, много хора разбраха, че не им е мястото там, където са и т.н.

:yes: не мога да не се съглася с това мнение. Помислете за това, което доведе до кризата. Не можеше балона да се раздува безкрайно... :idea:

Лошото е, че от цялата работа някой хора са направили пари (много пари), а пасива е за обикновенния, човек :ranting:

Както винаги става да го ду_ат бедните .....
Последна промяна K_Ilkov на 14 Окт 2009, 12:24, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 14 Окт 2009, 12:24

bioz написа:Ясно е, че има криза, но въпроса ми е дали не е повече измислена отколкото реална.

ооо повярвай реална е... ти сигурно живееш в пещера щом не си я усетил и не чуваш как твоите познати се оплакват от безпаричие... темата ти е тъпа и безмислена... даже леко подразва... аз примерно бях подразнен от тва че все още има глупаци според които кризата е само медийна прищявка...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2009, 12:28

K_Ilkov написа:Лошото е, че от цялата работа някой хора са направили пари (много пари)..

Който е направил пари в кризата го заслужава. На фона на многото "гиганти", които фалираха всеки, който е способен да прави пари в условия на стагнация на пазара и ограничено кредитиране е достоен за възхищение.
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Окт 2009, 12:34

Как да няма криза,сляп,глух или глупав да е човек пак ще я усети.
Доста мои роднини са или на намален работен ден или в принудителен отпуск.
Много познати изнемогват заради това че в БГ банките напук на всички правила вдигнаха лихвите и съответно това се отрази на месечните погасителни вноски.
На мен лично ми бавят един строеж,който трябваше да е готов преди 6 месеца,но от човешка гледна точка не съм предприел нещо срещу изпълнителя,виждам че е трудно и работата върви далеч по-бавно от очакваното.
Ако човек единственото за което е мислел преди кризата е къде да излезе да пие кафе и дали ще има 15 лева да сложи бензин,каква криза може да има за такъв.Но за хора със кредити,семейства,самоосигуряващи се или въобще всички които не са на някоя сигурна държавна работица,положението е доста по-стегнато.Да се надяваме че няма да е задълго така.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 14 Окт 2009, 12:40

bioz написа:

А не мислиш ли, че точно това безмислено тръбене по медиите за криза не накара хората да се стягат да не купуват от което страда най-вече бизнеса. Колкото до безработицата ти си в България винаги я е имало ... Ясно е, че има криза, но въпроса ми е дали не е повече измислена отколкото реална.

Мисля, че точно хората с намалели възможности, поради една или друга причина (закъсал бизнес и т.н.) започнаха да харчат по-малко, и да, истина е че хората доста си стиснаха джобовете, но то е нормално в тази ситуация. С много хора на твоето мнение съм спорил, дали народа остана без пари или просто ги скриха в бурканите, истината е че и двете са верни, но криза има и тя е истинска. Абе доста е обширна тая тема....Наскоро слушах за новата криза - с кредитните карти, и наистина е така, защото много хора ги използват за погасяване или на други кредити или за битови нужди, ама всичко трябва да се връща...Според мен се пукна един много голям балон, доста гнил в основата си..

Следваща

Назад към Извън Темата