Акция "Светлина"
Модератор: Общи модератори
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Акция "Светлина"
Колеги, както повечето от вас знаят, всяка година на 1-ви ноември стартира т.н. акция "Светлина", този факт ме подсети, че е крайно време да направя ъпгрейд на светлините (къси, дълги, габарити, халогени). До тук добре, но когато реших да се образовам по темата, стигнах до извода, че няма силно изявен фаворит сред автомобилистите, наистина избора се свежда до няколко марки и техните модели, но все пак ми се иска да чуя и вашите мнения по въпроса, кой с какво кара и какви са му впечатленията като цяло. Ето няколко предложения, в/у които искам да акцентирам и се надявам около тях да се заформи една подобаваща дискусия:
1. Philips X-Treme Power
2. Philips Rally
3. PIAA Extreme White
4. Osram Night Breaker
5. Osram Silverstar
Чух добри отзиви и за продуктите на Sylvania, така че ако някой има преки впечатления, може да ги сподели.
Мен лично ме интересуват крушки, които да светят максимално бяло! Благодаря предварително на тези, които ще вземат участие по темата.
1. Philips X-Treme Power
2. Philips Rally
3. PIAA Extreme White
4. Osram Night Breaker
5. Osram Silverstar
Чух добри отзиви и за продуктите на Sylvania, така че ако някой има преки впечатления, може да ги сподели.
Мен лично ме интересуват крушки, които да светят максимално бяло! Благодаря предварително на тези, които ще вземат участие по темата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Акция "Светлина"
При 60лв за две крушки филипс малко са лудите, дето мяма да си купят ксенон за 80, бил той и китайски.
- крив кюнец
-
Аз ползвам за късите (Е34 оригинален фар) Osram Night Breaker , светят добре на сухо, на мокро слизам да гледам да не съм на габарити само 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
bum_bum написа:При 60лв за две крушки филипс малко са лудите, дето мяма да си купят ксенон за 80, бил той и китайски.
В Дару е 5000лв за Е39

п.п. Само неразбрах тва с ДДС ли беше или без

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bum_bum написа:При 60лв за две крушки филипс малко са лудите, дето мяма да си купят ксенон за 80, бил той и китайски.
Ти мани тая работа.... примерно на 1-цата китайски хенон от 80лв не мога да сложа.... 200лв+ е офертата... (около 250лв)... тогава крушките от 60лв, било то и по-слаби са си на оферта

Аз лично съм сложил OSRAM Night Breaker и светят доста прилично... но на човек винаги му се иска повече.... PIAA-та разправят, че били много добри, но там цената е друга... като че ли за съотношението цена/производителност, OSRAM NB печели класирането...
До колкото знам Philips Rally не са позволени да се карат в градски условия... по принцип.
- Projektzwo
-
-
Аз лично не съм привърженик на ксенона, или бих се прежалил само ако ще слагам и на дългите, но като цяло ме дразни синия спектър, въпреки че 5к би трябвало да са бели...

Мен ме интересува крушка, която да свети максимално ефективно при дъжд и мъгла, така както и при сухо време и най-вече да е ярко бяла светлина, без жълти или сини/лилави отенъци.
- Mollov
- Мародератор
-
Значи ти трябва 5000К Хенон.... другите крушки водата особено ги поглъща яко... за PIAA-та не мога да коментирам, но имат модели, дето свети ярко бяло...
погледни в ебай...

- Projektzwo
-
-
Mollov написа:Значи ти трябва 5000К Хенон.... другите крушки водата особено ги поглъща яко... за PIAA-та не мога да коментирам, но имат модели, дето свети ярко бяло...погледни в ебай...
Като цяло аз и в момента немога да се оплача от крушките, които използвам, но ми се искаше да вдигна левела, като изключвам на този етап ксенона.
- Mollov
- Мародератор
-
PIAA 
Ако решиш да поръчваш от ебай "звънни" един ЛС, евентуално да участвам и аз...
Ако може 

Ако решиш да поръчваш от ебай "звънни" един ЛС, евентуално да участвам и аз...

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
5. Osram Silverstar
,един авер кара пред мен и вика - ее хубави ксенони си сложил 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Projektzwo
-
-
Mollov написа:PIAA
Ако решиш да поръчваш от ебай "звънни" един ЛС, евентуално да участвам и аз...Ако може
Ще потърся още информация по темата и като реша да поръчвам, ще ти драсна едно ЛС да направим комбайн шипинг...

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Около 1.7 месеца издържаха двете крушки Osram Night Breaker и изведнъж изгоряха и двете.
Сега пак съм с същите и съм много доволен от тях,и на къси и дълги са ми такива крушките.
Обаче е вярно това че на мокро все едно съм на габарити.Изобщо не се вижда светлина отпред.
Сега пак съм с същите и съм много доволен от тях,и на къси и дълги са ми такива крушките.
Обаче е вярно това че на мокро все едно съм на габарити.Изобщо не се вижда светлина отпред.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Аз съм с Осрам Куул Блу на късите, мисля да слагам и на дълги и на халогени
Светят перфектно и на сухо и на мокро, в цветовия диапазон са 2 до 3 нюанса по-жълтеникави от ОРИГИНАЛЕН ксенон Хелла
Цена:11.90 за бройка Н1 в Практикер

Светят перфектно и на сухо и на мокро, в цветовия диапазон са 2 до 3 нюанса по-жълтеникави от ОРИГИНАЛЕН ксенон Хелла

Цена:11.90 за бройка Н1 в Практикер

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
2. Philips Rally
До колкото съм запознат отделят много топлина и топят рефлектора.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46