Акция "Светлина"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 200CE

Акция "Светлина"

Мнение от Projektzwo » 16 Окт 2009, 15:02

Колеги, както повечето от вас знаят, всяка година на 1-ви ноември стартира т.н. акция "Светлина", този факт ме подсети, че е крайно време да направя ъпгрейд на светлините (къси, дълги, габарити, халогени). До тук добре, но когато реших да се образовам по темата, стигнах до извода, че няма силно изявен фаворит сред автомобилистите, наистина избора се свежда до няколко марки и техните модели, но все пак ми се иска да чуя и вашите мнения по въпроса, кой с какво кара и какви са му впечатленията като цяло. Ето няколко предложения, в/у които искам да акцентирам и се надявам около тях да се заформи една подобаваща дискусия:

1. Philips X-Treme Power
2. Philips Rally
3. PIAA Extreme White
4. Osram Night Breaker
5. Osram Silverstar

Чух добри отзиви и за продуктите на Sylvania, така че ако някой има преки впечатления, може да ги сподели.
Мен лично ме интересуват крушки, които да светят максимално бяло! Благодаря предварително на тези, които ще вземат участие по темата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Акция "Светлина"

Мнение от bum_bum » 16 Окт 2009, 15:09

При 60лв за две крушки филипс малко са лудите, дето мяма да си купят ксенон за 80, бил той и китайски.
Изображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 16 Окт 2009, 15:12

Аз ползвам за късите (Е34 оригинален фар) Osram Night Breaker , светят добре на сухо, на мокро слизам да гледам да не съм на габарити само :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Окт 2009, 15:22

bum_bum написа:При 60лв за две крушки филипс малко са лудите, дето мяма да си купят ксенон за 80, бил той и китайски.

В Дару е 5000лв за Е39 :mhihi: , на един пич пред мен му почервеняваха ушите докато му съобщаваха ценичката.....

п.п. Само неразбрах тва с ДДС ли беше или без :roll: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Окт 2009, 15:36

bum_bum написа:При 60лв за две крушки филипс малко са лудите, дето мяма да си купят ксенон за 80, бил той и китайски.

Ти мани тая работа.... примерно на 1-цата китайски хенон от 80лв не мога да сложа.... 200лв+ е офертата... (около 250лв)... тогава крушките от 60лв, било то и по-слаби са си на оферта :)

Аз лично съм сложил OSRAM Night Breaker и светят доста прилично... но на човек винаги му се иска повече.... PIAA-та разправят, че били много добри, но там цената е друга... като че ли за съотношението цена/производителност, OSRAM NB печели класирането...

До колкото знам Philips Rally не са позволени да се карат в градски условия... по принцип.

Аватар

Мнение от Projektzwo » 16 Окт 2009, 15:42

Аз лично не съм привърженик на ксенона, или бих се прежалил само ако ще слагам и на дългите, но като цяло ме дразни синия спектър, въпреки че 5к би трябвало да са бели... :conf:
Мен ме интересува крушка, която да свети максимално ефективно при дъжд и мъгла, така както и при сухо време и най-вече да е ярко бяла светлина, без жълти или сини/лилави отенъци.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Окт 2009, 15:50

Значи ти трябва 5000К Хенон.... другите крушки водата особено ги поглъща яко... за PIAA-та не мога да коментирам, но имат модели, дето свети ярко бяло... :) погледни в ебай...

Аватар

Мнение от Projektzwo » 16 Окт 2009, 15:58

Mollov написа:Значи ти трябва 5000К Хенон.... другите крушки водата особено ги поглъща яко... за PIAA-та не мога да коментирам, но имат модели, дето свети ярко бяло... :) погледни в ебай...

Като цяло аз и в момента немога да се оплача от крушките, които използвам, но ми се искаше да вдигна левела, като изключвам на този етап ксенона.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 16 Окт 2009, 16:03

PIAA :)

Ако решиш да поръчваш от ебай "звънни" един ЛС, евентуално да участвам и аз... :) Ако може :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Окт 2009, 16:08

5. Osram Silverstar :yes: ,един авер кара пред мен и вика - ее хубави ксенони си сложил :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар

Мнение от Projektzwo » 16 Окт 2009, 16:10

Mollov написа:PIAA :)

Ако решиш да поръчваш от ебай "звънни" един ЛС, евентуално да участвам и аз... :) Ако може :)

Ще потърся още информация по темата и като реша да поръчвам, ще ти драсна едно ЛС да направим комбайн шипинг... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 16 Окт 2009, 16:13

Около 1.7 месеца издържаха двете крушки Osram Night Breaker и изведнъж изгоряха и двете.
Сега пак съм с същите и съм много доволен от тях,и на къси и дълги са ми такива крушките.
Обаче е вярно това че на мокро все едно съм на габарити.Изобщо не се вижда светлина отпред.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 16 Окт 2009, 16:16

Аз съм с Осрам Куул Блу на късите, мисля да слагам и на дълги и на халогени :!:
Светят перфектно и на сухо и на мокро, в цветовия диапазон са 2 до 3 нюанса по-жълтеникави от ОРИГИНАЛЕН ксенон Хелла :!:
Цена:11.90 за бройка Н1 в Практикер :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 16 Окт 2009, 16:24

2. Philips Rally

До колкото съм запознат отделят много топлина и топят рефлектора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 16 Окт 2009, 16:37

VesoPesa написа:Осрам Куул Блу

:yes:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Следваща

Назад към Извън Темата