За използването на халогени?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

За използването на халогени?

Мнение от ivo098 » 11 Мар 2005, 22:17

снощи двама от нашите приятели от КАТ искаха да ми пишат акт понеже съм бил с включени халогени...., аз за пръв път чувам за такова нещо, знам че нямам право да ползвам само халогени без включени фарове, ама оня разправя че халогените били само когато имало влошена видимост мъгла дъжд и не знам си кво..., полафихме си вметнах и че баща ми им е колега и се размина акта, ама през ноща халогените ми разширяват осветеноста пред колата и са ниско долу у дупките по-лесно ги избягвам и съм свикнал винаги да ги ползвам заедно с фаровете..., та някой знае ли нещо по въпроса, и ако верно ми напишат акт некой път, колко точки ша ми земат тия сладури за това "нарушение"?
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 11 Мар 2005, 23:07

прави са били ....доколкото знам по закон имаш право да вкючваш допълнителни фарове само когато видимостта под определени метри(не помня колко бяха),при всички други случай е "неправилно използване на светлините"...ама честно да ти кажа за пръв път чувам да спират за това...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 12 Мар 2005, 0:05

///M Power написа:прави са били ....доколкото знам по закон имаш право да вкючваш допълнителни фарове само когато видимостта под определени метри(не помня колко бяха),при всички други случай е "неправилно използване на светлините"...ама честно да ти кажа за пръв път чувам да спират за това...

Точно така си е- можеш да ги ползваш само при лоши условия и намалена видимост, май беше 50метра, но не е сигурно. Някъде в тая тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=16899 беше казано точно... Прав си, че вечер подобряват видимоста и то не малко :arrow: освен дупките се виждат по-добре и пешеходците по пътя. Аз лично вечер си карам на халогени, за което си имам и няколко глобички :mhihi: :mhihi: :mhihi:
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 12 Мар 2005, 0:12

otka4ena написа:
///M Power написа:прави са били ....доколкото знам по закон имаш право да вкючваш допълнителни фарове само когато видимостта под определени метри(не помня колко бяха),при всички други случай е "неправилно използване на светлините"...ама честно да ти кажа за пръв път чувам да спират за това...

Точно така си е- можеш да ги ползваш само при лоши условия и намалена видимост, май беше 50метра, но не е сигурно. Някъде в тая тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=16899 беше казано точно... Прав си, че вечер подобряват видимоста и то не малко :arrow: освен дупките се виждат по-добре и пешеходците по пътя. Аз лично вечер си карам на халогени, за което си имам и няколко глобички :mhihi: :mhihi: :mhihi:

я кажи следващия път ако не мине номера със сладкодумието колко точки и колко кинти ше ме одрусат, щото и аз ще продължа да си ползвам халогените
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 12 Мар 2005, 0:29

под глобички разбирай, че са дадени 5-10 кинта на полицайчето :arrow: И те доволни и аз не се занимавам с глупости. Но предполагам, че глобата е в рамките на 10-20 лева, а за колко точки се взимат идея си нямам.
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 12 Мар 2005, 1:08

и мен са ме спирали за халогени (когато още работеха), но аз знаех че глобата е някаква малка, и като им стана ясно, че няма да им бутна нищо, ме пуснаха да си ходя...

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 12 Мар 2005, 1:51

3 точки и 30 :!: лева,така че не е приятно,ама на кой му пука!Само на халогени и тва е :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 12 Мар 2005, 2:00

Cobra написа:3 точки и 30 :!: лева,така че не е приятно,ама на кой му пука!Само на халогени и тва е :mhihi:

тея са луди бе- не стига 30 кинта глоба, ами и 3 точки ще ми вземат... Значи може и 15-20 лева да давам вече на катаджиите, което е лошо...
НО ВЕЧЕР ПАК ЩЕ СИ КАРАМ НА ХАЛОГЕНИ, МАЙНАТА ИМ НА ПАРИТЕ
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 12 Мар 2005, 9:35

Междо другото халогените наистина ти помагат да виждаш на бкизо , но ти скъсяват разтоянието на което виждш пред теб. Примерно къси и халогени важи, но дългите са маклко безсмислени ,когато си пуснал халогените.
При пуснати халогени зеницата на окото ти се затваря и не можеш добре да виждаш отвъд осветеното от халогените.
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 12 Мар 2005, 14:16

пич при вас в сф може да не ви правят проблем но тука при нас това си е постояна касичка .. пуснеш ли ги отидеха 10 лв .. направи ми впечатление че като бях на море никои не му пукаше за тея халогени .. по пътя насам пак нищо .. но още на дупница ме спряха и .. какви са тея .. ляляляля .. така че ако идвате на тука да си имате 1 на ум :)

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 12 Мар 2005, 14:30

bam-bam написа: ...

това между другото не е лажа. в последните две седмици два пъти влизам в Благоевград, и двата пъти ми резнаха главата. не знам какъв е този ентусиазъм от благоевградските куки. даже и актове налитат да пишат бе, страхотия;)
Изображение

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 12 Мар 2005, 15:13

Engi написа:в последните две седмици два пъти влизам в Благоевград, и двата пъти ми резнаха главата.

OFFTOPIC: Първия път същия поуицай ми беше писал на мен актa, два часа преди това и на 30 километра оттам.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

Разработва двигатели и хотели
Аватар
Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
Мечтае да кара: отново м3 е30 :)

Мнение от BESSNIA » 12 Мар 2005, 15:55

Един написа:
Engi написа:в последните две седмици два пъти влизам в Благоевград, и двата пъти ми резнаха главата.

OFFTOPIC: Първия път същия поуицай ми беше писал на мен актa, два часа преди това и на 30 километра оттам.

пуснете тема в "масови подкупки"
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер

младши ентусиаст
Аватар

Акт е по-обре...

Мнение от Niky Georgiev » 12 Мар 2005, 19:27

Ако имате акт е по-добре - с възражения разбира се. Имам познат дето вече два пъти осъди полицаи за подобни измишльотини - действа се директно в съда. В момента му текат и делата за 10 000 лв обещетение... Ако има грижи обадете се.
Niky Georgiev

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Мар 2005, 11:48

Пишат ти акт, за неправилно използване на светлини. Халогените са допълнителни светлини за мъгла и лоша видимост. Та в слънчев ден или ясна нощ карането си е само на ваша отговорност.
Много ми е интересно как е оправдал в съда такъв акт. Още повече, че метео-сводките са ясни и не може да се лъже :shock:

Следваща

Назад към Извън Темата