Бойни изкуства
Модератор: Общи модератори
Бойни изкуства
На какво бихте препоръчали да се запиша, като съм супер далече от мисълта някви турнири, етц, само за селф дефенс, че наскоро едно боксьорче щеше да ме ступа
Чудя се между мма или wing chun, ама съм леко дърт 21, 93кг и то не само мускули 
ПП: ее малко аргументи моля, според това, което видях wing chun излежда супер гейски и никви 3д ефекти, ама изглежда доста надежно и без капка позьорщина, но аз не разбирам, никога не съм тренирал нищо

ПП: ее малко аргументи моля, според това, което видях wing chun излежда супер гейски и никви 3д ефекти, ама изглежда доста надежно и без капка позьорщина, но аз не разбирам, никога не съм тренирал нищо
Последна промяна acer на 22 Окт 2009, 14:56, променена общо 2 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Бойни изкуства
Кик бокс 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- CASIO
-
-
- Кара: BMW 318 IS
- Мечтае да кара: M-power 3.2
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Бокс или самбо, и надолу са вече другите бойни спортове. Според мене се запиши на бокс за да се научиш да удряш правилно и да се пазиш! Вече си дърт тепърва да ставаш гъвкав за удари с крака, или поне ще ти трябва доста време! А самбото все пак е руски военен боен спорт, така че няма какво да го коментираме 

- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Кик-бокс или Муай Тай
......тренирал съм година и малко , много е яко и си те учат баш на уличен бой !!! Може и само бокс !!!
Ако си от Пловдив директно ди давам телефон на треньора няма да сбъркаш !!!

Ако си от Пловдив директно ди давам телефон на треньора няма да сбъркаш !!!

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
acer написа:На какво бихте препоръчали да се запиша, като съм супер далече от мисълта някви турнири, етц, само за селф дефенс, че наскоро едно боксьорче щеше да ме ступаЧудя се между мма или wing chun, ама съм леко дърт 21, 93кг и то не само мускули
"Само за селф дефенс" е малко абстрактно понятие като го свързваш с вин чун.Зависи какво разбираш под отбрана.Да се опазиш да не те натупат или опазвайки се да натупаш ти другия.Щото вин чуна е предназначен да обезвредиш противника (трайно), не само да се опазиш/отървеш за момента от него.
Мускули не ти трябват...вин чуна до колкото знам е измислен от жена.Всичко е до равновесие, използване на твоите и килограмите на противника и разбира се попадения на точното място.
Аз ти препоръчвам да се захванеш с нещо друго.

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
бе я иди при ивет лалова да те научи да бегаш и не се занимавай с глупости!
мноо ти треа да се биеш!
ти му земи 100метра за 10сек ,па да видиме къв дефенс ше ти праи....
мноо ти треа да се биеш!
SKISA написа:бе я иди при ивет лалова да те научи да бегаш и не се занимавай с глупости!
мноо ти треа да се биеш!
Аз ша се науча да бегам, па и имам голема крачка, ама на гаджето ко да кажа - Бегай Бърдже??

Иначе не знам, за ся, търся инфо още и се чуда

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
и аз тренирам почти от година бокс, но за бокс си трябва и тичане,а и не става много за уличен бой. Бойно самбо, кик бокс, муай тай. Във бокса свикваш да играеш по правила, а краката за уличен бой са си голям + 

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
6 години съм тренирал муай тай и всякви простотий и 1 път отидах на вин чун и ми надуха кошницата... Мога да кажа че кик бокса не струва,ако искаш селф дефенс.За самбото съм съгласен,ако е бойно още по добре.. Ако имаш възможност ходи на вин чун,пробвай 1 месец поне,ако ти е добър тренера и ако не си пълна гега ще се научиш доста добре да се пазиш,особено на улицата по простата причина ,че това не е вид спорт като бокса таекондото самбото и т.н. а си е чисто бойно изкуство при което няма забранени удари няма ракавици,абе пълен контакт.Ударите нямат нищо общо с бокса,както и гарда всички удари са централни киковете също.За всеки ритник са използва контра кик,има ключове удари с колена и лакти..В понапреднала степен има отбрани за хладни оражия и т.н.
И все пак в общи линии каквото и да тренираш винаги ще ти върши работа зависи колко добре си го усвоил,но вин чуна
И все пак в общи линии каквото и да тренираш винаги ще ти върши работа зависи колко добре си го усвоил,но вин чуна

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Веднага бих ти препоръчал да се запишеш при нас на Крав Мага, но засега е само в София...
Това е израелска бойна система, в която има елементи от много бойни изкуства, използва се от голяма част от спец частите по света.
Общо взето, това е за случаите, когато дадена ситуация не можа да бъде избегната и цели да разбиеш противника или противниците за възможно най-малко време. Тренират се също тактики срещу оръжия - нож, пистолет, бухалка...
Това е сайта на клуба ни, там може да видиш история, снимки и клипчета. http://www.krav-maga-bg.com/
Иначе най-добрия вариант ти е кик-бокс и/или джу джитцу.
Това е израелска бойна система, в която има елементи от много бойни изкуства, използва се от голяма част от спец частите по света.
Общо взето, това е за случаите, когато дадена ситуация не можа да бъде избегната и цели да разбиеш противника или противниците за възможно най-малко време. Тренират се също тактики срещу оръжия - нож, пистолет, бухалка...
Това е сайта на клуба ни, там може да видиш история, снимки и клипчета. http://www.krav-maga-bg.com/
Иначе най-добрия вариант ти е кик-бокс и/или джу джитцу.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
самбо, джуджицо..
това са изкуствата които имат практическо приложение. щото всеки бой свършва на земята...
и не си дърт. аз съм на 41 и се чувствам на 21. годините са ти.. както ти си ги броиш.
това са изкуствата които имат практическо приложение. щото всеки бой свършва на земята...
и не си дърт. аз съм на 41 и се чувствам на 21. годините са ти.. както ти си ги броиш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
да отговора е "самбо, джуджицо.. "
Fedor Emelianenko ги разпуква със тези два стила във К1.
http://www.youtube.com/watch?v=lVVrNOQtlzY
и кик бокса не е лош
http://www.youtube.com/watch?v=na0Gucw1qK0
ХУбавото във всяко бойно изкуство че знаеш каква дистанция да държиш, познаваш си ударите и най-важното че имаш някаква упорна точка във краката, а не като някой глупаци като си съберат краката със пръст ще ги бутнеш. По натам като се научиш да изпълняваш ударите със цялото си тяло ще се молят да не удряш пръв
Бокса също не е лош, на мен ми харесва супер много.
http://www.youtube.com/watch?v=92dOMYoo5Zw
Ляв прав на Tyson е доста убийствен
Fedor Emelianenko ги разпуква със тези два стила във К1.
http://www.youtube.com/watch?v=lVVrNOQtlzY
и кик бокса не е лош
ХУбавото във всяко бойно изкуство че знаеш каква дистанция да държиш, познаваш си ударите и най-важното че имаш някаква упорна точка във краката, а не като някой глупаци като си съберат краката със пръст ще ги бутнеш. По натам като се научиш да изпълняваш ударите със цялото си тяло ще се молят да не удряш пръв

Бокса също не е лош, на мен ми харесва супер много.
http://www.youtube.com/watch?v=92dOMYoo5Zw
Ляв прав на Tyson е доста убийствен