Harmon Kardon Amplifier - Подобряване на звука?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Harmon Kardon Amplifier - Подобряване на звука?
Колеги при положение че се смени само оригиналният Amplifier с този на Harmon Kardon дали ще има промяна в качеството на аудиото?

Re: Harmon Kardon Amplifier - Подобряване на звука?
много просто си го попитал.. ще трябва да обясниш какъв плеър е, предусилвател, усилвател (или и двете в едно), колони...
авто или домашно аудио?
авто или домашно аудио?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
Става дума за Бмв Е46 328Ci 99-та година , заводско аудио , Bussiness Tape - предполагам че е Phillips . Това е всичко което знам за аудиото на колата.

няма да чуеш никаква разлика...
най-слабото звено са ти фабричните хартиени говорители.
тях с каквото и да ги храниш след 7-10 вата синусова мощност ще почнат да припукват и да кривят... или ако имаш акустична обратна връзка просто уредбата няма да ти позволи да усилиш повече от това да не пукат/кривят...
най-слабото звено са ти фабричните хартиени говорители.
тях с каквото и да ги храниш след 7-10 вата синусова мощност ще почнат да припукват и да кривят... или ако имаш акустична обратна връзка просто уредбата няма да ти позволи да усилиш повече от това да не пукат/кривят...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Е, ако приемем, че колегата е професионален музикант и има перфектен слух може и да усети подобрение на качеството. Но реално погледнато освен ако Harmon Kardon-а не е изпаднал от въздуха за без пари не си струва без подмяна и на другите компоненти...
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Точно така. Смени поне и колонките, няма да излезе кой знае колко пари.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Само като се сетя каква боза е тоя плеър и ми става
То май в твоята ситема най доброто звено е усилвателя и.Лично мое мнение 

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
Преди две години сменяхме на Z-ката цялата аудио система с ориг. от BMW на Harmon Kardon и има огромна разлика да ви кажа честно, но се смениха всичките кабели, колони, усилвателя + допълнителен, допълнителните колони за модела, CD-чейнджъра. Няма да ви казвам каква галимация е това, а пък колко пара е .... (колкото едно средно Е36).
Но човека каза: "Искам най-доброто за модела и да е оригинално задължително!"
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Kris написа:Преди две години сменяхме на Z-ката цялата аудио система с ориг. от BMW на Harmon Kardon и има огромна разлика да ви кажа честно, но се смениха всичките кабели, колони, усилвателя + допълнителен, допълнителните колони за модела, CD-чейнджъра. Няма да ви казвам каква галимация е това, а пък колко пара е .... (колкото едно средно Е36).
Хм...,а каква е разликата в окабеляването ?

Еми по това което ми казаха (щото не съм някакъв спец по кар-аудио) е със някакво златно покритие или нещо такова, ама наистина всички кабели и букси бяха с такъв цвят (златист). И (от това колкото разбирам) имаше повече филтри по тях (или там както му се вика).
Като всичко си е поръчвано от BMW, без волности тип тояга или др.
Като всичко си е поръчвано от BMW, без волности тип тояга или др.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Доста педантично е подходено към цялата процедура ,евала !!! А това ,че системата е изпълнена с пасивни филтри лично мен ме озадачава,но явно е така
А по темата на колегата дали се очква промяна в звука само със смяна на усилвателя,без да се пипат другите компоненти от аудио системата,ще се присъединя към мненията на колегите,че е безсмислена процедура,ако харманскто стъпало не е изпаднало на символчна цена или просто искаш да си го смениш
.Реална разлика няма да чуеш и усетиш .

А по темата на колегата дали се очква промяна в звука само със смяна на усилвателя,без да се пипат другите компоненти от аудио системата,ще се присъединя към мненията на колегите,че е безсмислена процедура,ако харманскто стъпало не е изпаднало на символчна цена или просто искаш да си го смениш

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
plradev написа:Доста педантично е подходено към цялата процедура ,евала !!! А това ,че системата е изпълнена с пасивни филтри лично мен ме озадачава,но явно е така![]()
А по темата на колегата дали се очква промяна в звука само със смяна на усилвателя,без да се пипат другите компоненти от аудио системата,ще се присъединя към мненията на колегите,че е безсмислена процедура,ако харманскто стъпало не е изпаднало на символчна цена или просто искаш да си го смениш.Реална разлика няма да чуеш и усетиш .
Около 30 лв беше харманския ампл. ама се отказах щом няма смисъл . Плеъра не бих искал да го сменям защото ще стане грозничко . Препоръчайте някоя стабилна марка тонколони

стабилна марка за говорители? относително е... но аз съм фен на следните марки...
за пищялки и средни - boston acoustics (boston proseries), mb quart,
за баси - mtx, jbl, rockford (lightning)
а това дето младежа го е написал по-горе за оригиналното изпълнение... мисля, че...
всяка оригинална уредба на бмв е доста слаба.. визирам уредби дори на м5-ци, х5-ци и тн.. една фирма като тояга може за малко пари да спретне такава автоуредба, че да звучи много по-хубаво от най-хубавата фабрична уредба на бмв. ако искаш качествен (но не много силен) звук от фабрична уредба- слушай марк-левенсон уредбите в някои от лексусите... банг и олуфсен в някои амг-та, аудита и други такива... но не ги търси при бмв-тата... бмв аудио инжинерите са известни със "скучния" си слух и .. съответното изпълнение...
за кабелите- кабелите на една авто-уредба от чисто злато да са- разлика няма да чуеш. единствено значение имат кабелите за басовите говорители и то ако е правена уредба- защото няма фабрични уредби дето да правят такава мощност че да има значение кабелите (сечение се гледа)...
за пищялки и средни - boston acoustics (boston proseries), mb quart,
а това дето младежа го е написал по-горе за оригиналното изпълнение... мисля, че...
всяка оригинална уредба на бмв е доста слаба.. визирам уредби дори на м5-ци, х5-ци и тн.. една фирма като тояга може за малко пари да спретне такава автоуредба, че да звучи много по-хубаво от най-хубавата фабрична уредба на бмв. ако искаш качествен (но не много силен) звук от фабрична уредба- слушай марк-левенсон уредбите в някои от лексусите... банг и олуфсен в някои амг-та, аудита и други такива... но не ги търси при бмв-тата... бмв аудио инжинерите са известни със "скучния" си слух и .. съответното изпълнение...
за кабелите- кабелите на една авто-уредба от чисто злато да са- разлика няма да чуеш. единствено значение имат кабелите за басовите говорители и то ако е правена уредба- защото няма фабрични уредби дето да правят такава мощност че да има значение кабелите (сечение се гледа)...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Колега не си изпуснал нищо за това че не си сменил оригиналния Amplifie с този на Harmon Kardon .
на моята е46 ца е такъв заедно с колоните и верно вади много по-добър звук от стандартните но пак е горе долу въобще не може да се причисли към няква висока категория саунд в автомобил.
Ако искаш хубава музика само някакъв автърмаркет изпълнения тва е безмислено и скъпо .
Веднъж коментирах с тия от Тояга как може да е такова качеството на звука от такъв марков производител и те набедиха начина по които са направени "касите" във вратите е поне от моторите звукът е на 6
на моята е46 ца е такъв заедно с колоните и верно вади много по-добър звук от стандартните но пак е горе долу въобще не може да се причисли към няква висока категория саунд в автомобил.
Ако искаш хубава музика само някакъв автърмаркет изпълнения тва е безмислено и скъпо .
Веднъж коментирах с тия от Тояга как може да е такова качеството на звука от такъв марков производител и те набедиха начина по които са направени "касите" във вратите е поне от моторите звукът е на 6

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
alx написа:стабилна марка за говорители? относително е... но аз съм фен на следните марки...
Я кажи за мтх и джбл, кое по-точно ти харесва, че от това което аз съм чул не съм останал впечатлен.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2