Harmon Kardon Amplifier - Подобряване на звука?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Harmon Kardon Amplifier - Подобряване на звука?

Мнение от vvaskoo » 23 Окт 2009, 16:21

Колеги при положение че се смени само оригиналният Amplifier с този на Harmon Kardon дали ще има промяна в качеството на аудиото?
Изображение

master of the force
Аватар

Re: Harmon Kardon Amplifier - Подобряване на звука?

Мнение от alx » 23 Окт 2009, 16:31

много просто си го попитал.. ще трябва да обясниш какъв плеър е, предусилвател, усилвател (или и двете в едно), колони...

авто или домашно аудио?
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 23 Окт 2009, 16:36

Става дума за Бмв Е46 328Ci 99-та година , заводско аудио , Bussiness Tape - предполагам че е Phillips . Това е всичко което знам за аудиото на колата.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Окт 2009, 17:31

няма да чуеш никаква разлика...

най-слабото звено са ти фабричните хартиени говорители.

тях с каквото и да ги храниш след 7-10 вата синусова мощност ще почнат да припукват и да кривят... или ако имаш акустична обратна връзка просто уредбата няма да ти позволи да усилиш повече от това да не пукат/кривят...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Окт 2009, 19:07

Е, ако приемем, че колегата е професионален музикант и има перфектен слух може и да усети подобрение на качеството. Но реално погледнато освен ако Harmon Kardon-а не е изпаднал от въздуха за без пари не си струва без подмяна и на другите компоненти...
Изображение
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 23 Окт 2009, 22:40

Точно така. Смени поне и колонките, няма да излезе кой знае колко пари.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 24 Окт 2009, 0:40

Само като се сетя каква боза е тоя плеър и ми става :mhihi: То май в твоята ситема най доброто звено е усилвателя и.Лично мое мнение ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Окт 2009, 1:02

Преди две години сменяхме на Z-ката цялата аудио система с ориг. от BMW на Harmon Kardon и има огромна разлика да ви кажа честно, но се смениха всичките кабели, колони, усилвателя + допълнителен, допълнителните колони за модела, CD-чейнджъра. Няма да ви казвам каква галимация е това, а пък колко пара е .... (колкото едно средно Е36).
Но човека каза: "Искам най-доброто за модела и да е оригинално задължително!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 25 Окт 2009, 1:06

Kris написа:Преди две години сменяхме на Z-ката цялата аудио система с ориг. от BMW на Harmon Kardon и има огромна разлика да ви кажа честно, но се смениха всичките кабели, колони, усилвателя + допълнителен, допълнителните колони за модела, CD-чейнджъра. Няма да ви казвам каква галимация е това, а пък колко пара е .... (колкото едно средно Е36).
Но човека каза: "Искам най-доброто за модела и да е оригинално задължително!"

Хм...,а каква е разликата в окабеляването ? :roll: От чисто любопитство питам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Окт 2009, 1:10

Еми по това което ми казаха (щото не съм някакъв спец по кар-аудио) е със някакво златно покритие или нещо такова, ама наистина всички кабели и букси бяха с такъв цвят (златист). И (от това колкото разбирам) имаше повече филтри по тях (или там както му се вика).

Като всичко си е поръчвано от BMW, без волности тип тояга или др.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 25 Окт 2009, 1:26

Доста педантично е подходено към цялата процедура ,евала !!! А това ,че системата е изпълнена с пасивни филтри лично мен ме озадачава,но явно е така :D

А по темата на колегата дали се очква промяна в звука само със смяна на усилвателя,без да се пипат другите компоненти от аудио системата,ще се присъединя към мненията на колегите,че е безсмислена процедура,ако харманскто стъпало не е изпаднало на символчна цена или просто искаш да си го смениш :) .Реална разлика няма да чуеш и усетиш .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 25 Окт 2009, 2:03

plradev написа:Доста педантично е подходено към цялата процедура ,евала !!! А това ,че системата е изпълнена с пасивни филтри лично мен ме озадачава,но явно е така :D

А по темата на колегата дали се очква промяна в звука само със смяна на усилвателя,без да се пипат другите компоненти от аудио системата,ще се присъединя към мненията на колегите,че е безсмислена процедура,ако харманскто стъпало не е изпаднало на символчна цена или просто искаш да си го смениш :) .Реална разлика няма да чуеш и усетиш .

Около 30 лв беше харманския ампл. ама се отказах щом няма смисъл . Плеъра не бих искал да го сменям защото ще стане грозничко . Препоръчайте някоя стабилна марка тонколони :help:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Окт 2009, 7:32

стабилна марка за говорители? относително е... но аз съм фен на следните марки...

за пищялки и средни - boston acoustics (boston proseries), mb quart,

за баси - mtx, jbl, rockford (lightning)

а това дето младежа го е написал по-горе за оригиналното изпълнение... мисля, че...

всяка оригинална уредба на бмв е доста слаба.. визирам уредби дори на м5-ци, х5-ци и тн.. една фирма като тояга може за малко пари да спретне такава автоуредба, че да звучи много по-хубаво от най-хубавата фабрична уредба на бмв. ако искаш качествен (но не много силен) звук от фабрична уредба- слушай марк-левенсон уредбите в някои от лексусите... банг и олуфсен в някои амг-та, аудита и други такива... но не ги търси при бмв-тата... бмв аудио инжинерите са известни със "скучния" си слух и .. съответното изпълнение...

за кабелите- кабелите на една авто-уредба от чисто злато да са- разлика няма да чуеш. единствено значение имат кабелите за басовите говорители и то ако е правена уредба- защото няма фабрични уредби дето да правят такава мощност че да има значение кабелите (сечение се гледа)...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 25 Окт 2009, 20:45

Колега не си изпуснал нищо за това че не си сменил оригиналния Amplifie с този на Harmon Kardon .
на моята е46 ца е такъв заедно с колоните и верно вади много по-добър звук от стандартните но пак е горе долу въобще не може да се причисли към няква висока категория саунд в автомобил.
Ако искаш хубава музика само някакъв автърмаркет изпълнения тва е безмислено и скъпо .
Веднъж коментирах с тия от Тояга как може да е такова качеството на звука от такъв марков производител и те набедиха начина по които са направени "касите" във вратите е поне от моторите звукът е на 6 :mhihi:
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 26 Окт 2009, 7:13

alx написа:стабилна марка за говорители? относително е... но аз съм фен на следните марки...

за баси - mtx, jbl, rockford (lightning)

Я кажи за мтх и джбл, кое по-точно ти харесва, че от това което аз съм чул не съм останал впечатлен.

Следваща

Назад към Извън Темата