Размисли относно автокаското...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Размисли относно автокаското...

Мнение от Barovski » 26 Окт 2009, 18:02

Здравейте,колеги!

В момента съм малко в чужбина. Седя си аз днеска тука цял ден на компютъра,разглеждам разни снимки из интернет,чета теми в нашия форум,надъхвам се да направя много неща с колата си :kuku:
Обаче сега какво ме накара да пусна тази тема.... Значи аз,както много други тук във форума,сме неилечимо болни на тема БМВ (мисля,че малко от хората тук са здрави :mhihi: ). Значи сега аз примерно разполагам с няква сума X. И съм решил въпросната сума да я вкарам в колата. Гледам некви ненормални джанти в интернет,дето комплекта джанти + гуми струва повече от колата ми :mhihi: ,гледам какво ли не. Общо взето един вид искам да вкарам доста пари в колата. И понеже съм тъп и запален яко - ги вкарвам. Да обаче идва следващия момент.... За тва сичкото,което съм накупил за колата и съм и го наслагал,на мене ми е отнело X време,за да спестя тази X сума. И тва е сума,която не мога да си позволя втори път да отделя за такова нещо.... Примерно съм си направил сметката,че мога да се грижа за новите си "екстри",но не мога да си позволя да ги купя наново,или не бих го направил втори път. Решавам,че ще направя пълно автокаско на колата. Отивам при застраховател X,застраховател Y,и кой ли не още... Общо взето при всеки един се провежда следния примерен разговор (със А ще обознача моите реплики,а със З - тези на застрахователя):

А - Искам да си направя пълно автокакско,но ме интересува максималната цена,на която може да бъде оценена колата ми.

З - Нямате никакъв проблем - дайте ми големия талон на вашата кола. (давам аз талона и след съвсем кратко време,отминало в чаткане по компютъра З продължава) Ми,момче, значи за твоя автомобил нашата компания не може да ти предложи повече от 5-6к,понеже си е на години вече.

А - Добре,аз разбирам,че колата ми е на години,но в нея са вкарани адски много пари в подобрения,изгъзяци и т.н. За всяко едно нещо имам фактура ( при което подавам сичките фактури и З започва да ги разглежда и да чатка пак по компютъра...)

З - Значи при всички тези фактури нещата се променят малко. Нашата фирма може да ти предложи 8к при тези обсоятелства.

А - :shock: Но това е едва 1/2 от реалната стойност на колата...

З - Съжалявам,но не определям аз правилата...

При което аз ставам и си заминавам... Човека не ми е виновен,наистина не определя той правилата. Нито се опитвам да се правя на много важен,нито да дигам някви скандали,все пак съм се стискал като мишка известно време,за да направя колата си това,което е в момента... Та мисълта ми е следната. Тук,където се намирам в момента,когато отидеш да направиш въпросния вид застраховка на автомобила си - автокаско,човекът,който представлява дадена фирма,ти казва "Ние можем да ти дадем еди каква си сума за твоя автомобил. Устройва ли те това или не?",при което ако ситуацията е такава,каквато е в дадения пример горе,естествено че сумата няма да ме устройва. И тук се проявява разликата.... Тук аз имам право сам да определя застрахователната стойност на автомобила си,при положение,че мога да докажа,че наистина има много наляти пари в него,или автомобила е достатъчно стар,за да струва неприлично много... Разбира се,когато сумата е по-висока от тази,която би ти предложил застрахователя само по документите на колата,вноската е и по-голяма,но така бих бил по-спокоен за иначе толкова скъпия ми 15 годишен автомобил.
Кога ще имаме право да определяме тези неща и в България...?
Не знам някой от вас дали се е замислял за това,или дали се е сблъсквал с подобен проблем... Може и да е дискутирана темата,ако е тъка - съжалявам за дублирането. Информацията ми също не е много пресна. Подобен разговор проведох преди около половин година... Имах разни планове за колата си,но именно след този разговор се отказах.

Какво е вашето мнение по въпроса...? За мен това е тема достойна за дискутиране.
Благодаря ви предварително! :bchug:

П.С. Съжалявам - на моменти мисълта ми може да ви изглежда малко объркана...

младши ентусиаст
Аватар

Re: Размисли относно автокаското...

Мнение от Doberman_vas » 26 Окт 2009, 18:10

брат, само да те светна, че дори и да имаш фактури, за всичките хубави неща отвън на колата, ако ти ги свият, а в България както знаеш всичко се краде, от чистачки и емблеми до цели джанти с гумите, застрахователите няма да ти дадат пукната стотинка. Сваляеми елементи и това си е.
Затова много хора от форума им писна да си правят колите и да им крадат частите.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 26 Окт 2009, 18:18

Barovski написа: Кога ще имаме право да определяме тези неща и в България...?

когато ти направят премията поне 20% от застрахователната стойност...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 01 E46 318

Мнение от Yed » 26 Окт 2009, 18:23

Приятелю направи си колата и си я караи в Испания там ще ти е по спокоино а и джантите който струват повече от колата ти мился че незаслужават да се търкалят по нащите пътища така че си вземи за тук едно по девствено БМВ и си търкаляи него КОМПРЕНДЕЕЕЕ??
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 26 Окт 2009, 18:29

Yed написа:Приятелю направи си колата и си я караи в Испания там ще ти е по спокоино а и джантите който струват повече от колата ти мился че незаслужават да се търкалят по нащите пътища така че си вземи за тук едно по девствено БМВ и си търкаляи него КОМПРЕНДЕЕЕЕ??

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Компренде,приятелю,ама аз не мисля да седя цял живот тука.... ама виж,докато съм жив - аз от Е34 няма да слязадостатъчно съм :kuku: :mhihi:

Тва с джантите го казах просто така - образно. Може да са някви ненормални електроники,или музики,или де да знам и аз... Не визирам нищо конкретно,но каквото и да е - крайния резултат е един и същи. А относно 20-те процента... Ми готов съм да ги дам,ако знам,че ако недай си Боже се случи нещо с колата ми,ще получа това,което съм дал за нея...

П.С. - малко едит,че съм кьорав на куче.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: тва с девственото бмв уби всичко детско в мене :mhihi: :mhihi: :mhihi: много добре казано колега :yes: определено е израз,който ще запомня :bchug:
Последна промяна Barovski на 26 Окт 2009, 20:36, променена общо 1 път

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 26 Окт 2009, 20:21

Мой съвет БЕЗ КАСКО НЕ СЕ ИЗЛИЗА! :lol:

Назад към Извън Темата