Проверете си резервните гуми!
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- aureus_gold
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: докато може
Проверете си резервните гуми!
Колеги,ще ви споделя в какъв филм се вкарах вчера на магистралата...
Купих си кола преди два месеца...разбира се ,че проверих крикове резервна гума(имаше) и разни други дреболии...Та вчера както си карам по магистралата за Варна до разклона за гр.Нови Пазар ,настъпих нещо с задното колело и ...бам.Гумата се разпори...майни,псувни и др.екстри,понеже много бързах.Както и да е свалям крика развивам болтовете свалям гумата и се опитвам да поставя резервната ама к.рец!!!Колелото с опелска джантаааа.Да им го на**кам на автотърговците и на моята немърливост.Както и да е обадих се на един приятел от Нови Пазар,който веднага дойде с резервна с 5 дупки,ама със стоманена джанта...и пак курец ,моите джанти са алуминиеви с по-дълги болтове и...филм от всякъде.
Та да обърна внимание на колегите,които скоро са се сдобили с автомобил и тези на които досега не се е случвало да сменят гума да си проверят резервните гуми.
Купих си кола преди два месеца...разбира се ,че проверих крикове резервна гума(имаше) и разни други дреболии...Та вчера както си карам по магистралата за Варна до разклона за гр.Нови Пазар ,настъпих нещо с задното колело и ...бам.Гумата се разпори...майни,псувни и др.екстри,понеже много бързах.Както и да е свалям крика развивам болтовете свалям гумата и се опитвам да поставя резервната ама к.рец!!!Колелото с опелска джантаааа.Да им го на**кам на автотърговците и на моята немърливост.Както и да е обадих се на един приятел от Нови Пазар,който веднага дойде с резервна с 5 дупки,ама със стоманена джанта...и пак курец ,моите джанти са алуминиеви с по-дълги болтове и...филм от всякъде.
Та да обърна внимание на колегите,които скоро са се сдобили с автомобил и тези на които досега не се е случвало да сменят гума да си проверят резервните гуми.
От всички педали най-много харесвам на газ-та!
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Проверете си резервните гуми!
aureus_gold написа:....
..

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Освен резервната гума си вижте и болтовете на джантите, че с тия пневматични пистолети майсторчетата не си знаят силата. Един път така щях да изпатя, добре че с мен се возеше един доста солиден българин около 160 оки нетно тегло. И с подскоци върху ключа едва тръгнаха болтовете.
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Аз пък имах други ядове - оригиналния ми ключ не може да влезне в дупките на летите джанти,и от там - невъзможен демонтаж на джантата.
Доста кофти ситуация

ukelichko написа:Освен резервната гума си вижте и болтовете на джантите, че с тия пневматични пистолети майсторчетата не си знаят силата. Един път така щях да изпатя, добре че с мен се возеше един доста солиден българин около 160 оки нетно тегло. И с подскоци върху ключа едва тръгнаха болтовете.
Аз по тая причина си взех тръба за рамо и си возя в багажника ако потрябва.
No time like the present.
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
А тези дето нямаме резервни гуми ко да праим? 

Последна промяна Toneloker на 08 Ное 2009, 0:13, променена общо 1 път

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
2shae написа:ukelichko написа:Освен резервната гума си вижте и болтовете на джантите, че с тия пневматични пистолети майсторчетата не си знаят силата. Един път така щях да изпатя, добре че с мен се возеше един доста солиден българин около 160 оки нетно тегло. И с подскоци върху ключа едва тръгнаха болтовете.
Аз по тая причина си взех тръба за рамо и си возя в багажника ако потрябва.
да, рамото може да послужи и при друг повод

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Наистина, добре е да се обръща внимание на тези неща, за да няма изненади. Профилактично поне веднъж в годината всеки трябва и да си провери налягането в резервната гума.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
Проверявайте налягането на резервната задължително! Особено ако шофирате зимата по нощите. Получават се леко изнервени ситуации...
И внимавайте при кои гумаджии ходите, че някой при монтаж прерязват чисто нови зимни гуми и после гърмят по магистралите им го туря

И внимавайте при кои гумаджии ходите, че някой при монтаж прерязват чисто нови зимни гуми и после гърмят по магистралите им го туря

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Добрият шофьор тези неща ги проверява-аз си нося в багажника и преносим компресор и спрей за спукани гуми 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ukelichko написа:Освен резервната гума си вижте и болтовете на джантите, че с тия пневматични пистолети майсторчетата не си знаят силата. Един път така щях да изпатя, добре че с мен се возеше един доста солиден българин около 160 оки нетно тегло. И с подскоци върху ключа едва тръгнаха болтовете.
И аз имах подобен случай - бях с моя човек , той леко трибоец и едвам отви болтовете - вика брато , аз опъвам 350 кила и приложих всичката си сила , не знам сам кво щеше да праиш . Наистина понякога се насират с натягането .От тогава и аз си взех "рамо" .
Toneloker написа:А тези дето нямаме резервни гуми ко да праим?
"Бягаш плосък " и гледаш да не си на повече от 80 км от населено място ... сега се сещам , дали е кеф в сибир да спукаш гума - тай май няма никой не на 80 ми на 8000 км

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
00Cool написа::mhihi: в петък дойде една такава мацка с един купър С прибрала се от около 70км със спукана гума (от автомагистралата )
И как беше джантата ?
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
martin_g60 написа:Добрият шофьор тези неща ги проверява-аз си нося в багажника и преносим компресор и спрей за спукани гуми :mhihi:
Чудил съм се, туй чудо върши ли работа..!?

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2