Проверете си резервните гуми!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Проверете си резервните гуми!

Мнение от aureus_gold » 07 Ное 2009, 20:37

Колеги,ще ви споделя в какъв филм се вкарах вчера на магистралата...
Купих си кола преди два месеца...разбира се ,че проверих крикове резервна гума(имаше) и разни други дреболии...Та вчера както си карам по магистралата за Варна до разклона за гр.Нови Пазар ,настъпих нещо с задното колело и ...бам.Гумата се разпори...майни,псувни и др.екстри,понеже много бързах.Както и да е свалям крика развивам болтовете свалям гумата и се опитвам да поставя резервната ама к.рец!!!Колелото с опелска джантаааа.Да им го на**кам на автотърговците и на моята немърливост.Както и да е обадих се на един приятел от Нови Пазар,който веднага дойде с резервна с 5 дупки,ама със стоманена джанта...и пак курец ,моите джанти са алуминиеви с по-дълги болтове и...филм от всякъде.
Та да обърна внимание на колегите,които скоро са се сдобили с автомобил и тези на които досега не се е случвало да сменят гума да си проверят резервните гуми.
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Re: Проверете си резервните гуми!

Мнение от bozukov_a » 07 Ное 2009, 21:00

Мерси колега-макар че аз моета често я ползвам :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 07 Ное 2009, 21:24

aureus_gold написа:....

.. :mhihi: ..добра препоръка, бавариите често ги продават ошушкани откъм багажно оборудване и не се знае какво са ти сложили да мине номера. От личен опит, при мен беше джанта за Ауди, а да и крик за някаква друга "мега-машина", но не и Е36.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 07 Ное 2009, 22:34

Освен резервната гума си вижте и болтовете на джантите, че с тия пневматични пистолети майсторчетата не си знаят силата. Един път така щях да изпатя, добре че с мен се возеше един доста солиден българин около 160 оки нетно тегло. И с подскоци върху ключа едва тръгнаха болтовете.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Мнение от Barovski » 07 Ное 2009, 22:46

Аз пък имах други ядове - оригиналния ми ключ не може да влезне в дупките на летите джанти,и от там - невъзможен демонтаж на джантата. :confused: Доста кофти ситуация

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 2shae » 07 Ное 2009, 23:42

ukelichko написа:Освен резервната гума си вижте и болтовете на джантите, че с тия пневматични пистолети майсторчетата не си знаят силата. Един път така щях да изпатя, добре че с мен се возеше един доста солиден българин около 160 оки нетно тегло. И с подскоци върху ключа едва тръгнаха болтовете.

Аз по тая причина си взех тръба за рамо и си возя в багажника ако потрябва.
No time like the present.

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 07 Ное 2009, 23:59

А тези дето нямаме резервни гуми ко да праим? :mhihi:
Последна промяна Toneloker на 08 Ное 2009, 0:13, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 08 Ное 2009, 0:07

2shae написа:
ukelichko написа:Освен резервната гума си вижте и болтовете на джантите, че с тия пневматични пистолети майсторчетата не си знаят силата. Един път така щях да изпатя, добре че с мен се возеше един доста солиден българин около 160 оки нетно тегло. И с подскоци върху ключа едва тръгнаха болтовете.

Аз по тая причина си взех тръба за рамо и си возя в багажника ако потрябва.

да, рамото може да послужи и при друг повод :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 08 Ное 2009, 3:04

Наистина, добре е да се обръща внимание на тези неща, за да няма изненади. Профилактично поне веднъж в годината всеки трябва и да си провери налягането в резервната гума.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 08 Ное 2009, 12:03

Проверявайте налягането на резервната задължително! Особено ако шофирате зимата по нощите. Получават се леко изнервени ситуации... :mhihi:
И внимавайте при кои гумаджии ходите, че някой при монтаж прерязват чисто нови зимни гуми и после гърмят по магистралите им го туря :banghead:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 08 Ное 2009, 14:54

Добрият шофьор тези неща ги проверява-аз си нося в багажника и преносим компресор и спрей за спукани гуми :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Ное 2009, 19:41

И аз имах подобен случай - бях с моя човек , той леко трибоец и едвам отви болтовете - вика брато , аз опъвам 350 кила и приложих всичката си сила , не знам сам кво щеше да праиш . Наистина понякога се насират с натягането .От тогава и аз си взех "рамо" .
Toneloker написа:А тези дето нямаме резервни гуми ко да праим? :mhihi:

"Бягаш плосък " и гледаш да не си на повече от 80 км от населено място ... сега се сещам , дали е кеф в сибир да спукаш гума - тай май няма никой не на 80 ми на 8000 км :mhihi:

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 08 Ное 2009, 21:23

:mhihi: в петък дойде една такава мацка с един купър С прибрала се от около 70км със спукана гума (от автомагистралата ) :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Ное 2009, 21:58

00Cool написа::mhihi: в петък дойде една такава мацка с един купър С прибрала се от около 70км със спукана гума (от автомагистралата ) :mhihi:

И как беше джантата ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 08 Ное 2009, 23:43

martin_g60 написа:Добрият шофьор тези неща ги проверява-аз си нося в багажника и преносим компресор и спрей за спукани гуми :mhihi:

Чудил съм се, туй чудо върши ли работа..!? 8)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Следваща

Назад към Извън Темата