Пътуването със самолет...
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Пътуването със самолет...
Колеги,предстои ми завръщане към България в скоро време. Днеска реших да си купя билет за самолета. Резервация,плащане,тва-онова,всичко ок. Цената е повече от прекрасна... Валенсия-София 52 евро и някви центове. Да,обаче,след като платих,чак тогава ми дойде информацията за багажа,или по-точно казано - 15кг. основен багай и 10кг. ръчен.
Досега съм пътувал с България Еър,но не си спомням някой да ми е казвал нещо относно багажа. Пътувал съм с малко и с много... Цената не се е променяла. Верно,че и не беще 52 евро де
Та мисълта ми е запознатите с тея неща... Ква е тая работа. И за кво иде реч,ако основния ми багаж е повече от 15кг.?
Компанията е Wizz Air.

Компанията е Wizz Air.
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Re: Пътуването със самолет...
Barovski написа: Ква е тая работа. И за кво иде реч,ако основния ми багаж е повече от 15кг.?
Компанията е Wizz Air.
Eстествено, че е Уиз еър, никой няма да ти даде толкова ниска цена иначе

Ето ТУК можеш да прочетеш даже и с колко ще ти резнат главата в зависимост с колко кг си отгоре

Успех

(едит : отнсоно сравнението ти с България еър...ами тя не е /все още

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ами все още имаш възможност да си доплатиш на немного висока цена за допълнителния багажBarovski написа:Колеги,предстои ми завръщане към България в скоро време. Днеска реших да си купя билет за самолета. Резервация,плащане,тва-онова,всичко ок. Цената е повече от прекрасна... Валенсия-София 52 евро и някви центове. Да,обаче,след като платих,чак тогава ми дойде информацията за багажа,или по-точно казано - 15кг. основен багай и 10кг. ръчен.Досега съм пътувал с България Еър,но не си спомням някой да ми е казвал нещо относно багажа. Пътувал съм с малко и с много... Цената не се е променяла. Верно,че и не беще 52 евро де
Та мисълта ми е запознатите с тея неща... Ква е тая работа. И за кво иде реч,ако основния ми багаж е повече от 15кг.?
Компанията е Wizz Air.

Въобще не си и помисляй да сравниш ВизЕър С БулгаряЕър

Като стигнеш на Валенсия Manises Salidas и ше чуваш предимно бг реч...

и по-сигански изглеждат нашите,не моеш да сбъркаш...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Да бате с уиз еър патувам 2ра година до италия и наистина има лимит на багажа,иначе нямат дерт.
А и да те предопредя в самолета храна и напитки се заплащат

А и да те предопредя в самолета храна и напитки се заплащат

Аз летях миналата седмица с Уизз и проблеми за багажа не мисля, че направиха на някой от чекиращите, 1-2 килограма ако е отгоре не мисля, че ще има сърдити
но ако се съмняваш, че ще е повече, можеш да си оставиш малко място в ръчния и при нужда да преместиш нещо там
иначе да знаеш, че Уизз не сервират нищо безплатно на полетите, и всичко е супер скъпо (малката вода е 2.50 юро
)

- Bogat-Beden
-
-
Ее,кфо се оплаквате за скъпотия,поне са с нови самолети (мисля даже ,че са с М42 двигателиsmamf написа:Аз летях миналата седмица с Уизз и проблеми за багажа не мисля, че направиха на някой от чекиращите, 1-2 килограма ако е отгоре не мисля, че ще има сърдитино ако се съмняваш, че ще е повече, можеш да си оставиш малко място в ръчния и при нужда да преместиш нещо там
иначе да знаеш, че Уизз не сервират нищо безплатно на полетите, и всичко е супер скъпо (малката вода е 2.50 юро
)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Цените на WizzAir за багаж в момента точно са:
по 10 евро за всяка чанта/сак/пакет с тегло до 15 кг вклЮчително.
за 5 кг над лимита +5евро
за 10 кг над лимита +30евро
за 20 кг над лимита +80евро
за 30 кг над лимита +140евро
за 55 кг над лимита +200евро
по 10 евро за всяка чанта/сак/пакет с тегло до 15 кг вклЮчително.
за 5 кг над лимита +5евро
за 10 кг над лимита +30евро
за 20 кг над лимита +80евро
за 30 кг над лимита +140евро
за 55 кг над лимита +200евро
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ми лимита на другите е 23кг... а за тея к..ути от българия еър не ми се говори
80 евро ме глобиха на летището, точно към испания...
като имаш в предвид че най-лекия куфар е 4,5кг, смятай колко ти остава... така че плати онези 30 евра онлайн, ако те устройва... последно съм с една чанта, дето тежи 2,5кг точно заради ограниченията...
общо взето е игра с това изискване... до 2-3 кг пускат, за повече зависи от подхода към чека
... казвам го, щото съм минавал с подходящ подход
... а преди 2 месеца ми се случи немислимото - не работеше кантара
...
та така...

като имаш в предвид че най-лекия куфар е 4,5кг, смятай колко ти остава... така че плати онези 30 евра онлайн, ако те устройва... последно съм с една чанта, дето тежи 2,5кг точно заради ограниченията...
общо взето е игра с това изискване... до 2-3 кг пускат, за повече зависи от подхода към чека

та така...
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
В линка,даден от колежката,пише,че за багаж 0-5кг. се заплаща 145 лева на летището
аз ще ми е по-ефтино да си пратя багажа по DHL и то от тук за бг от мое на мое име
Иначе от компанията ме уведомиха предварително за консумацията в самолета,че всичко се заплаща,и това преди да си платя билета,ама за багажа пропуснаха ... Ама наистина подаряват билетите
Аз така си и помислих
миналата седмица ходихме до Валенсия да се поразходим малко... Леле,ми то ужаст
седнахме в едно кафе,уж не беше от тия българските заведения,ама пълно с българи,че и сервитьорката беше българка
А пък иначе кво ще ги правя тея в самолета... Не е истина. Доста съм слаб в главата,ама ако не простея много ми се увижда тоя път 3 часа. Не че е много,ама много нависоко
За справка само - България Еър ми искаха 627 лева за билет и самолета излита от Мадрид. Пък тва ми е на 500км. То като е тръгнало така... аз дали до Мадрид с кола или направо до България

Bogat-Beden написа:Като стигнеш на Валенсия Manises Salidas и ше чуваш предимно бг реч...![]()
повече сме от еспанците...
и по-сигански изглеждат нашите,не моеш да сбъркаш...![]()
Аз така си и помислих

За справка само - България Еър ми искаха 627 лева за билет и самолета излита от Мадрид. Пък тва ми е на 500км. То като е тръгнало така... аз дали до Мадрид с кола или направо до България

- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Barovski написа: аз ще ми е по-ефтино да си пратя багажа по DHL и то от тук за бг от мое на мое име![]()
![]()
прав си

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Владо написа:... казвам го, щото съм минавал с подходящ подход... а преди 2 месеца ми се случи немислимото - не работеше кантара
...
та така...
Я,я,я,я кажи за подхода

- Bogat-Beden
-
-
Ама тия 150 лв са ако вече на летището при чекирането се установи ,че си отгоре...Инак онлайн,до 24 или 48 часа преди полета,можеш по-ефтинко да си довнадиш екста багажаBarovski написа:Владо написа:... казвам го, щото съм минавал с подходящ подход... а преди 2 месеца ми се случи немислимото - не работеше кантара
...
та така...
Я,я,я,я кажи за подходащото нали се сещаш каква е възможността да не работи кантара и при мене
Нямам много багаж като се замисля. Ама точно,че куфара само тежи около 4-5 килограма... Сложа едни обувки,2 чифта дънки,някоя друга блузка... Ми подаръците...
А да не казвам колко глупаво ми се струва да се платят 140 лева за 5 килограма горница
тея са ненормални. То по-евтино излиза да платя още един билет

А ако е за летене от Мадрид-там easy jet са хората..

А тъкмо ше имаш оправдание за по-малко подаръци ..

А подходящият подход на един познат беше-минава при испанка с 8 кг отгоре-тя му казала 70 или 80 еур

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Значи да си купя брилянтадор за по-чаровна усмивка
Ще проверя и как седят нещата с плащането онлайн на багажа. Ама като си помисля,че им бяха нужни 4 работни дни,за да обработят резервацията ми (след като вече им бях изпратил парите),си мисля,че тея дни ще е добре да си наглася багажа,че излитам на 21ви
тъкмо ще им дам време. Ама ако съм с някви 1-2 килограма горница... Няма да си правя труда изобщо. Съмнявам се да кажат нещо за толкова малко.

Ще проверя и как седят нещата с плащането онлайн на багажа. Ама като си помисля,че им бяха нужни 4 работни дни,за да обработят резервацията ми (след като вече им бях изпратил парите),си мисля,че тея дни ще е добре да си наглася багажа,че излитам на 21ви

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
избираш по-засукана... усмихваш се, не спираш да говориш... кълнеш времето, ако е хубаво, че е жега, ако е лошо, че вали... казваш че ти е за втори път да пътуваш, и много се притесняваш... и други такива...
ако ти отговори в някой момент, си ок... ако не, сменяй подхода
, че работата зле...
ако ти отговори в някой момент, си ок... ако не, сменяй подхода

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Аз попринцип секи път им казвам,че пътувам за първи път
и понеже в повечето случаи са ми леко какички,и се смиляват над мене
едната даже единия път седя да си говорим докато ми дойде време да тръгвам за самолета.
Значи задължително ще го пробвам това

Значи задължително ще го пробвам това

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3