Пътуването със самолет...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Пътуването със самолет...

Мнение от Barovski » 07 Ное 2009, 22:31

Колеги,предстои ми завръщане към България в скоро време. Днеска реших да си купя билет за самолета. Резервация,плащане,тва-онова,всичко ок. Цената е повече от прекрасна... Валенсия-София 52 евро и някви центове. Да,обаче,след като платих,чак тогава ми дойде информацията за багажа,или по-точно казано - 15кг. основен багай и 10кг. ръчен. :shock: Досега съм пътувал с България Еър,но не си спомням някой да ми е казвал нещо относно багажа. Пътувал съм с малко и с много... Цената не се е променяла. Верно,че и не беще 52 евро де :mhihi: Та мисълта ми е запознатите с тея неща... Ква е тая работа. И за кво иде реч,ако основния ми багаж е повече от 15кг.?

Компанията е Wizz Air.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Re: Пътуването със самолет...

Мнение от M2PR » 07 Ное 2009, 22:39

Barovski написа: Ква е тая работа. И за кво иде реч,ако основния ми багаж е повече от 15кг.?

Компанията е Wizz Air.

Eстествено, че е Уиз еър, никой няма да ти даде толкова ниска цена иначе ;) Много щавят за багаж отгоре, общо взето с такъв билет си слагаш таралеж в гащите ако се връщаш (или отиваш) някъде за повече време и носиш бая багаж :)
Ето ТУК можеш да прочетеш даже и с колко ще ти резнат главата в зависимост с колко кг си отгоре ;)
Успех :bchug:

(едит : отнсоно сравнението ти с България еър...ами тя не е /все още :mhihi: / една от ниско-бюджетните авиокомпании)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Ное 2009, 22:42

Barovski написа:Колеги,предстои ми завръщане към България в скоро време. Днеска реших да си купя билет за самолета. Резервация,плащане,тва-онова,всичко ок. Цената е повече от прекрасна... Валенсия-София 52 евро и някви центове. Да,обаче,след като платих,чак тогава ми дойде информацията за багажа,или по-точно казано - 15кг. основен багай и 10кг. ръчен. :shock: Досега съм пътувал с България Еър,но не си спомням някой да ми е казвал нещо относно багажа. Пътувал съм с малко и с много... Цената не се е променяла. Верно,че и не беще 52 евро де :mhihi: Та мисълта ми е запознатите с тея неща... Ква е тая работа. И за кво иде реч,ако основния ми багаж е повече от 15кг.?

Компанията е Wizz Air.
Ами все още имаш възможност да си доплатиш на немного висока цена за допълнителния багаж :)
Въобще не си и помисляй да сравниш ВизЕър С БулгаряЕър :lol: :lol: -единственото относително предимство е,че летят до Аликанте-ако ти е по близо...А цените им на България Еър са :help: :help: :kuku: :kuku: Иначе отдалече можеш да им познаеш самолета на летище Аликанте-най-малкия,стар и огрухан такъв... :mhihi:
Като стигнеш на Валенсия Manises Salidas и ше чуваш предимно бг реч... :mhihi: :mhihi: повече сме от еспанците...
и по-сигански изглеждат нашите,не моеш да сбъркаш... :mhihi: Фнимафай с ръчния багаж и изискванията-аз се разделих с един деодорант XS,шото го бях сложи там,а не дават.. :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 07 Ное 2009, 22:45

Да бате с уиз еър патувам 2ра година до италия и наистина има лимит на багажа,иначе нямат дерт.
А и да те предопредя в самолета храна и напитки се заплащат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 07 Ное 2009, 22:45

Аз летях миналата седмица с Уизз и проблеми за багажа не мисля, че направиха на някой от чекиращите, 1-2 килограма ако е отгоре не мисля, че ще има сърдити :yes: но ако се съмняваш, че ще е повече, можеш да си оставиш малко място в ръчния и при нужда да преместиш нещо там :lalala: иначе да знаеш, че Уизз не сервират нищо безплатно на полетите, и всичко е супер скъпо (малката вода е 2.50 юро :banghead: )

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Ное 2009, 22:51

smamf написа:Аз летях миналата седмица с Уизз и проблеми за багажа не мисля, че направиха на някой от чекиращите, 1-2 килограма ако е отгоре не мисля, че ще има сърдити :yes: но ако се съмняваш, че ще е повече, можеш да си оставиш малко място в ръчния и при нужда да преместиш нещо там :lalala: иначе да знаеш, че Уизз не сервират нищо безплатно на полетите, и всичко е супер скъпо (малката вода е 2.50 юро :banghead: )
Ее,кфо се оплаквате за скъпотия,поне са с нови самолети (мисля даже ,че са с М42 двигатели :mhihi: :mhihi: ),самият билет е меко казано без пари-просто подарък...Аз не знам авиокомпания,която да няма лимит на багажа-то тфа да не е Б52 ,да го ева... :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 07 Ное 2009, 22:58

Цените на WizzAir за багаж в момента точно са:
по 10 евро за всяка чанта/сак/пакет с тегло до 15 кг вклЮчително.
за 5 кг над лимита +5евро
за 10 кг над лимита +30евро
за 20 кг над лимита +80евро
за 30 кг над лимита +140евро
за 55 кг над лимита +200евро

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 07 Ное 2009, 23:02

ми лимита на другите е 23кг... а за тея к..ути от българия еър не ми се говори :evil: 80 евро ме глобиха на летището, точно към испания...
като имаш в предвид че най-лекия куфар е 4,5кг, смятай колко ти остава... така че плати онези 30 евра онлайн, ако те устройва... последно съм с една чанта, дето тежи 2,5кг точно заради ограниченията...
общо взето е игра с това изискване... до 2-3 кг пускат, за повече зависи от подхода към чека :mhihi: ... казвам го, щото съм минавал с подходящ подход :mhihi: ... а преди 2 месеца ми се случи немислимото - не работеше кантара :mhihi: ...
та така...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 07 Ное 2009, 23:13

В линка,даден от колежката,пише,че за багаж 0-5кг. се заплаща 145 лева на летището :shock: :kuku: аз ще ми е по-ефтино да си пратя багажа по DHL и то от тук за бг от мое на мое име :mhihi: :mhihi: Иначе от компанията ме уведомиха предварително за консумацията в самолета,че всичко се заплаща,и това преди да си платя билета,ама за багажа пропуснаха ... Ама наистина подаряват билетите :mhihi:

Bogat-Beden написа:Като стигнеш на Валенсия Manises Salidas и ше чуваш предимно бг реч... :mhihi: :mhihi: повече сме от еспанците...
и по-сигански изглеждат нашите,не моеш да сбъркаш... :mhihi: :)

Аз така си и помислих :mhihi: миналата седмица ходихме до Валенсия да се поразходим малко... Леле,ми то ужаст :mhihi: седнахме в едно кафе,уж не беше от тия българските заведения,ама пълно с българи,че и сервитьорката беше българка :mhihi: А пък иначе кво ще ги правя тея в самолета... Не е истина. Доста съм слаб в главата,ама ако не простея много ми се увижда тоя път 3 часа. Не че е много,ама много нависоко :mhihi:

За справка само - България Еър ми искаха 627 лева за билет и самолета излита от Мадрид. Пък тва ми е на 500км. То като е тръгнало така... аз дали до Мадрид с кола или направо до България :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 07 Ное 2009, 23:16

Barovski написа: аз ще ми е по-ефтино да си пратя багажа по DHL и то от тук за бг от мое на мое име :mhihi: :mhihi:

прав си ;) :!:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 07 Ное 2009, 23:16

Владо написа:... казвам го, щото съм минавал с подходящ подход :mhihi: ... а преди 2 месеца ми се случи немислимото - не работеше кантара :mhihi: ...
та така...

Я,я,я,я кажи за подхода :P щото нали се сещаш каква е възможността да не работи кантара и при мене :mhihi: Нямам много багаж като се замисля. Ама точно,че куфара само тежи около 4-5 килограма... Сложа едни обувки,2 чифта дънки,някоя друга блузка... Ми подаръците... :dunno: А да не казвам колко глупаво ми се струва да се платят 140 лева за 5 килограма горница :banghead: тея са ненормални. То по-евтино излиза да платя още един билет :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Ное 2009, 23:24

Barovski написа:
Владо написа:... казвам го, щото съм минавал с подходящ подход :mhihi: ... а преди 2 месеца ми се случи немислимото - не работеше кантара :mhihi: ...
та така...

Я,я,я,я кажи за подхода :P щото нали се сещаш каква е възможността да не работи кантара и при мене :mhihi: Нямам много багаж като се замисля. Ама точно,че куфара само тежи около 4-5 килограма... Сложа едни обувки,2 чифта дънки,някоя друга блузка... Ми подаръците... :dunno: А да не казвам колко глупаво ми се струва да се платят 140 лева за 5 килограма горница :banghead: тея са ненормални. То по-евтино излиза да платя още един билет :mhihi:
Ама тия 150 лв са ако вече на летището при чекирането се установи ,че си отгоре...Инак онлайн,до 24 или 48 часа преди полета,можеш по-ефтинко да си довнадиш екста багажа ;)
А ако е за летене от Мадрид-там easy jet са хората.. :) На България Еър самолетите им са Икаруси.. :mhihi: :mhihi:
А тъкмо ше имаш оправдание за по-малко подаръци .. :mhihi: :mhihi:
А подходящият подход на един познат беше-минава при испанка с 8 кг отгоре-тя му казала 70 или 80 еур :confused: ,нашият се дръпнал ,мислил да вади парите вече,ама се наредил на съседната опашка,там била българка,усмихнала се и го пуснала без такса .. :) Шанс...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 07 Ное 2009, 23:31

Значи да си купя брилянтадор за по-чаровна усмивка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ще проверя и как седят нещата с плащането онлайн на багажа. Ама като си помисля,че им бяха нужни 4 работни дни,за да обработят резервацията ми (след като вече им бях изпратил парите),си мисля,че тея дни ще е добре да си наглася багажа,че излитам на 21ви :mhihi: тъкмо ще им дам време. Ама ако съм с някви 1-2 килограма горница... Няма да си правя труда изобщо. Съмнявам се да кажат нещо за толкова малко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 07 Ное 2009, 23:35

избираш по-засукана... усмихваш се, не спираш да говориш... кълнеш времето, ако е хубаво, че е жега, ако е лошо, че вали... казваш че ти е за втори път да пътуваш, и много се притесняваш... и други такива...
ако ти отговори в някой момент, си ок... ако не, сменяй подхода :mhihi: , че работата зле...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 07 Ное 2009, 23:38

Аз попринцип секи път им казвам,че пътувам за първи път :mhihi: и понеже в повечето случаи са ми леко какички,и се смиляват над мене :mhihi: едната даже единия път седя да си говорим докато ми дойде време да тръгвам за самолета.
Значи задължително ще го пробвам това :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата