LandCruiser 100 - размисли и мниения
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
LandCruiser 100 - размисли и мниения
Колеги,какво мислите за този джип? Има ли някой колега,който да има такъв и тн...
И по точно за модела 2004-2005 година 4.2тд
И по точно за модела 2004-2005 година 4.2тд
Последна промяна Facheff на 09 Ное 2009, 16:59, променена общо 1 път
Re: LandCruiser 100 - размисли и мниения
тва е кат да питаш за М-ката при бмв
Предимства голям,много здрав,пневматично окачване,най добрият дизелов двигател правен до сега от тойота,500 хил ги подминава без никакви проблеми,много екстри в моделите/без тия за тарамбуките с двата резарвоара/много трудно гние
Недостатъци,скъпа подръжка,проблеми с въздушното окачване,голям разход на гориво 15-16 смесено/то и от такъв мотор какво да очакваме
/Акцизен
С две думи си струва от всякъде,когато взимах моята 90-ка доста се чудих за стотица но дори и в Англия си бяха скъпи,а и предимно ми трябва за лов не за евридейка.

Недостатъци,скъпа подръжка,проблеми с въздушното окачване,голям разход на гориво 15-16 смесено/то и от такъв мотор какво да очакваме

С две думи си струва от всякъде,когато взимах моята 90-ка доста се чудих за стотица но дори и в Англия си бяха скъпи,а и предимно ми трябва за лов не за евридейка.

- valery
- кандидат ентусиаст
-
В семейството имаме един LC-90 3.0l d4d 163hp, това е най-задавата и безпроблемна кола, която сме имали!
Градско дава 12/100, което за 2.5т празен ми се струва малко, извънграда върви някъде 9-10/100. За частите какво да ти кажа, ми той не се чупи, на 225к е и са му сменяни само някакви тампони и то от предния собственик (м/у другото го взех от приятел, който го купи чисто нов и километрите са 100% реални и е без удари). Поддържан и проверяван само в "ТМ Ауто", а знаете, че в фирмените сервизи обичат да раздуват нещата и въпреки това ми се струва да е най-добрия сервиз на официален представител, в който съм бил. Виж веднъж се наложи да подменяме една от страничните пластмасови вежди и беше доста скъпа, но застрахователя я покри, така че хубаво каско и няма проблем!
За 100-цата мисля, че нещата няма да стоят по по-различен начин, корави коли са тия тойоти, за проходимост няма какво да говорим, евентоално Патрол-а може да му е конкурент, но незнам как е от към здравина. Естествено има и много други марки джипове с добра проходимост, но те биха били по-скоро екзотика в БГ (американските например, но изключвам Jeep).
С други думи ако вземеш някой добър екземпляр и можеш да си го позволиш (всяка кола иска своето $), според мен си заслужава.
Задължително погледни в off-road форума!
Градско дава 12/100, което за 2.5т празен ми се струва малко, извънграда върви някъде 9-10/100. За частите какво да ти кажа, ми той не се чупи, на 225к е и са му сменяни само някакви тампони и то от предния собственик (м/у другото го взех от приятел, който го купи чисто нов и километрите са 100% реални и е без удари). Поддържан и проверяван само в "ТМ Ауто", а знаете, че в фирмените сервизи обичат да раздуват нещата и въпреки това ми се струва да е най-добрия сервиз на официален представител, в който съм бил. Виж веднъж се наложи да подменяме една от страничните пластмасови вежди и беше доста скъпа, но застрахователя я покри, така че хубаво каско и няма проблем!
За 100-цата мисля, че нещата няма да стоят по по-различен начин, корави коли са тия тойоти, за проходимост няма какво да говорим, евентоално Патрол-а може да му е конкурент, но незнам как е от към здравина. Естествено има и много други марки джипове с добра проходимост, но те биха били по-скоро екзотика в БГ (американските например, но изключвам Jeep).
С други думи ако вземеш някой добър екземпляр и можеш да си го позволиш (всяка кола иска своето $), според мен си заслужава.
Задължително погледни в off-road форума!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
А защо не най-новия Land Cruiser? Уникална машина....даже не знам как да го опиша 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
((:BuKcu:)) написа:А защо не най-новия Land Cruiser? Уникална машина....даже не знам как да го опиша
Ами да ти помогна - луксозен камион

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
За мен това е най-добрият джип на всички времена-ако го гледаш както трябва ще те надживее 

- Facheff
- младши ентусиаст
-
Да знам за поддръжката им и цената им е хубава... Разпитвам,защото много се чудя дали да не се метна в един такъв...Кара ми се джип хубав голям...202см съм и до сега имах е46 купе и ми е вече тесничко доста (пораснах
) И ми харесват тея джипки,мисля че е по добре 100 пред 120(просто не ми харесва 120),а за е70 няма толкова кеш....е53 ми остаря вече доста,КУ7
иии съм се засилил към тойота защото са хубави джипове

- Facheff
- младши ентусиаст
-
((:BuKcu:)) написа:А защо не най-новия Land Cruiser? Уникална машина....даже не знам как да го опиша
Хм най-новия,най-много ми харесва

- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
martin_g60 написа:За мен това е най-добрият джип на всички времена-ако го гледаш както трябва ще те надживее
+1
Подкрепям колегата!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Facheff написа:((:BuKcu:)) написа:А защо не най-новия Land Cruiser? Уникална машина....даже не знам как да го опиша
Хм най-новия,най-много ми харесваголямото чудо,ама то си е към 100нда хил.
Toй ЛК200 си е на цената на добро Е70

Защо не помислиш за ЛК120 - още е актуалния нов модел, и извън пътя е способен, и по шосетата се движи добре. Двигателите са му повече от добри за обемистото му купе, вътре си доста широко (аз съм 185см. и ми е доста просторно) и ако е с доволен пакет екстри е доста луксозен. А и доста издръжлив, аз поне сериозни дефекти не съм чувал за него, доста се купува дори сега въпреки че е отдавна пуснат
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Не ги превъзнасяйте много тия 120-ки. Нашия от както сме го взели сме пръснали около 12к за ремонти. Новите тойоти са леш от всякъде, без значение от модела. Познавам човек, който вече 4 пъти сменя рейка на рав4, а моята селика е на 110к км. и гори по 2л. масло на 1000км.....масово при тоя модел били задържали сегментите 

- Facheff
- младши ентусиаст
-
kronos написа:Не ги превъзнасяйте много тия 120-ки. Нашия от както сме го взели сме пръснали около 12к за ремонти. Новите тойоти са леш от всякъде, без значение от модела. Познавам човек, който вече 4 пъти сменя рейка на рав4, а моята селика е на 110к км. и гори по 2л. масло на 1000км.....масово при тоя модел били задържали сегментите
Хаха Авенсис имаме,който се кара непрекъснато и той също харчи така масло...2.0 бензин е
А иначе до 120ските...обичам 120ски

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
100-цата е много здрава, ама и частите са и едни от най-скъпите за джипове на Тойота. като им тръгне окачването се сменят по доста неща на веднъж. няма някаква типична болежка.
120-ката - попадал съм на такива на по 250к+ дето нито мотор им е пипан нито скорости... но ако го пражиш все едно си взел М-ка, проблема си е твой - основен на мотора. често дават заводски проблеми с дюзите (~1200лв парчето в ТМА), също често заминават и лагери на главини - 1000лв на страна, пак в ТМА.
120-ката - попадал съм на такива на по 250к+ дето нито мотор им е пипан нито скорости... но ако го пражиш все едно си взел М-ка, проблема си е твой - основен на мотора. често дават заводски проблеми с дюзите (~1200лв парчето в ТМА), също често заминават и лагери на главини - 1000лв на страна, пак в ТМА.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
eekset написа:100-цата е много здрава, ама и частите са и едни от най-скъпите за джипове на Тойота. като им тръгне окачването се сменят по доста неща на веднъж. няма някаква типична болежка.
Да те питам, само заводските дюзи ли дават дефект или и тези които се предлагат сега с другия номер. Аз сложих четири нови и бяха с различен номер, поръчах ги от Дензо в турция.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2