LandCruiser 100 - размисли и мниения
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
LandCruiser 100 - размисли и мниения
Колеги,какво мислите за този джип? Има ли някой колега,който да има такъв и тн...
И по точно за модела 2004-2005 година 4.2тд
И по точно за модела 2004-2005 година 4.2тд
Последна промяна Facheff на 09 Ное 2009, 16:59, променена общо 1 път
Re: LandCruiser 100 - размисли и мниения
тва е кат да питаш за М-ката при бмв
Предимства голям,много здрав,пневматично окачване,най добрият дизелов двигател правен до сега от тойота,500 хил ги подминава без никакви проблеми,много екстри в моделите/без тия за тарамбуките с двата резарвоара/много трудно гние
Недостатъци,скъпа подръжка,проблеми с въздушното окачване,голям разход на гориво 15-16 смесено/то и от такъв мотор какво да очакваме
/Акцизен
С две думи си струва от всякъде,когато взимах моята 90-ка доста се чудих за стотица но дори и в Англия си бяха скъпи,а и предимно ми трябва за лов не за евридейка.
Недостатъци,скъпа подръжка,проблеми с въздушното окачване,голям разход на гориво 15-16 смесено/то и от такъв мотор какво да очакваме
С две думи си струва от всякъде,когато взимах моята 90-ка доста се чудих за стотица но дори и в Англия си бяха скъпи,а и предимно ми трябва за лов не за евридейка.

- valery
- кандидат ентусиаст
-
В семейството имаме един LC-90 3.0l d4d 163hp, това е най-задавата и безпроблемна кола, която сме имали!
Градско дава 12/100, което за 2.5т празен ми се струва малко, извънграда върви някъде 9-10/100. За частите какво да ти кажа, ми той не се чупи, на 225к е и са му сменяни само някакви тампони и то от предния собственик (м/у другото го взех от приятел, който го купи чисто нов и километрите са 100% реални и е без удари). Поддържан и проверяван само в "ТМ Ауто", а знаете, че в фирмените сервизи обичат да раздуват нещата и въпреки това ми се струва да е най-добрия сервиз на официален представител, в който съм бил. Виж веднъж се наложи да подменяме една от страничните пластмасови вежди и беше доста скъпа, но застрахователя я покри, така че хубаво каско и няма проблем!
За 100-цата мисля, че нещата няма да стоят по по-различен начин, корави коли са тия тойоти, за проходимост няма какво да говорим, евентоално Патрол-а може да му е конкурент, но незнам как е от към здравина. Естествено има и много други марки джипове с добра проходимост, но те биха били по-скоро екзотика в БГ (американските например, но изключвам Jeep).
С други думи ако вземеш някой добър екземпляр и можеш да си го позволиш (всяка кола иска своето $), според мен си заслужава.
Задължително погледни в off-road форума!
Градско дава 12/100, което за 2.5т празен ми се струва малко, извънграда върви някъде 9-10/100. За частите какво да ти кажа, ми той не се чупи, на 225к е и са му сменяни само някакви тампони и то от предния собственик (м/у другото го взех от приятел, който го купи чисто нов и километрите са 100% реални и е без удари). Поддържан и проверяван само в "ТМ Ауто", а знаете, че в фирмените сервизи обичат да раздуват нещата и въпреки това ми се струва да е най-добрия сервиз на официален представител, в който съм бил. Виж веднъж се наложи да подменяме една от страничните пластмасови вежди и беше доста скъпа, но застрахователя я покри, така че хубаво каско и няма проблем!
За 100-цата мисля, че нещата няма да стоят по по-различен начин, корави коли са тия тойоти, за проходимост няма какво да говорим, евентоално Патрол-а може да му е конкурент, но незнам как е от към здравина. Естествено има и много други марки джипове с добра проходимост, но те биха били по-скоро екзотика в БГ (американските например, но изключвам Jeep).
С други думи ако вземеш някой добър екземпляр и можеш да си го позволиш (всяка кола иска своето $), според мен си заслужава.
Задължително погледни в off-road форума!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
А защо не най-новия Land Cruiser? Уникална машина....даже не знам как да го опиша 
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
((:BuKcu:)) написа:А защо не най-новия Land Cruiser? Уникална машина....даже не знам как да го опиша
Ами да ти помогна - луксозен камион
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
За мен това е най-добрият джип на всички времена-ако го гледаш както трябва ще те надживее 
- Facheff
- младши ентусиаст
-
Да знам за поддръжката им и цената им е хубава... Разпитвам,защото много се чудя дали да не се метна в един такъв...Кара ми се джип хубав голям...202см съм и до сега имах е46 купе и ми е вече тесничко доста (пораснах
) И ми харесват тея джипки,мисля че е по добре 100 пред 120(просто не ми харесва 120),а за е70 няма толкова кеш....е53 ми остаря вече доста,КУ7
иии съм се засилил към тойота защото са хубави джипове
иии съм се засилил към тойота защото са хубави джипове- Facheff
- младши ентусиаст
-
((:BuKcu:)) написа:А защо не най-новия Land Cruiser? Уникална машина....даже не знам как да го опиша
Хм най-новия,най-много ми харесва
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
martin_g60 написа:За мен това е най-добрият джип на всички времена-ако го гледаш както трябва ще те надживее
+1
Подкрепям колегата!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Facheff написа:((:BuKcu:)) написа:А защо не най-новия Land Cruiser? Уникална машина....даже не знам как да го опиша
Хм най-новия,най-много ми харесваголямото чудо,ама то си е към 100нда хил.
Toй ЛК200 си е на цената на добро Е70
Защо не помислиш за ЛК120 - още е актуалния нов модел, и извън пътя е способен, и по шосетата се движи добре. Двигателите са му повече от добри за обемистото му купе, вътре си доста широко (аз съм 185см. и ми е доста просторно) и ако е с доволен пакет екстри е доста луксозен. А и доста издръжлив, аз поне сериозни дефекти не съм чувал за него, доста се купува дори сега въпреки че е отдавна пуснат
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Не ги превъзнасяйте много тия 120-ки. Нашия от както сме го взели сме пръснали около 12к за ремонти. Новите тойоти са леш от всякъде, без значение от модела. Познавам човек, който вече 4 пъти сменя рейка на рав4, а моята селика е на 110к км. и гори по 2л. масло на 1000км.....масово при тоя модел били задържали сегментите 
- Facheff
- младши ентусиаст
-
kronos написа:Не ги превъзнасяйте много тия 120-ки. Нашия от както сме го взели сме пръснали около 12к за ремонти. Новите тойоти са леш от всякъде, без значение от модела. Познавам човек, който вече 4 пъти сменя рейка на рав4, а моята селика е на 110к км. и гори по 2л. масло на 1000км.....масово при тоя модел били задържали сегментите
Хаха Авенсис имаме,който се кара непрекъснато и той също харчи така масло...2.0 бензин е
А иначе до 120ските...обичам 120ски
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
100-цата е много здрава, ама и частите са и едни от най-скъпите за джипове на Тойота. като им тръгне окачването се сменят по доста неща на веднъж. няма някаква типична болежка.
120-ката - попадал съм на такива на по 250к+ дето нито мотор им е пипан нито скорости... но ако го пражиш все едно си взел М-ка, проблема си е твой - основен на мотора. често дават заводски проблеми с дюзите (~1200лв парчето в ТМА), също често заминават и лагери на главини - 1000лв на страна, пак в ТМА.
120-ката - попадал съм на такива на по 250к+ дето нито мотор им е пипан нито скорости... но ако го пражиш все едно си взел М-ка, проблема си е твой - основен на мотора. често дават заводски проблеми с дюзите (~1200лв парчето в ТМА), също често заминават и лагери на главини - 1000лв на страна, пак в ТМА.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
eekset написа:100-цата е много здрава, ама и частите са и едни от най-скъпите за джипове на Тойота. като им тръгне окачването се сменят по доста неща на веднъж. няма някаква типична болежка.
Да те питам, само заводските дюзи ли дават дефект или и тези които се предлагат сега с другия номер. Аз сложих четири нови и бяха с различен номер, поръчах ги от Дензо в турция.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2