Няколко въпроса относно Законите за движение по пътищата
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Yourdeath
- Потребител
-
- Кара: E36 325TD
Няколко въпроса относно Законите за движение по пътищата
Интересува ме дали е приет закона за млади шофьори, че нямат право да управляват МПС над 1600 кубика и ако е приет дали има и някакви ограничения за конските сили? Четох на много места на едни пише, че е приет, на други че не е и вече се обърках. Но като се замисля до сега не сам чул някой да се е оплакал, че бил санкциониран за това. Ако наистина е приет, ние младите шофъори ще трябва да забравим любимата марка кола в близките 2 години
Поздрави !

Поздрави !
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Re: Няколко въпроса относно Законите за движение по пътищата
Yourdeath написа:Интересува ме дали е приет закона за млади шофьори, че нямат право да управляват МПС над 1600 кубика и ако е приет дали има и някакви ограничения за конските сили? Четох на много места на едни пише, че е приет, на други че не е и вече се обърках. Но като се замисля до сега не сам чул някой да се е оплакал, че бил санкциониран за това. Ако наистина е приет, ние младите шофъори ще трябва да забравим любимата марка кола в близките 2 години![]()
Поздрави !
ше карате слаби м40ки с обем една идея по-голям от литър и половина кока кола

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Yourdeath
- Потребител
-
Ами ако нямам възможност да си купя друга кола и трябва да карам семейната, която не отговаря на изискванията какво прайм ?
Yourdeath написа:Ами ако нямам възможност да си купя друга кола и трябва да карам семейната, която не отговаря на изискванията какво прайм ?
Караш я. Пълна недомислица според мен. Трябва да могат да си карат каквито коли искат хората. Или да се ограничава мощност.
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
според мен този закон е пълна дискриминазия към младите шофйори,закона не е направен както трябва 

въпроса е дали е приет или не, то е ясно че е дискриминация според едни и не толкова според други

- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
трябва само да погледанеш закона колега - не чети и не слушай кой какво казва...
151. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Минималната възраст за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства или за замяна на свидетелство по чл. 162, ал. 6 е:
1. 16 години - за управление на моторно превозно средство от категория М;
2. 17 години - за управление на моторно превозно средство от категориите Ткт (колесен трактор), А1 и В1;
3. (изм. - ДВ, бр. 22 от 2007 г.) 18 години - за управление на моторно превозно средство от категориите А, В, В+Е, С1 и С;
4. 20 години - за управление на моторно превозно средство от категория С1+Е;
5. 21 години - за управление на моторно превозно средство от категориите С+Е, D1, D, D1+Е, D+Е, Ттб (тролейбус) и Ттм (трамвайна мотриса).
други ограничения няма, а ако няма забрана - няма и санкция
151. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Минималната възраст за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства или за замяна на свидетелство по чл. 162, ал. 6 е:
1. 16 години - за управление на моторно превозно средство от категория М;
2. 17 години - за управление на моторно превозно средство от категориите Ткт (колесен трактор), А1 и В1;
3. (изм. - ДВ, бр. 22 от 2007 г.) 18 години - за управление на моторно превозно средство от категориите А, В, В+Е, С1 и С;
4. 20 години - за управление на моторно превозно средство от категория С1+Е;
5. 21 години - за управление на моторно превозно средство от категориите С+Е, D1, D, D1+Е, D+Е, Ттб (тролейбус) и Ттм (трамвайна мотриса).
други ограничения няма, а ако няма забрана - няма и санкция

Човек когато е късметлия, по гърба да му го плъзнеш, в гъза ще му влезе !!!
- Yourdeath
- Потребител
-
Благодаря Ви много за помоща ! Преди малко питах и инструкторът ми и той каза, че такъв закон не съществувал, но пак приател на баща ми, който работи в полицията го е наплашил и затова попитах. Щеше да е мн жалко да не можех да си карам Е36, която си взех преди 4 дни и съм толкова развалнуван (все пак първа кола и то не каква да е
) и в един момент като чух за този закон и ми се разбиха мечтите
Но след като наистина не същестува такъв, вече съм спокоен.
Благодаря Ви отново Колеги

Благодаря Ви отново Колеги

- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
RSxRacer написа:Yourdeath написа:Интересува ме дали е приет закона за млади шофьори, че нямат право да управляват МПС над 1600 кубика и ако е приет дали има и някакви ограничения за конските сили? Четох на много места на едни пише, че е приет, на други че не е и вече се обърках. Но като се замисля до сега не сам чул някой да се е оплакал, че бил санкциониран за това. Ако наистина е приет, ние младите шофъори ще трябва да забравим любимата марка кола в близките 2 години![]()
Поздрави !
ше карате слаби м40ки с обем една идея по-голям от литър и половина кока кола
116 също е 1.6

9 мнения
• Страница 1 от 1