Няколко въпроса относно Законите за движение по пътищата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 325TD

Няколко въпроса относно Законите за движение по пътищата

Мнение от Yourdeath » 11 Ное 2009, 19:31

Интересува ме дали е приет закона за млади шофьори, че нямат право да управляват МПС над 1600 кубика и ако е приет дали има и някакви ограничения за конските сили? Четох на много места на едни пише, че е приет, на други че не е и вече се обърках. Но като се замисля до сега не сам чул някой да се е оплакал, че бил санкциониран за това. Ако наистина е приет, ние младите шофъори ще трябва да забравим любимата марка кола в близките 2 години :(
Поздрави !
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Няколко въпроса относно Законите за движение по пътищата

Мнение от RSxRacer » 11 Ное 2009, 19:34

Yourdeath написа:Интересува ме дали е приет закона за млади шофьори, че нямат право да управляват МПС над 1600 кубика и ако е приет дали има и някакви ограничения за конските сили? Четох на много места на едни пише, че е приет, на други че не е и вече се обърках. Но като се замисля до сега не сам чул някой да се е оплакал, че бил санкциониран за това. Ако наистина е приет, ние младите шофъори ще трябва да забравим любимата марка кола в близките 2 години :(
Поздрави !

ше карате слаби м40ки с обем една идея по-голям от литър и половина кока кола :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Yourdeath » 11 Ное 2009, 19:58

Ами ако нямам възможност да си купя друга кола и трябва да карам семейната, която не отговаря на изискванията какво прайм ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 11 Ное 2009, 20:03

Yourdeath написа:Ами ако нямам възможност да си купя друга кола и трябва да карам семейната, която не отговаря на изискванията какво прайм ?

Караш я. Пълна недомислица според мен. Трябва да могат да си карат каквито коли искат хората. Или да се ограничава мощност.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 11 Ное 2009, 20:29

според мен този закон е пълна дискриминазия към младите шофйори,закона не е направен както трябва :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 11 Ное 2009, 20:35

въпроса е дали е приет или не, то е ясно че е дискриминация според едни и не толкова според други
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 11 Ное 2009, 20:43

трябва само да погледанеш закона колега - не чети и не слушай кой какво казва...
151. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Минималната възраст за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства или за замяна на свидетелство по чл. 162, ал. 6 е:
1. 16 години - за управление на моторно превозно средство от категория М;
2. 17 години - за управление на моторно превозно средство от категориите Ткт (колесен трактор), А1 и В1;
3. (изм. - ДВ, бр. 22 от 2007 г.) 18 години - за управление на моторно превозно средство от категориите А, В, В+Е, С1 и С;
4. 20 години - за управление на моторно превозно средство от категория С1+Е;
5. 21 години - за управление на моторно превозно средство от категориите С+Е, D1, D, D1+Е, D+Е, Ттб (тролейбус) и Ттм (трамвайна мотриса).
други ограничения няма, а ако няма забрана - няма и санкция :driving:
Човек когато е късметлия, по гърба да му го плъзнеш, в гъза ще му влезе !!!

Потребител
Аватар

Мнение от Yourdeath » 12 Ное 2009, 0:28

Благодаря Ви много за помоща ! Преди малко питах и инструкторът ми и той каза, че такъв закон не съществувал, но пак приател на баща ми, който работи в полицията го е наплашил и затова попитах. Щеше да е мн жалко да не можех да си карам Е36, която си взех преди 4 дни и съм толкова развалнуван (все пак първа кола и то не каква да е :) ) и в един момент като чух за този закон и ми се разбиха мечтите :( Но след като наистина не същестува такъв, вече съм спокоен.
Благодаря Ви отново Колеги ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 12 Ное 2009, 0:57

RSxRacer написа:
Yourdeath написа:Интересува ме дали е приет закона за млади шофьори, че нямат право да управляват МПС над 1600 кубика и ако е приет дали има и някакви ограничения за конските сили? Четох на много места на едни пише, че е приет, на други че не е и вече се обърках. Но като се замисля до сега не сам чул някой да се е оплакал, че бил санкциониран за това. Ако наистина е приет, ние младите шофъори ще трябва да забравим любимата марка кола в близките 2 години :(
Поздрави !

ше карате слаби м40ки с обем една идея по-голям от литър и половина кока кола :mhihi:

116 също е 1.6 :mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата