Eдна тема, много извън темата - Alfa Romeo 8C Competizione
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Eдна тема, много извън темата - Alfa Romeo 8C Competizione
Доживях и аз да пусна тема в този форум и предварително се извинявам, че няма нищо общо с BMW, готов съм да си понеса хулите по този повод.
Накратко, в "нашия" форум има тема за автомобила от заглавието - Alfa Romeo 8C Competizione и понеже се разви интересна дискусия, реших да се допитам и до баварските фенове, предполагайки, че можете да изразите безпристрастно мнение.
Ето едно клипче от TopGear, където колата е представена, като не е спестено нищо - нито положителните черти, нито критиките, типично за предаването на BBC.
И така колеги, какво е мнението ви и какво мислите за въпросния автомобил?

Накратко, в "нашия" форум има тема за автомобила от заглавието - Alfa Romeo 8C Competizione и понеже се разви интересна дискусия, реших да се допитам и до баварските фенове, предполагайки, че можете да изразите безпристрастно мнение.

Ето едно клипче от TopGear, където колата е представена, като не е спестено нищо - нито положителните черти, нито критиките, типично за предаването на BBC.

И така колеги, какво е мнението ви и какво мислите за въпросния автомобил?

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Re: Eдна тема, много извън темата - Alfa Romeo 8C Competizione
ами като дизайн.. на мен лично ми харесва.. виждал съм го и на живо.. обаче.. не съм го карал за да кажа мнение 

Аз мога да се изкажа само за дизайна , понеже не съм и припарвал до тая кола. Обаче дизайна не ми харесва ама изобщо 

uricatoli написа:ами като дизайн.. на мен лично ми харесва.. виждал съм го и на живо.. обаче.. не съм го карал за да кажа мнение
Хе-хе, то е ясно, че едва ли ще се намери някой, който да го е карал, макар че не е сигурно.

Може би въпросът трябва да бъде зададен малко по-различно:
Тъй като е ясно, че дизайна се харесва кажи-речи на всички - бихте ли пренебрегнали някакви недостатъци заради дизайна и емблемата?
Тук вече може да намесим и BMW, горният въпрос важи на практика за всички автомобили.

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Ако е със задно и ми я подарят ще се прежаля 

Безумно висока цена за тази Алфа. Едва ли ще са много тези, които биха предпочели Алфата пред Ферари Ф430, 599 или 612 

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Fear написа:Тъй като е ясно, че дизайна се харесва кажи-речи на всички - бихте ли пренебрегнали някакви недостатъци заради дизайна и емблемата?

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
А и все пак човека пита във форум където на почит за дърти грозни намусени акули с прекалено антиаеродинамични характеристики 

- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
Прекалено мн ми наподобява ферари,но немога дасе сетя точно кой модел в момента.
Apassionata написа:Fear написа:Тъй като е ясно, че дизайна се харесва кажи-речи на всички - бихте ли пренебрегнали някакви недостатъци заради дизайна и емблемата?
![]()
![]()
Аз явно не съм от всички, изобщо не ми харесва, нито отзад, нито отпред, някак грозновато спортна ми е
А принципно харесвам спортни коли
Пропуснала си да оцветиш в червено и "кажи-речи".

Нормално е едно нещо да се харесва на едни, а на други - не.
uricatoli, ти не гледа ли клипчето? Там много ясно си личи, че е със задно. Лошото е обаче, че никой не ги подарява, иначе и аз искам.

За цената съм съгласен, че е безумна, но са направени само 500 бройки, един вид, това е много рядка и бъдеща колекционерска кола.

Факт е, че има по-добри и по-евтини Lambo-та и Ferrari-та, но това също е част от въпроса.
Бихте ли пренебрегнали по-добрата и по-евтина даже кола, в името на фенщината?

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Еми нормално е да пренебрегнеш нещо ако си фен.. Аз примерно преди време си пренебрегнах фиатчето пунто кабрио което ми беше супер количка за да си взема е32ката..
Има LSD даже. На мен лично ми харесва, но ми изглежда като копие на ферари. Нещо като sangyoung на bmw. Но като цяло са се справили добре - който харесва Алфа Ромео, идеалната кола.
Ryapoff написа:Има LSD даже. На мен лично ми харесва, но ми изглежда като копие на ферари. Нещо като sangyoung на bmw. Но като цяло са се справили добре - който харесва Алфа Ромео, идеалната кола.
По-скоро копие на Maserati. Изградено е на базата на Maserati Gran Sport, двигателят е пак от него, но е преработен малко, за да извади 450 "коня" вместо стандартните 400.

Лоша работа колеги, щом и спортните коли взеха да ползват еднакви платформи, не вървят добре нещата - скапана криза и глобализация.

Иначе за идеалната кола - ами не е. Да видиш в Alfa форума как я плюят...

Има и за какво де, най-вече за управлението и окачването - според всички тестове, хич ги няма, ама за сметка на това, кто минеш през някой фас ти падат по 1-2 пломби.

П.П.
Да добавя едно клипче, от братския американски народ: Мotor Trend - Alfa Romeo 8C
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Това Maserati е базата, на която е изградена Alfa-та. 
Едно доста готино сравнение между двете можете да видите ЕТО ТУК.
Има и Ferrari F430 Scuderia за цвят.

Едно доста готино сравнение между двете можете да видите ЕТО ТУК.

Има и Ferrari F430 Scuderia за цвят.

49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4