Във Франция шофьорите са неучтиви...(заглавие dir.bg)
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Във Франция шофьорите са неучтиви...(заглавие dir.bg)
... и мразят пешеходците!
Това сочи проучване, публикувано във връзка с 6-я национален ден на учтивостта зад волана. Повече от 6 от десет автомобилисти считат, че френските водачи са агресивни и твърде рядко учтиви, са изводите от проучването направено сред самите шофьори.
"Годишният барометър за поведението на французите зад волана" е осъществен от Ад хок Рисърч по поръчка на застрахователната компания А Же Еф и Френската асоциация за превенция на поведението зад волана, която е организатор на Деня на учтивостта. 64% от запитаните шофьори правят обобщение за своите колеги зад кормилото, че са агресивни и неучтиви. 50% считат, че водачите не зачитат пешеходците, а 87% от французите се оплакват, че "често или понякога" не могат да пресекат улицата. 37% от шофьорите признават, че "често или редовно паркират на тротоара".
"Благоприличие, учтивост, уважение, търпение и мъдрост са понятия, които изглежда, че убягват от речника на французите, когато те сядат зад волана, е изводът от проучването. Прави се и сравнение с Великобритания, където броят на загиналите при пътнотранспортни произшествия е с 40% по-малък от този на жертвите във Франция.
източник http://dnes.dir.bg/LISTS/DNESNEW_mid_auto/news_594001.php dir.bg
Е а сега ми кажете че европейците са по културни
Мой колега се завърна скоро от Франция и потвърди
Винаги съм се ядосвал като кажат е нали сме българи и за туй сме диваци зад волана, е вижте колегите от Франция не са цвете за мирисане!
Това сочи проучване, публикувано във връзка с 6-я национален ден на учтивостта зад волана. Повече от 6 от десет автомобилисти считат, че френските водачи са агресивни и твърде рядко учтиви, са изводите от проучването направено сред самите шофьори.
"Годишният барометър за поведението на французите зад волана" е осъществен от Ад хок Рисърч по поръчка на застрахователната компания А Же Еф и Френската асоциация за превенция на поведението зад волана, която е организатор на Деня на учтивостта. 64% от запитаните шофьори правят обобщение за своите колеги зад кормилото, че са агресивни и неучтиви. 50% считат, че водачите не зачитат пешеходците, а 87% от французите се оплакват, че "често или понякога" не могат да пресекат улицата. 37% от шофьорите признават, че "често или редовно паркират на тротоара".
"Благоприличие, учтивост, уважение, търпение и мъдрост са понятия, които изглежда, че убягват от речника на французите, когато те сядат зад волана, е изводът от проучването. Прави се и сравнение с Великобритания, където броят на загиналите при пътнотранспортни произшествия е с 40% по-малък от този на жертвите във Франция.
източник http://dnes.dir.bg/LISTS/DNESNEW_mid_auto/news_594001.php dir.bg
Е а сега ми кажете че европейците са по културни

Мой колега се завърна скоро от Франция и потвърди

Винаги съм се ядосвал като кажат е нали сме българи и за туй сме диваци зад волана, е вижте колегите от Франция не са цвете за мирисане!
May the BMW force be with you!
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Абе ако го спретнат това проучване в БГ ме страх кви ще бъдат резултатите....със сигурност ще сложим французите в задния си джоб!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
gazzzar написа:Абе ако го спретнат това проучване в БГ ме страх кви ще бъдат резултатите....със сигурност ще сложим французите в задния си джоб!
Чест и почитания .....
вЕрвай ми по-неучтиви от БГ шофьори, аз не съм виждал , а опита ми е скромен, пък дори не съм шАфиор!

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
За България ще трябва и анкета за поведението на пешеходците. Тука се пресича навсякъде на общо основание независимо дали е червено или зелено и дали има или няма коли. Преди 2 години в Люксенбург за две седмици не видях някой да пресича на червено или там където не е указано. За справка Цариградско шосе на х-л Плиска предлага такива ситуации, които в нормална държава биха били монтаж за най - смешни видео клипове, но тука са си истина и бабичките загиват с торби в ръце вместо да минат през подлеза.
5 мнения
• Страница 1 от 1