21.12.2012 - предсказание или по-скоро манипулация
Модератор: Общи модератори
- xdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: x3
- Мечтае да кара: m5 e60; x6
21.12.2012 - предсказание или по-скоро манипулация
Здравейте, колеги,
Снощи гледах касовия филм 2012. Направо съм покъртен от ефекти и т.н. Останах много очарован, напрегнат и замислен за бъдещето. Предполагам, че доста от Вас са го гледали вече, премиерата му беше в петък - 13 ноември. Не знам - едва ли ще се случи точно тогава такава глобална катастрофа /много се надявам да съм прав/, по-скоро смятам, че това е поредната американска манипулация. Интересно ми е да видя Вашите гледни точки, понеже все още с никого не съм обсъждал филма. Иначе има доста символика, позоваваща се на Библията, на предсказания на пророци, и т.н. - т.е. не е типичен екшън, където няма за какво да се замислиш, където всичко ти е представено така че да ти въздейства на момента и после да забравиш. Общо взето доста силен и напрегнат филм. Гледайте го, ако имате възможност, няма да съжалявате!
Поздрави
Снощи гледах касовия филм 2012. Направо съм покъртен от ефекти и т.н. Останах много очарован, напрегнат и замислен за бъдещето. Предполагам, че доста от Вас са го гледали вече, премиерата му беше в петък - 13 ноември. Не знам - едва ли ще се случи точно тогава такава глобална катастрофа /много се надявам да съм прав/, по-скоро смятам, че това е поредната американска манипулация. Интересно ми е да видя Вашите гледни точки, понеже все още с никого не съм обсъждал филма. Иначе има доста символика, позоваваща се на Библията, на предсказания на пророци, и т.н. - т.е. не е типичен екшън, където няма за какво да се замислиш, където всичко ти е представено така че да ти въздейства на момента и после да забравиш. Общо взето доста силен и напрегнат филм. Гледайте го, ако имате възможност, няма да съжалявате!
Поздрави

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: 21.12.2012 - предсказание или по-скоро манипулация
Както има един лаф "На Роланд му дай да унищожава Земята и Човечеството" - същото (почти) беше и с "Денят след Утре". "Спряха" едно течение и дойде ледниковият период... на тая земя може толкова много беди да й се случат при наличието на определени обстоятелства, че може да се побъркаш ако знаеш всичко 
Иначе за 21.12 се казва, че човечеството по-скоро ще влезне в нов период на развитие и мислене, от колкото че ще загине или че ще стане катаклизъм с МНОГО жертви.

Иначе за 21.12 се казва, че човечеството по-скоро ще влезне в нов период на развитие и мислене, от колкото че ще загине или че ще стане катаклизъм с МНОГО жертви.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Май си забравил филми от рода на Джурасик парк,Денят на независимостта,След утрешния ден.................Да ти задам реторичен въпрос--а в тях вярваш ли???
Нормално е след ХХХХХ години да се стигне до този вид на Земята,описан във филма.Но,катаклизмите няма да станат за броени минути и само човекът е в силата си да забави тоя процес.
При мизерната продължителност на един човешки живот,едва ли точно нашето и следващите 100 поколения ще са свидетели на такива неща.
Нормално е след ХХХХХ години да се стигне до този вид на Земята,описан във филма.Но,катаклизмите няма да станат за броени минути и само човекът е в силата си да забави тоя процес.
При мизерната продължителност на един човешки живот,едва ли точно нашето и следващите 100 поколения ще са свидетели на такива неща.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
А какъв е смисълът на тая тема, че нещо не схванах?
Si non confectus, non reficiat.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Коментари относно филма... и още нещо 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
хубаво ли е въобще да хода да го гледам или нещо ала бала?

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Mollov написа:Иначе за 21.12 се казва, че човечеството по-скоро ще влезне в нов период на развитие и мислене, от колкото че ще загине или че ще стане катаклизъм с МНОГО жертви.
Да, определено за това става дума, но понеже минаха слънчево затъмнение, 2000-та, 2001-ва година и за момента няма друга дата за катаклизъм...

Календарът на Маите свършва тогава, но дали няма точно тогава да научим нещо, което коренно ще промени живота ни? Има толкова неща, които могат да променят света без да го унищожават. Например адронния колайдър - да открият истината за бозона хигс, частицата Бог иначе казано, съществуването на живот на Марс, Луната (там откриха вода), или друга форма.
Да сме живи и здрави дотогава и ще разберем, то каквото има да става - ще стане

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
22.12 е бе...на моя рожден ден...пуу начи....
заръчала съм първо да духна свещичките, пА после да мреме

Поредния опит някои хора да натрупат още повече пари. Календара на маите свършвал демек и света ще свърши ... е на това му казвам логика ...
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
///M3 написа:
Календарът на Маите свършва тогава, но дали няма точно тогава да научим нещо, което коренно ще промени живота ни? Има толкова неща, които могат да променят света без да го унищожават. Например адронния колайдър - да открият истината за бозона хигс, частицата Бог иначе казано, съществуването на живот на Марс, Луната (там откриха вода), или друга форма.
Не може да свърши света тогава, защото бате Бойко каза по новините, че тогава ще открива метрото в София от Обеля до Младост, автомагистрала Люлин и завода за рециклиране на отпадъци

Иначе за филма нямам думи. В киното имах чувство, че всичко се случва на живо пред мен и всеки момент земята ще се отвори и ще ме погълне.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ще изтребваме извънземни

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
///peter написа:Ще изтребваме извънземни![]()
някой вече са започнали, за справка има различни нови теми ...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
((:BuKcu:)) написа:22.12 е бе...на моя рожден ден...пуу начи....заръчала съм първо да духна свещичките, пА после да мреме
![]()
аз съм на 24-ти

тряя да правим нещо да го забавим, че не можем да празнуваме

иначе по темата не мисля че ще се случи нещо

the project is ready....

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
аре да зачека до 11.02
да празнувам и аз...
п.с. не обръщайте темата на такава "кога сте родени"

п.с. не обръщайте темата на такава "кога сте родени"

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Изторията е следната
маите са правили календар според звезди и тн,
един ден главният жрец влезнал в палатката на своят роб,надвесил се над роба да види с какво се занимава роба му и в този момент се плеснал по челото и се сетил че преди 3 години заповядал на роба да изсече на каменни плочки календар,в зависимост от данните дето имат за земята,звездите и планетите,но не се сетил да му каже до коя дата да го прави...роба се улисал и просто не спирал да тропа по камънака...
-Граух мъгра хиграхи хагрух-извикал жреца,което означавало -ти нормален ли си бре,кой ще живее толкова години-Хагрун митхса аграхук-остави некой друг идиот да прави календара-хигранто маграхит-заеби това и ела да ме почешаш по гърба...
В 1878 година ,англииският лорд и откривател на маите Джеймс Чърчуърд открил въпросният календар и неправилно заключил че календара на маите свършва 2012 на 21 12.
Аз имах един часовник,които календара му свършваше 2000 година
маите са правили календар според звезди и тн,
един ден главният жрец влезнал в палатката на своят роб,надвесил се над роба да види с какво се занимава роба му и в този момент се плеснал по челото и се сетил че преди 3 години заповядал на роба да изсече на каменни плочки календар,в зависимост от данните дето имат за земята,звездите и планетите,но не се сетил да му каже до коя дата да го прави...роба се улисал и просто не спирал да тропа по камънака...
-Граух мъгра хиграхи хагрух-извикал жреца,което означавало -ти нормален ли си бре,кой ще живее толкова години-Хагрун митхса аграхук-остави некой друг идиот да прави календара-хигранто маграхит-заеби това и ела да ме почешаш по гърба...
В 1878 година ,англииският лорд и откривател на маите Джеймс Чърчуърд открил въпросният календар и неправилно заключил че календара на маите свършва 2012 на 21 12.
Аз имах един часовник,които календара му свършваше 2000 година