... не ми е за 20-те лева ама поне ми направете улиците...
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
... не ми е за 20-те лева ама поне ми направете улиците...
Паркирането в цяла София да стане платено, предлага шефът на транспортната комисия в СОС Радослав Тошев.
Според него столичани ще трябва да плащат, за да оставят колите си както в центъра, така и пред домовете си по кварталите.
Идеята му е освен вече познатата “синя зона” градът да е разделен и на “бяла” и “червена зона”.
“Бялата зона” ще е в жилищните комплекси по кварталите. Там щели да се обособят места за паркиране около домовете.
А колите ще се оставят срещу годишна такса, която според Тошев ще е около 20-30 лв.
“Синя зона” пък ще се разшири и ще обхване и улици в кварталите около молове, пазари, бизнес центрове и др.
Червената пък ще е най-скъпата и ще е в центъра.
Целта на стратегията била да се намалят задръстванията и замърсяването на града.
“Да имаш кола, е скъпо навсякъде”, мотивира се Радослав Тошев.
Дали предложението му ще бъде прието, зависи от работната група, която ще пише стратегия за зони и организация и контрол на паркирането в София.
Стратегията трябва да се изработи за два месеца от комисия, в която влизат общински съветници, представители на КАТ, представители на Центъра за градска мобилност.
Според него столичани ще трябва да плащат, за да оставят колите си както в центъра, така и пред домовете си по кварталите.
Идеята му е освен вече познатата “синя зона” градът да е разделен и на “бяла” и “червена зона”.
“Бялата зона” ще е в жилищните комплекси по кварталите. Там щели да се обособят места за паркиране около домовете.
А колите ще се оставят срещу годишна такса, която според Тошев ще е около 20-30 лв.
“Синя зона” пък ще се разшири и ще обхване и улици в кварталите около молове, пазари, бизнес центрове и др.
Червената пък ще е най-скъпата и ще е в центъра.
Целта на стратегията била да се намалят задръстванията и замърсяването на града.
“Да имаш кола, е скъпо навсякъде”, мотивира се Радослав Тошев.
Дали предложението му ще бъде прието, зависи от работната група, която ще пише стратегия за зони и организация и контрол на паркирането в София.
Стратегията трябва да се изработи за два месеца от комисия, в която влизат общински съветници, представители на КАТ, представители на Центъра за градска мобилност.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: ... не ми е за 20-те лева ама поне ми направете улиците...
Бе тоя луд ли е. Да имаш кола може да е скъпо навсякъде ама в България не е скъпо, то е направо безумие.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Любе, това няма как да се случи, спокойно.
Пред нас например, бил си много пъти, на улицата нямаш право да паркираш (не са обособени паркоместа), на тротоарите нямаш право да паркираш, ама ние там си спираме. Другото е, че местата за паркиране пред блока ако са 30 (да речем условно), то живущите, които са и собственици на автомобили са три пъти повече. Съответно аз ще си платя за едно място, което кой ще ми пази? На следващата вечер ще се прибера и на моето място ще е колата на съседа, а на неговото място ще е някой трети, който изобщо не живее тук, ама си е хвърлил трошката.
Пред нас например, бил си много пъти, на улицата нямаш право да паркираш (не са обособени паркоместа), на тротоарите нямаш право да паркираш, ама ние там си спираме. Другото е, че местата за паркиране пред блока ако са 30 (да речем условно), то живущите, които са и собственици на автомобили са три пъти повече. Съответно аз ще си платя за едно място, което кой ще ми пази? На следващата вечер ще се прибера и на моето място ще е колата на съседа, а на неговото място ще е някой трети, който изобщо не живее тук, ама си е хвърлил трошката.

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
да бе ама ако решат ша ви вземат паритеerr0r написа:Любе, това няма как да се случи, спокойно.
Пред нас например, бил си много пъти, на улицата нямаш право да паркираш (не са обособени паркоместа), на тротоарите нямаш право да паркираш, ама ние там си спираме. Другото е, че местата за паркиране пред блока ако са 30 (да речем условно), то живущите, които са и собственици на автомобили са три пъти повече.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Значи аз плащам пътен данък, винетка, синя зона, когато се налага в центъра, горивото ни е с акциз какъвто е в повечето държави от ЕС, а сега и пари за пред блока? А като почнете да ги събирате тея пари ще решите ли проблема с паркирането пред блоковете,а? Като се прибера вечерта в 12 да знам къде точно ще спра, защото съм си платил.
А ПТП-тата причинени от проблеми на пътя по вина на държавата, се потулват в графа несъобразена с пътните условия скорост! Осветлението е под всякаква критика, полиция има само зад знак 40, 30, 20, 5 ... Тревните площи са полянни площи, паркове и градини се самоиздържат, озеленяване също, улиците се мият по-рядко от ромска колиба.
Пари ви даваме достатъчно, даже май са в повече, вземете свършете нещо, вместо да мислите откъде да смучете. Наблегнете на контрола. Тука хората се хвалят как не си плащат данъка на колата, защото държавата го играе балък и няма връзка данъчно - КАТ. СМЯХ
А ние дето си плащаме ни правите на маймуни. 
А ПТП-тата причинени от проблеми на пътя по вина на държавата, се потулват в графа несъобразена с пътните условия скорост! Осветлението е под всякаква критика, полиция има само зад знак 40, 30, 20, 5 ... Тревните площи са полянни площи, паркове и градини се самоиздържат, озеленяване също, улиците се мият по-рядко от ромска колиба.

Пари ви даваме достатъчно, даже май са в повече, вземете свършете нещо, вместо да мислите откъде да смучете. Наблегнете на контрола. Тука хората се хвалят как не си плащат данъка на колата, защото държавата го играе балък и няма връзка данъчно - КАТ. СМЯХ

Последна промяна ///M3 на 20 Ное 2009, 14:01, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вече ми се губи нещо смисъла на данъците тогава???
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Е.Димитров написа:Вече ми се губи нещо смисъла на данъците тогава???
E как ти се губи? Не си ли чувал за "колкото повече, толкова повече!!!"

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
На всичкото отгоре, ако си плащаш за пред блока да ти стой колата, една примерно е36 М пакет - бъде разкостена ... Е по - голям абсурд няма никъде може би в света 

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Мързи ме да пиша отново, това което ти писах оная вечер по скайп... но ще го синтезирам в едно изречение: "Нема как да стане тая, поне не скоро
"

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Очаквайте в скоро време "такса въздух",как така ще им дишаме общинският въздух,много сме нагли
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Очаквайте в скоро време "такса въздух",как така ще им дишаме общинският въздух,много сме нагли
ама преди това требе си платим и държавния, че държавата по-високо.
Иначе по темата тове не може да стане в България никога.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Ами не може. Може защо. Кой го интересува, че няма нито един паркинг. Минава паяка вдига колата че е неправилно спряла и толкова. Какво като всички така правят, нали са вдигнали твоята/моята кола че е била в нарушемние. Плащаш и тва е. Ще станеме като касички
. В тая държава всичко е възможно
.

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Хубаво ще е да си имам място пред блока,което знам, че няма да е заето в 1,2,3 през ноща, ама от т'ва как ще намалеят задръстванията 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Doberman_vas написа:Е.Димитров написа:Очаквайте в скоро време "такса въздух",как така ще им дишаме общинският въздух,много сме нагли
ама преди това требе си платим и държавния, че държавата по-високо.
Иначе по темата тове не може да стане в България никога.
То ми е интересно дали някъде е станало по света,щото подозирам родния генни на подобна малоумщина...
Всичко идва от там че единствените дето не им искат свидетелство за съдимост и медицинско сведетелсво,когато постъпват на работа са депутатите...
Мислим че бай Бойко и ония недоклатеник с гейското гласче-денков се поусраха
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4