Надгробните плочи по пътищата/улиците - за и против
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Надгробните плочи по пътищата/улиците - за и против
Колеги, не знам дали ви е правило впечатление, но аз виждам как с всеки ден се увеличават паметните плочи, поставени до някое дърво или стълб в памет на някой колега, загинал на пътя. Първо бяха само по междуградските пътища, а вече има много и в големите градове, че и по магистралите.
Първоначално на мен лично не ми харесваха, особено тези в градовете. Но сега като се замисля - въпреки, че са поставени по трагичен повод, може би имат положителен ефект, а именно да се замисли който минава покрай тях дали следващото дърво няма да е неговото лобно място. И да си зададе въпроса дали не кара неразумно и рисковано. Аз лично колкото и внимателно да карам, мина ли покрай нещо такова - една предупредителна лампичка ми светва.
Първоначално на мен лично не ми харесваха, особено тези в градовете. Но сега като се замисля - въпреки, че са поставени по трагичен повод, може би имат положителен ефект, а именно да се замисли който минава покрай тях дали следващото дърво няма да е неговото лобно място. И да си зададе въпроса дали не кара неразумно и рисковано. Аз лично колкото и внимателно да карам, мина ли покрай нещо такова - една предупредителна лампичка ми светва.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Надгробните плочи по пътищата/улиците - за и против
Мен лично не ме дразнят, но се чудя при тази главоломна скорост на нарастващи случаи с фатален край, дали след известно време тези паметници няма да изместят мантинелата. Едно време като ходех в Гърция ми правеше впечатление, че има много подобни, бях взел веднъж и майка ми (женицата на шейсет и няколко години почти не беше излизала от България) и тя ми каза - Ей, много набожни тия гърци, гледай какви миниатюрни параклисчета има навсякъде около пътя. Според мен тези паметници правят впечатление на разумните хора, а неразумните ги подминават с бясна скорост, за да им бъдат клиенти след време.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
+1. Не ми харесват но смятам, че малко или много са респектиращи.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Те пътищата в България се превърнаха в гробища дано това успее да накара всички шофьори да се замислят малки преди да предприемат каквото и да е на пътя.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Ефекта е полужителен или поне така трябва да е за всеки нормален човек!
Tвърдо за ... харесват не харесват ... имат определено някакъв респектиращ
ефекет .... дори и на мен.
ефекет .... дори и на мен.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ама мислите че хората ги слагат за да внимавате и да се замислите вие или защото са обичали своя близък загинал на това място. Уеуеееее на къде отиваме.

Никой не е казал такова нещо !
Но като видиш такава плоча на пътя ... първото нещо
което ти идва в главата е да се замислиш !
Но като видиш такава плоча на пътя ... първото нещо
което ти идва в главата е да се замислиш !
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Който е ходил в Германия знае на аутобаните какви огромни некролози има ...Големи са колкото рекламите на мобилните оператори по бул Брюлксел малко преди Терминал 1...
Това мисля ,че е предостатъчен отговор ..
Това мисля ,че е предостатъчен отговор ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
И аз съм за. Не ми пречат а имат доса по-голям ефект за мен от знака за повишена концентрация на птп.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
На мен ми действат като знак "повишено внимание" и знам,че за да се е стигнало до там има защо.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
LiTtLeRoCk написа:Те пътищата в България се превърнаха в гробища дано това успее да накара всички шофьори да се замислят малки преди да предприемат каквото и да е на пътя.
Дано! На мен не ми пречат, напротив карат ме да бъда още по внимателен.

- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
Не ми пречат. Дразни ме глупостта, довела до това да ги има 

Joro17 написа:Не ми пречат. Дразни ме глупостта, довела до това да ги има

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
И мен не ме дразнят, въпреки че някои са на доста опасна близост до пътното платно, а все пак са от бетон. Но от друга страна не мисля, че ще ми е приятно да тръгна към морето с усмивка и да пътувам 350км все едно минавам през Централните гробища, с единствената мисъл, че мога да умра по пътя.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3