Възрастова граница за шофиране
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Възрастова граница за шофиране
Здравеите. Днес на два пъти видимо доста възрасти водачи щяха да ме ударят та затова реших да питам как мислите вие. Трябва ли хората над определена възрас да държат някакъв вид изпит за правоспособност?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Възрастова граница за шофиране
Я погледай някое състезание в Щатите да видиш каква е средната възраст. Не е възрастта тази, която трябва да определя дали да имаш книжка.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Тя вече си е определена...
Тази тема е обсъждана вече ...
Тази тема е обсъждана вече ...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
ти говориш за пилоти по състезания, които може да са на по 40-50 години, но шофьорите след 50 годишна възраст според мен определено трябва да се минава през пробен изпит и ако не ставаш минаваш няколко опреснителни урока. и на мен ми се е случвало по възрастни водачи да ме засичат, да не спазват предимството и т.н. един от пресните случай е когато чичка 55-ти набор в стремежа си да се престрои без да се огледа ми свали огледалото. затова твърдо съм за някакъв вид контрол върху застаряващите водачи

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
След 60 никва книжка...,пЪ ако искат и формула 1 да печелят>че на кво се нагледах 

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Аз като бивш аген в Рент а Кар,мога да ви споделя една статистика,която си направих.Та от 10-на старци над 70-те само един ме издъни,като ми върна колата с спукана гума и криви джанти от разходки по бордюри.Иначе останалите си караха като пичове.Но има и едно такова явлени,че има възрасни хора,които въпреки,че сетивата им са ги изоставили отдавна,се качват и карат без да подозират каква заплаха за движението са.Та в този ред на мисли трябва да има проверка на реакциите за хора в трета възраст.
- georgymk
- младши ентусиаст
-
- Кара: кракомобил
- Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]
и аз съм на мнение че след 65-70 трябва да не шофират.....
ще дам за пример дядо ми....много приятели който имат книжки са го виждали да преминава без да се оглежда,да не спира на знак "СТОП" и т.н.
той нито пие,нито пуши но...годините си казват думата...
ще дам за пример дядо ми....много приятели който имат книжки са го виждали да преминава без да се оглежда,да не спира на знак "СТОП" и т.н.
той нито пие,нито пуши но...годините си казват думата...
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Абе и аз съм за над 70 години да не се дава изобщо да се кара.
Ама сега се сещам за от другата страна - тредставете си че сте на 71 години и имате в гаража така мечтаната М-ка (кои за каквато си мечтае ),цял живот работил и успял на края на живота си едва ли не да си я купиш.Гледаш я , бършеш я с белия парцал и не можеш да я покараш
А като прибавиме и това че примерно от извесно време не ти става и патката,а па и да стане - като види бабата гола и нема да се покаже минимум 1 година още,и некои да ти каже нема да си караш и колата
Незнам , НИ ТАКА - НИ ИНАЧЕ
Ама сега се сещам за от другата страна - тредставете си че сте на 71 години и имате в гаража така мечтаната М-ка (кои за каквато си мечтае ),цял живот работил и успял на края на живота си едва ли не да си я купиш.Гледаш я , бършеш я с белия парцал и не можеш да я покараш

А като прибавиме и това че примерно от извесно време не ти става и патката,а па и да стане - като види бабата гола и нема да се покаже минимум 1 година още,и некои да ти каже нема да си караш и колата

Незнам , НИ ТАКА - НИ ИНАЧЕ

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
аз все си мисля че един медицински тест при всяко подновяване на книжката би ни оправил тези проблеми. само че стриктен тест, а не калабалъците на умрелите от глад лекари.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
спомням си, че top gear имаха позиция по темата.
http://www.topgear.com/uk/videos/traini ... t%20espace
аз лично никога не съм имал проблеми. като изключим, че два пъти са ме удряли по-възрастни хора, като са давали назад без да погледнат. и то единия път на пълна газ, другия път даже беше ван. но това повече го отдавам на тъпотия, от колкото на възрастта. според мен медицинският тест е достатъчен, обвързване с възрастта е дискриминация. не всички хора са еднакви, въпреки че така ни се втълпява.
аз лично никога не съм имал проблеми. като изключим, че два пъти са ме удряли по-възрастни хора, като са давали назад без да погледнат. и то единия път на пълна газ, другия път даже беше ван. но това повече го отдавам на тъпотия, от колкото на възрастта. според мен медицинският тест е достатъчен, обвързване с възрастта е дискриминация. не всички хора са еднакви, въпреки че така ни се втълпява.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз пък съм на мнение че не трябва да се допускат да шофират келеши под 28-30 години,случаите дето предизвикват катастрофи на тея години са в пъти повече от 70 годишните
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
bum_bum написа:Я погледай някое състезание в Щатите да видиш каква е средната възраст. Не е възрастта тази, която трябва да определя дали да имаш книжка.
Там говорим за друга култура и наличието на отговорност сред шофьорите, която тук липсва!!!
След 50 на всеки 10 години проверочен изпит, аз самия нямам нищо против като стигна тая възраст да хода да ме проверяват дали съм в час, че наистина нещо много психопати се навъдиха!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
steeN написа:спомням си, че top gear имаха позиция по темата.
глобата в ЮК е 1000!!! хиляда Паунда

чудно ми е БГ, колко ли е предвидил закона, като санкция за такова нарушение? 50лв? 100лв?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Аз съм за прегледи и изпит но не и за възрастова граница.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3