Няма да си купя Ферари ;)
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Няма да си купя Ферари ;)
източник http://news.ibox.bg/news/id_1673066736
"Италианската компания Ferrari обяви, че 2 356 автомобила в САЩ, от моделите 355 и 355 F1, ще бъдат изтеглени, предаде autoblog.bg.
Причината е, че при тях има опасност от запалване на горивото.
Проблемът може да възникне от неправилно монтирани скоби, държащи тръбата на бензина и маркуча на охлаждащата течност, като има опасност от скъсване на горивопровода и последващо запалване на целия автомобил.
Всички 2 356 автомобила ще получат нови скоби, които ще бъдат монтирани в сервизните центрове на Ferrari в САЩ, след което собствениците им ще си ги получат обратно.
Това не е първият път, когато Ferrari прибягва до подобна стъпка.
През 1989 г. компанията е изтеглила 1 331 автомобила от модела 328, заради проблеми с окачването. През 1998 г. пък 556 екземпляра от 348 са имали неизправни колани или проблем с двигателя.
През 2000 г. Ferrari са сменили масления филтър на 2 790 коли от различни модели, през 2002 г. 211 автомобила 360 Spider са имали проблеми с акумулатора, а през 2003 г. 2 008 бройки от 512TR отново са били с неизправни колани"
И това са дефекти на един от най- реномираните спортни автомобили
"Италианската компания Ferrari обяви, че 2 356 автомобила в САЩ, от моделите 355 и 355 F1, ще бъдат изтеглени, предаде autoblog.bg.
Причината е, че при тях има опасност от запалване на горивото.
Проблемът може да възникне от неправилно монтирани скоби, държащи тръбата на бензина и маркуча на охлаждащата течност, като има опасност от скъсване на горивопровода и последващо запалване на целия автомобил.
Всички 2 356 автомобила ще получат нови скоби, които ще бъдат монтирани в сервизните центрове на Ferrari в САЩ, след което собствениците им ще си ги получат обратно.
Това не е първият път, когато Ferrari прибягва до подобна стъпка.
През 1989 г. компанията е изтеглила 1 331 автомобила от модела 328, заради проблеми с окачването. През 1998 г. пък 556 екземпляра от 348 са имали неизправни колани или проблем с двигателя.
През 2000 г. Ferrari са сменили масления филтър на 2 790 коли от различни модели, през 2002 г. 211 автомобила 360 Spider са имали проблеми с акумулатора, а през 2003 г. 2 008 бройки от 512TR отново са били с неизправни колани"
И това са дефекти на един от най- реномираните спортни автомобили

Последна промяна saleen на 24 Ное 2009, 12:02, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Няма да си купя Ферари
а ако ставаше дума за компания от сорта на VW сещаш ли се че нямаше изобщо да го пише някъде защото щяха да си траят...

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Няма да си купя Ферари ;)
Глупости!
А относно Ферари, знам, че колегата го е пуснал с цел фън да става, но все пак някой може да се хване...Ето две подобни новини...
Шведската компания Волво изтегли 26 000 свои автомобила от световния пазар, за да поправи проблем в електронната система на колите, предаде АФП.
Компанията обяви, че ще изтегли автомобилите, за да поправи дефект, който причинява прекъсване в работата на двигателя при определени обстоятелства.
Дефектните автомобили са били разпространени в САЩ, Китай и Европа.
Клиентите, които вече са закупили такива автомобили, ще получат бъдат уведомени с писмо от "Волво".
И:
Mercedes Benz съобщиха, че ще прибират обратно 102 954 от своите SUVмодели поради дефект, от който може да се загуби системата power steering. Връщането – което би трябвало да започне през октомври – включва M-Class, произвеждан от 1998 и 2003 година.
От Automotive News казват, че дефектна клапа на маркуч за охлаждане е причината за цялата инициатива. Охлаждащият маркуч – който охлажда системата power steering – може да не държи достатъчно добре и постепенно да отслабва. Повредата може да доведе до допълнително увреждане и на помпата на системата power steering.
„Това може да доведе до загуба на контрол и инцидент без никаква видима причина” – казват от Националната администрация по безопасност на трафика на магистралите ( NHTSA). Въпреки тежкия характер и размера на повикваните автомобили не изглежда да е имало някакви сериозни инциденти или повреди досега.
Mercedes M-Class бе повикван обратно за подобен проблем през 2003 година, но проблемът не бе решен оптимално добре. Затова и моделите, които са били повикани тогава, са включени и в настоящата партида.
Става дума за Волво и Мерцедес...

А относно Ферари, знам, че колегата го е пуснал с цел фън да става, но все пак някой може да се хване...Ето две подобни новини...
Шведската компания Волво изтегли 26 000 свои автомобила от световния пазар, за да поправи проблем в електронната система на колите, предаде АФП.
Компанията обяви, че ще изтегли автомобилите, за да поправи дефект, който причинява прекъсване в работата на двигателя при определени обстоятелства.
Дефектните автомобили са били разпространени в САЩ, Китай и Европа.
Клиентите, които вече са закупили такива автомобили, ще получат бъдат уведомени с писмо от "Волво".
И:
Mercedes Benz съобщиха, че ще прибират обратно 102 954 от своите SUVмодели поради дефект, от който може да се загуби системата power steering. Връщането – което би трябвало да започне през октомври – включва M-Class, произвеждан от 1998 и 2003 година.
От Automotive News казват, че дефектна клапа на маркуч за охлаждане е причината за цялата инициатива. Охлаждащият маркуч – който охлажда системата power steering – може да не държи достатъчно добре и постепенно да отслабва. Повредата може да доведе до допълнително увреждане и на помпата на системата power steering.
„Това може да доведе до загуба на контрол и инцидент без никаква видима причина” – казват от Националната администрация по безопасност на трафика на магистралите ( NHTSA). Въпреки тежкия характер и размера на повикваните автомобили не изглежда да е имало някакви сериозни инциденти или повреди досега.
Mercedes M-Class бе повикван обратно за подобен проблем през 2003 година, но проблемът не бе решен оптимално добре. Затова и моделите, които са били повикани тогава, са включени и в настоящата партида.
Става дума за Волво и Мерцедес...
Без страх, без спирачка!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Е то и Е60 ги изтегляха по едно време, заради някакъв проблем.....но сега не помня за какво беше.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Всички знаем, че на всяко Ферари рано или късно му изгаря/гръмва двигателя в пламъци
Ферари...от най-скъпите коли, но за съжаление италинаски (да се разбира като синоним за ненадеждност).
Някой за горящи двигатели на Порше да спомене нещо ? : )

BMW only!
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
amd написа:Всички знаем, че на всяко Ферари рано или късно му изгаря/гръмва двигателя в пламъциФерари...от най-скъпите коли, но за съжаление италинаски (да се разбира като синоним за ненадеждност).
Може да са италиански и ненадеждни... ама не вярвам някой тука да върне Ферари ако му предложат.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- amd
- клавиатурен мунингист
-
E да
Ама тия уж ръчно ги барат, внимават, правят малко бройки и пак издънка! Толкова не могат да внимават повечко
Разбирам да са на конвейри...

Ама тия уж ръчно ги барат, внимават, правят малко бройки и пак издънка! Толкова не могат да внимават повечко

BMW only!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Feanor написа:amd написа:Всички знаем, че на всяко Ферари рано или късно му изгаря/гръмва двигателя в пламъциФерари...от най-скъпите коли, но за съжаление италинаски (да се разбира като синоним за ненадеждност).
Може да са италиански и ненадеждни... ама не вярвам някой тука да върне Ферари ако му предложат.
Аз за някое Енцо бих се прежалил дет` се вика

Никой не мое ма връне на селу!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Няма да си купувам Ферари. Да се запаля ей така млад и зелен. Но пък ако ми го подарят може и да се размисля. И после да го вкарам в чист бартер за едно Бентли. Бентлита изтегляни ли са от пазара, че не съм запознат. Бих го разменил и за БМВ ама много им е скъпа подръжката и с това задно зимата-ужас. Пък и много горят тия БМВ-та. Относно Поршетата, по едно време се бях засилил да си купувам Бокстер(само за такова имах пари), ама дойде един приятел от Лондон и ми каза, че там Бокстерите ги карали само гейтаци-коафьори и се отказах. И сега много ме е яд че се вързах на тази простотия. После изхарчих парите за простотии в стил обзавеждане(което ако се замисля пак бие малко на гейтизъм) и сега съм без Порше, но поне не станах гей. Ебати с кви глпости се занимаваме и на какви простотии робуваме. Замалко вместо БМВ да си купя Фолксфаген или Опел.
Последна промяна ukelichko на 24 Ное 2009, 18:10, променена общо 1 път
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
ukelichko написа:Няма да си купувам Ферари. Да се запаля ей така млад и зелен. Но пък ако ми го подарят може и да се размисля. И после да го вкарам в чист бартер за едно Бентли. Бентлита изтегляни ли са от пазара, че не съм запознат. Бих го разменил и за БМВ ама много им е скъпа подръжката и с това задно зимата-ужас. Пък и много горят тия БМВ-та. Относно Поршетата, по едно време се бях засилил да си купувам Бокстер(само за такова имах пари), ама дойде един приятел от Лондон и ми каза, че там Бокстерите ги карали само гейтаци-коафьори и се отказах. И сега много ме е яд че се вързах на тази простотия. После изхарчих парите за простотии в стил обзавеждане(което ако се замисля пак бие малко на гейтизъм) и сега съм без Порше, но поне не станах гей. Ебати с кви глпости се занимаваме и на какви простотии робуваме. Замалко вместо БМВ да си купя Фолкфаген или Опел.

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- amd
- клавиатурен мунингист
-
ukelichko написа:...Но пък ако ми го подарят може и да се размисля. И после да го вкарам в чист бартер за едно Бентли...
Не звучи зле

BMW only!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Това си е въпрос на избор аз ако имах възможност бих си купил Ферари-това не е кола това е легенда 

абсолютно всеки производител периодично си "прибира" (или обслужва на място ако е елитен и са малко бройките) определени коли. вика му се "recall" и се случва когато производителя сметне че разходите по поправките на хххххх броя автомобили са по-малки от разходите по делата които ще води ако го съдят потребителите.
мисля, че най-големия рикол е на форд - 12 милиона возила...
та... риколс са нещо съвсем нормално...
мисля, че най-големия рикол е на форд - 12 милиона возила...
та... риколс са нещо съвсем нормално...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Имах познат англичанин (с италиански произход -казва се Джино-на мен ми звучи като куче..
)мой набор ,с точно такова 355...Това нещо е с интериор като на предпоризводствено бракуван дрът руски комбайн...
Имаше мацка ,почти пълно копие на П.Хилтън на външен вид,тя ми казваше ,че вози като каруца и харчи кат ламя, и не го харесва-предпочитала цлк320 което също имаха..
Иначе фасон му придаваше безспорен-в раойна го знаехе като момчето с ферарито,и п.чкопотока не спираше при него и братовчед му(който пък имаше жълто такова,спайдер..)-
Няма да си простя никога,че изтървах шанса да ми го дадат за цяла вечер,само заради една слива...

Имаше мацка ,почти пълно копие на П.Хилтън на външен вид,тя ми казваше ,че вози като каруца и харчи кат ламя, и не го харесва-предпочитала цлк320 което също имаха..

Иначе фасон му придаваше безспорен-в раойна го знаехе като момчето с ферарито,и п.чкопотока не спираше при него и братовчед му(който пък имаше жълто такова,спайдер..)-

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2