Защо извън града много малко хора карат с 90?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Защо извън града много малко хора карат с 90?

Мнение от Spoony » 28 Ное 2009, 16:48

Днес сутринта пътувах по пътищата Кърджали - Хасково - Димитровград - Стара Загора и обратно, а преди няколко дни минах Велико Търново - София. За непътувалите по тези пътища ще поясня- перфектен асвалт, много широк път с отлична маркировка, въобще едни от малкото наистина качествени пътища в България. И едно нещо ме учуди- през цялото време карах 95 - 100 км час и абсолютно всички ме изпреварваха. Млади - стари, БМВ-та или Фиати всички ме минаваха. Даже по едно време някакъв с новичък Форд се задържа зад мен и си казах- най-после един нормален, но не- и оня ме изпревари и замина. През цялото време аз изпреварих десетина коли (и то все разни Лади и други подобни), а мен ме изпревариха поне 90 пъти.
Някой чичковци с огромни ванове или стари коли също цепеха с висока скорост. Даже застанах зад един с някъв огромен ван (около 50 годишен) и оня 5 минути цепеше със 150 - 160 по завоите и аз се отказах да го следвам, защото оня се люлееще като лодка по завоите. После пък някакви младежи с тунингован Опел Кадет същата работа, даже ме притискаха при моя скорост от 120 км/ч, защото не можеха да изпреварят.
Тировете си караха със около 100 въпреки, че ограничението им е 80, а на магистралата един автобус цепеше със 130 (почти цялата магистрала минах зад него- оня под 120 не падна).
Една мацка пък около 45 годишна караше като на рали, че на всичкото отгоре шофираше учебна кола (тръпки ме побиват като си помисля, че може да е инструктор).
Друг път пък вечерно време на път с две ленти за посока и мантинела в средата. Аз карам със 70 заради тъмницата и разни са се залетели с поне 110. То тъмно, не можеш да пуснеш дългите, а ония си летят.
Според вас нормално ли е това българско поведение на хора със стари или непорходящи за бързо каране коли летят по пътищата? Какво им пречи да си карат нормално.
.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Защо извън града много малко хора карат с 90?

Мнение от Владо » 28 Ное 2009, 17:04

ниските глоби...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Ное 2009, 17:07

Грешиш- пречат подкупните катаджии...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 28 Ное 2009, 17:11

Не е нормално, но и ограниченията доста често са меко казано малоумни!Трябва малко да се вдигнат на определени места.Ти представяш ли си да пътуваш от София до Варна например и да спазваш ограниченията навсякъде...ще пътуваш 2 дена сигурно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 28 Ное 2009, 17:17

Mpower84 написа:Не е нормално, но и ограниченията доста често са меко казано малоумни!Трябва малко да се вдигнат на определени места.Ти представяш ли си да пътуваш от София до Варна например и да спазваш ограниченията навсякъде...ще пътуваш 2 дена сигурно!

82км/ч средна скорост :mhihi: герой съм

извънградско рядко се кара с 90?
че то същото важи и за в града!
вчера докато си перках с 50 някъв мина покрай мен на бул.българия със 180... даже не видях какво е... :kuku:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 28 Ное 2009, 17:28

Е как ще караш с 50км/ч по България :mhihi:
При три платна ти ще се влачиш като мравка :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 28 Ное 2009, 17:28

ms написа:Грешиш- пречат подкупните катаджии...

Айде ся катаджийте виновни а кат' ви спрат и ви питат "ко шъ прайм" що не казвате "ми шъ пишем акт" а давате пари а ???
В това вземане-даване на пари има две ВИНОВНИ страни не го забравяйте !

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 28 Ное 2009, 17:32

GRIPEN написа:

Айде ся катаджийте виновни а кат' ви спрат и ви питат "ко шъ прайм" що не казвате "ми шъ пишем акт" а давате пари а ???
В това вземане-даване на пари има две страни не го забравяйте !

Щото аз така правя и затова съм останал с 3 точки!
На полицай не съм давал пари, не мисля и да го правя.

Колкото до ограниченията, на места наистина има безумни такива!
Другото нещо, което не го разбирам е, как може ограничението на скоростта да е еднакво за една 20 годишна Лада и едно БМВ (примерно) на по-малко от година. Трябва да се промени нещо!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Ное 2009, 17:33

И най- вече международното положение :winky:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Ное 2009, 17:35

MCar написа:Другото нещо, което не го разбирам е, как може ограничението на скоростта да е еднакво за една 20 годишна Лада и едно БМВ (примерно) на по-малко от година.

Прав си, за баварките законите на физиката не важат, научно е доказано, както и че БМВ-тата се чупят при нормално каране.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 28 Ное 2009, 17:37

MCar написа:
GRIPEN написа:

В това вземане-даване на пари има две страни не го забравяйте !

Щото аз така правя и затова съм останал с 3 точки!
На полицай не съм давал пари, не мисля и да го правя.

Колкото до ограниченията, на места наистина има безумни такива!
Другото нещо, което не го разбирам е, как може ограничението на скоростта да е еднакво за една 20 годишна Лада и едно БМВ (примерно) на по-малко от година. Трябва да се промени нещо!

Ами нормално, нарушение-наказание, така би трябвало да работи системата, а в условията на работеща система точките са проблем на собственика им. :winky:

А по втория въпрос, предлагам знаците за ограничения да са с нарисувани емблеми на автомобилните марки за които важат.... :mhihi:
Последна промяна GRIPEN на 28 Ное 2009, 17:38, променена общо 1 път

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 28 Ное 2009, 17:38

saleen написа:
MCar написа:Другото нещо, което не го разбирам е, как може ограничението на скоростта да е еднакво за една 20 годишна Лада и едно БМВ (примерно) на по-малко от година.

Прав си, за баварките законите на физиката не важат, научно е доказано, както и че БМВ-тата се чупят при нормално каране.

Важат разбира се! Ама кажи ми каква е разликата в спирачния път и в системите за сигурност в два такива автомобила...
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 28 Ное 2009, 17:40

GRIPEN написа:Ами нормално, нарушение-наказание, така би трябвало да работи системата, а в условията на работеща система точките са проблем на собственика им. :winky:

Разбира се! Не съм казал обратното. Просто знам, че ако дам парите на полицая, те за нищо няма да послужат, докато ако си платя акта, знам, че ПОНЕ една част, ще отиде където трябва.
И да не се дават пари на полицаите (по-скоро те да не приемат), е единственият начин да се оправи малко положението. А не да се правят безумно високи глоби. И старите си бяха достатъчно солени, ако имаше кой да ги прилага.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Случайност » 28 Ное 2009, 17:49

Spoony написа:през цялото време карах 95 - 100 км час
5 минути цепеше със 150 - 160 по завоите и аз се отказах да го следвам
даже ме притискаха при моя скорост от 120 км/ч
един автобус цепеше със 130 (почти цялата магистрала минах зад него - оня под 120 не падна).

Я пак...

:bgflag:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rado_e30m40b16 » 28 Ное 2009, 17:53

теи обичат сигурно :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата