въпрос за каско

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

въпрос за каско

Мнение от Stanchev » 02 Дек 2009, 1:35

възможно ли е каското ако не на мое име да ходя да ми описват щети?
или трябва да се прехвърли на мое име и тогава? Че има няколко щети, а каското изтича януари.
и да питам има ли смисъл да се напъвам за повредени хром лайсни от безконтактно миене? става въпрос за кола 2006 година
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Re: въпрос за каско

Мнение от bavareca_86 » 02 Дек 2009, 11:26

може да ти ги опишат но няма да платят на тебе а на собственика ;)
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 02 Дек 2009, 11:48

Ако автомобила на практика е ТВОЯ собственост, независимо дали чрез пълномощно, договор и т.н., трябва да уведомиш в срок (зависи от застрахователната компания) застрахователното дружество, в противен случай имат пълното право да ти откажат щети. Колкото до проблемите възникнали след авто-мивка, можеш да забравиш, виж ако е увреждане в следствие на камъчета от пътната настилка е друго нещо, но тъй като не си споменал името на компанията неможе да се гадае, най-добре си прочети общите условия по договора.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 02 Дек 2009, 13:47

Projektzwo написа:Ако автомобила на практика е ТВОЯ собственост, независимо дали чрез пълномощно, договор и т.н., трябва да уведомиш в срок (зависи от застрахователната компания) застрахователното дружество, в противен случай имат пълното право да ти откажат щети. Колкото до проблемите възникнали след авто-мивка, можеш да забравиш, виж ако е увреждане в следствие на камъчета от пътната настилка е друго нещо, но тъй като не си споменал името на компанията неможе да се гадае, най-добре си прочети общите условия по договора.

Верно , така е , преди няколко месеца ми отказаха завеждане на щета , защото след закупуване на автомобила не съм уведомил застрахователната компания . Но пък не си длъжен да ги осведомяваш , че щетите са в следствие на безконтактно миене ;)
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 02 Дек 2009, 13:51

автомобила не е моя собственост, лизингов е, януари се внася последната вноска и направо на мое име, да се избегнат 2 прехвърляния, това ми беше идеята....
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 02 Дек 2009, 13:54

Stanchev написа:автомобила не е моя собственост, лизингов е, януари се внася последната вноска и направо на мое име, да се избегнат 2 прехвърляния, това ми беше идеята....

няма смисал да е прехвърляш,просто ти завеждаш щетата и после или ти дават пълномошно от лизинговата компания да полу4иш парите по щетата или я превеждат на тях и те ти я превеждат после,освен ако колата не влезе в доверен сервиз да се прави
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 02 Дек 2009, 14:11

може да ти ги опишат, но няма да платят на теб!

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 02 Дек 2009, 14:46

Stanchev написа:автомобила не е моя собственост, лизингов е, януари се внася последната вноска и направо на мое име, да се избегнат 2 прехвърляния, това ми беше идеята....

Вкарай я в техен сервиз. Поне с мойта така направих, нямаше никакъв проблем въпреки, че каското е правено от стария собственик. Но като им поисках да ми дадът пари ми казаха, че ще дадът пари на лизинговата компания. И ставало много сложно. И затова направо ги вкарвали в техен сервиз.
А, ако оторизирания сервиз иска да сменя направо бронята за 3 драскотини? Каското ще платят ли новата броня? Въпреки, че ако се боядиса ще излезе по-евтино.
Последна промяна Toneloker на 02 Дек 2009, 15:00, променена общо 1 път
Изображение

Аватар

Мнение от Projektzwo » 02 Дек 2009, 14:55

Mitaka85 написа:може да ти ги опишат, но няма да платят на теб!

Зависи от лизинговата компания, има такива, които държат автомобили тяхна собственост да се отремонтират само в оторизирани (НЕ доверени) сервизи, друг вариант е чрез съгласие от лизингодателя, лизингополучателя да си получи обезщетението или автомобила да се отремонтира в доверен (на компанията) сервиз.
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 02 Дек 2009, 16:43

bavareca_86 написа:може да ти ги опишат но няма да платят на тебе а на собственика ;)

:yes:

Аватар

Мнение от Projektzwo » 02 Дек 2009, 17:26

martin_g60 написа:
bavareca_86 написа:може да ти ги опишат но няма да платят на тебе а на собственика ;)

:yes:

Колега, да не би да ти плащат за всеки пуснат пост, като че ли се чувстваш длъжен да драснеш няколко словосъчетания или 1-2 емотиконки във всяка тема? :conf:
Нищо лично, но това твоето е прекалено, още повече когато компетенцията ти по даден въпрос клони към минус безкрайност...
Изображение

Назад към Извън Темата