Акциз на автомобилите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525i
Мечтае да кара: bmw M6
Детайли за колата: http://karxarias.snimka.bg/automobiles/ ... 1.16832934

Акциз на автомобилите

Мнение от karxaria » 02 Дек 2009, 15:09

колеги вчера говорих със един от началниците на КАТ В.Търново и той каза че акциза пак ще го има но вдигат летвата на 177 к.с и от там нагоре ще се доплаща разликата а не както преди от 0 до 192 например.колата ти е 192 плщаш разликатаот 177 до 192 .но още не е оточнено колко ще е на kW.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: Акциз на автомобилите

Мнение от sean-john » 02 Дек 2009, 16:21

Акциз НЯМА да има.Преди няколко години като махнаха задължителната казарма така ми говореше и на мене началника на военния отдел в Габрово...че казармата щяла да си е пак задължителна и тъй нататак... но нещата не бяха точно така :mhihi: .

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 02 Дек 2009, 16:57

Няма да има акциз, но това може и да не е толкова хубаво, имайки предвид, че еко-таксата, която ни чака сигурно ще бъде по-солена от досегашния акциз...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 02 Дек 2009, 17:08

Темите за акциза не станаха ли много :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 02 Дек 2009, 17:51

На мен пък от КАТ- Враца ми споделиха че за всеки автомобил ще се заплаща при регистрация по 12лв. на киловат / това ще е новата еко такса /.

Потребител
Аватар
Кара: ми се Q7-V12 TDI
Мечтае да кара: на писта
Детайли за колата: R10

Мнение от wing 32 » 02 Дек 2009, 19:28

За акциза кога ще стане ясно, някой запознат ли е, че :banghead: :bang: НЯМАМ нерви вече!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525i
Мечтае да кара: bmw M6
Детайли за колата: http://karxarias.snimka.bg/automobiles/ ... 1.16832934

Мнение от karxaria » 02 Дек 2009, 19:37

мене лично ме засяга затова отворих тази тема а относно дали са много темите да много са но нали трябва да обновяваме информацията 8)

viewtopic.php?f=46&t=169859
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 02 Дек 2009, 20:12

Акциз няма да има но както казва колегата еко-таксата ще бъде страшна

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 02 Дек 2009, 21:01

wing 32 написа:За акциза кога ще стане ясно, някой запознат ли е, че :banghead: :bang: НЯМАМ нерви вече!!!

Няма акциз, със сигурност.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530д

Мнение от chepila » 02 Дек 2009, 21:24

На мене лично служител на КАТ ми е казвал че акциз няма да има,но не се знае от кога ще баде ваведено.
Може да е в началото на годината,може да е лятото.Не е казано че от Нова година ХОП и няма якциз

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Дек 2009, 23:30

И да има и да няма акциз е все тая.Тези които карат акцизни коли пак ще си ги карат,а тези които сега не могат да ги карат и догодина няма да могат ;)
Много ми е смешно като почне да се сили някой които кара М40Б16 как след нова година ще се качи на М повер :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 02 Дек 2009, 23:41

chepila написа:На мене лично служител на КАТ ми е казвал че акциз няма да има,но не се знае от кога ще баде ваведено.
Може да е в началото на годината,може да е лятото.Не е казано че от Нова година ХОП и няма якциз

ае и аз да вкарам малко смут в редиците :mhihi: уш от сигурно инфо разбрах че акциза смятат да го премахват ама кам средата на лятото 2010г понеже сме били в криза :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 03 Дек 2009, 1:19

Аз пък чух ,че на космическите кораби акциз нямало да има само на совалките оставал ама вдигали космичексия данък.

P.S.Не се споменава за еко такса.Там от Марс щели да ни уведомят ( сигурни източници) .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 03 Дек 2009, 10:42

(bubsa) написа:И да има и да няма акциз е все тая.Тези които карат акцизни коли пак ще си ги карат,а тези които сега не могат да ги карат и догодина няма да могат ;)
Много ми е смешно като почне да се сили някой които кара М40Б16 как след нова година ще се качи на М повер :mhihi:

Не е за моженето и не моженето. Ама сега за къв к*р да дам на държавата 10000 за акциз примерно? Аре някой, който е по-наясно с нещата да обясни, щото тва за мен си е узаконен обир от страна на държавата. Аре да кажем ще махнат акциза. Щяло да има плащане на киловат, екотакси и някви супер тъпи данъци(400+ лв за 192к.с.), като някои от тези плащания ще са ежегодишни(с изключение на данъците, които са си ежегодишни). Е сори ама на мен пак не ми е ясно що за тъпа логика е тва, ако караш по-мощна кола, трябва да плащаш повече за нея(откъм данъци, такси и т.н. тъпотии)?
Супер тъпо :censored: А ако вземем М-ката за пример сигурно по 2 бона няма да тио стигат за данъци, такси, прегледи и пр. Ше се намери някой тарикат да каже ся - аве ти М-ка ше караш, че 2 бона ли ти свидят. Ми не е проблема в тва. 2 бона - ОК. Ама за къв чеп да ги давам всяка година на държавата. Е тва ми е тъпо. Да ги дам за ремонти нещо - супер. Ще знам за кво съм ги дал. Ама на държавата :dunno: просто ей така да си ги кихам... не мерси.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 03 Дек 2009, 11:22

(bubsa) написа:И да има и да няма акциз е все тая.Тези които карат акцизни коли пак ще си ги карат,а тези които сега не могат да ги карат и догодина няма да могат ;)

Eвала колега! Точно така е защото то само акциза да беше проблем, защото гумите на една X5-ца са евтини.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Следваща

Назад към Извън Темата