Олигофрените с коли по-леки от ~ 1 тон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Олигофрените с коли по-леки от ~ 1 тон

Мнение от deank » 07 Дек 2009, 22:02

Това е до всичките смешници, които не са чели правилника и карат голфчета, корсички, полота, фелицийки, хондички, тойотички и т.н. колички, тежащи под 1000кг...

Следващият път като решите да спрете ПРОСТО ЕЙ ТАКА на платното (особено на 5м след като сте минали през светофар) - за мазни баници, цигарки, бозички и т.н., докато зад вас е 2-тонно БМВ - да знаете, че ако не успея да спра и ви ударя, ще дам задна - 5м и после ще се засиля и с кик-даун ще ви вкарам двигателя в багажника!

За 3-та поредна сутрин (изключвам случаите преди това) успявам да набия спирачки и да спра на 5-10см от колата пред мен без инциденти... Днес пред мен беше бмв, но пред него беше някакъв, който реши ПРОСТО ЕЙ ТАКА да спре, докато се чуди как да паркира пред фантастико в бъкстон...

Ама честно - чудил съм се как излизат от колите и се бият разни хора, но имам чувството, че скоро някой ще се чуди и на мен.

Деян
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Re: Олигофрените с коли по-леки от ~ 1 тон

Мнение от Spoony » 07 Дек 2009, 22:19

Ако е дал мигач че ще спре не виждам какъв е проблемът. По закон задължение на задния водач (в случая това си ти) е да кара на такава дистанция от предния, че да може да спре при аварийно спиране на предния. И аз се дразня от някакви които карат на 1 метър зад мен все едно използват въздушната ми струя като в автомобилните състезания и като намаля се скъсват да ми свирят. Ми карай на 10 метра зад другия и няма да имаш проблеми.
Ами ако оня някой го засече и се принуди да спре сигурно пак ще ти е виновен.

И не разделяй колите на 1 тон и всички други. Сигурно ако караше някоя малка кола щеше да пишеш против шофьорите на големите коли.
То аз карам малка кола и е 1650 кг + мен 80 кила и горивото 70 + още работи 50 кила и моята малка колица става почти 2 тона.
.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Дек 2009, 22:26

Да не беше ти оня психопат с тъмно Е39 на Патриарха, дето зави към Фритьоф и си мислеше през цялото време че кара Ферари...
Научи се да караш! Най-мразя някой кифлон да кара на 1 метър зад мен, докато се опитвам да паркирам някъде ;)
Порастни малко и вземи ти прочети малко правилника!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 07 Дек 2009, 22:26

Както споменах по-горе - колата, която реши да спре не беше пред мен, а пред колата ПРЕД МЕН... Нямам огледала над люка за да видя, че онзи е решил да спре на булеварда!

И с мигач и без мигач на булевард НЕ СЕ СПИРА в платното за движение.
И с мигач и без мигач не се спира на пешеходна пътека.
И с мигач и без мигач не се спира на 5 метра от кръстовище.

Деян

@liloff: Не - написах, че пред мен имаше друго бмв, и не съм с е39 и прочети пак какво съм написал.
Последна промяна deank на 07 Дек 2009, 22:28, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Дек 2009, 22:27

той е бил :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Дек 2009, 22:28

Предполагам следващата тема, която ще бъде произведена вследствие на културният срив сред пишещите и четящите тази, да се казва - Тъпанарите с коли над 2 тона?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 07 Дек 2009, 22:31

Да, като си купя 5т. трактор може и да пусна такава тема... А за културния срив - вярвам, че не си визирал тази тема... Не съм паднал от небето и съм чел правилника... а това за 2-та тона беше шеговито :)
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 07 Дек 2009, 22:32

Абе гъзе, вместо да си бъркаш в носа, докато "шофираш" можеш спокойно да прочетеш някоя книжка на Ницше, като че ли ще бъде по-градивно за теб самия, вместо да пускаш "надъхани" теми от този сорт, чудейки се къде да си избиеш комплексите. :dummy:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 07 Дек 2009, 22:32

Деянчо научи се да спазваш дистанция. Независимо дали спира на средата на булеварда или не ти е забранено да караш на 2 метра зад него. На пътя всичко може да се случи- да изскочи прешеходец примерно и оня да се принуди да натисне спирачката. Тогава сигурно пак него ще обвиниш.
А и ако стане такава катастрофа познай на 100% от КАТ кой ще решат че е виновен...

Ако в града всички оставяха поне малко пространство за дишане щеше да се кара много по-спокойно...ама вие си пазите ценните 5-10 метра да не би някой да ви ги отнеме или да закъснеете случайно :ranting:
.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Дек 2009, 22:33

deank написа:И с мигач и без мигач не се спира на пешеходна пътека.
И с мигач и без мигач не се спира на 5 метра от кръстовище.
Тук бъркаш ;)
Не бе, аз прочетох какво си написал, ама бях шокиран от един пич с Е39 преди 1ч. някъде... Оня си плачеше за челно в стълб :)
(а и на твоя аватар май има снимка на Е39...)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 07 Дек 2009, 22:34

* Точно там на тва ши*ано Фантастико, праснах една заблудена овца... същата работа - внезапно реши, че трябва да ходи на пазар милата.. Тръгна да слиза да гледа кво що, ама бързо се прибра.... :twisted: :twisted: :twisted:

* Преди малко на Костенски водопад - една още по-голяма кьофта, след като подминахме Калипсо, внезапно реши, че трябва да спре и да ходи за жмуцне некой и друг коктейл - добре, че отрсеща нямаше никой та успях да я заобиколя...

И в 2та случая се спира без преди това да се даде мигач а-у :ranting:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Дек 2009, 22:43

В БГ има странни разбирания за правилата за движение ;)
С някакво такова впечатление оставам напоследък... явно шофьорът на колата отпред трябва да чете всички сбъркани мисли на VIP личността отзад, придвижваща се с космически кораб на 3та светлинна скорост.

СПАЗВАЙТЕ ШИБАНАТА ДИСТАНЦИЯ. Бесен съм като ми се лепнат на 1 метър зад багажника, честно. Побеснявам! Аз пак ще си паркирам където реша, но мразя да мисля за тъпака/тъпачката отзад дали ще ме блъсне, щото в момента си бърка в носа... Не беше оня олигофрен с Е39-ката само, ами и пред Mall-а щяха да ме блъснат, точно щото караха на 1 метър зад мен с 50 по "Одрин".

младши ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от deank » 07 Дек 2009, 22:55

Понеже това нещо се случва почти всеки ден и реших да го споделя... Мислех, че ще е по-забавна темата, но явно не подходих подходящо.

Относно коментарите да чета правилника, че съм 'гъзе' (явно коментар от 18 годишен) и да спазвам дистанция и т.н. и т.н...

Споменах, че се движех като 2-ра кола, а тази пред мен (друго бмв) успя да спре (защото ВИЖДА какво се случва пред него)...

@liloff: Не става дума за скорост, а за тръгване от светофар след който *някой си* решава да спре ВНЕЗАПНО едва ли не на средата на кръстовището!

Правилника много добре го зная, дистанция спазвам и разни изказвания от рода 'деянчо спазвай дистанция' не са много приятни.

На това определено кръстовище има отлична видимост - няма пешеходци, няма ПРЕПЯТСТВИЯ, няма "уж" непредвидими обстоятелства, но има:

* стъклена клетка на М-тел партньор
* магазин за хранителни стоки

Не ми казвайте, че не ви се е случвало да се изтегляте от кръстовище (натискайте педала на газта) на ЗЕЛЕНО, с нормална скорост и изведнъж пред вас някой да реши да спре НЕ защото има ПЕШЕХОДЕЦ, СПУКАНА гума или нещо оправдаващо... а просто защото иска да спре в забранена зона на най-неподходящото място!?

Ако не спазвах дистанция, сега щях да мисля как да си оправям предницата, така че смешните забележки и 'предложения' ще ги подмина. Само че ако нещо беше малко по-различно - аз и колегата с БМВ-то пред мен щяхме да се обясняваме за каско-та и т.н. докато тъпака, който спря пред него си паркира с кеф и отива да си купи боза.

Деян
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 07 Дек 2009, 22:57

Този, който е спрял така внезапно и всеки друг образ, който прави така си е олигофрен, но това, че колата му е под 1 тон не го прави идиот, олигофрен и т.н. Та можело и да бъде тон и 200 БМВ, Мерцедес и съвсем друга над 1 тон кола. ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Дек 2009, 22:59

Айде полечка с караницата....

Назад към Извън Темата