Търся координати на социален дом стопанисван от поп около СФ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Търся координати на социален дом стопанисван от поп около СФ

Мнение от X-citer » 10 Дек 2009, 16:36

Колеги, преди време в един вестник бях чел за социален дом в околностите на София, който е стопанисван от поп. В дома имало сираци, бездомни, както и майки с малки деца жертви на домашно насилие. Моля някой от вас ако се сеща за кой дом говоря да ми драсне тук някакви координати за да се свържа с тях.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Търся координати на социален дом стопанисван от поп около СФ

Мнение от krystal » 10 Дек 2009, 16:46

Само с това мога да помогна...по късно ще потърся по-подробно за този дом.
http://spreadsheets.google.com/pub?key=p96_2LHJ3UJ1GkPI1dv7HLA&output=html

Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката

Мнение от X-citer » 10 Дек 2009, 16:55

Не съм сигурен дали е със статут на дом. Възможно е по-скоро да е манастир.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 10 Дек 2009, 16:55

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 10 Дек 2009, 18:24

Може да направим нещо съвместно.
http://www.peugeotclub.info/forum/viewt ... 39&t=46643
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 10 Дек 2009, 19:08

http://www.obshtestvo.net/content/view/838/3/
Май е това. Дават за него доста често по новините
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Аватар

Мнение от X-citer » 10 Дек 2009, 20:24

xcalibur написа:http://www.svetinikolai.org/

Точно това търсех, благодаря колега :)
Eva* написа:Може да направим нещо съвместно.
http://www.peugeotclub.info/forum/viewt ... 39&t=46643

С удоволствие ще се включа и тогава. За момента съм подготвил дрешки за големи деца и за новородени от сина ми, които вече не му стават или са му в повече. Ще занеса и малко играчки.
Мога да съдействам и с пари и участие в пазаруването на хранителни продукти от първа необходимост.
Ева, ще чакам да пишеш като уточните конкретна дата.
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 10 Дек 2009, 20:37

X-citer написа:С удоволствие ще се включа и тогава. За момента съм подготвил дрешки за големи деца и за новородени от сина ми, които вече не му стават или са му в повече. Ще занеса и малко играчки.
Мога да съдействам и с пари и участие в пазаруването на хранителни продукти от първа необходимост.
Ева, ще чакам да пишеш като уточните конкретна дата.

Любо като нещо се реши звънни, ако случайно не видя в темата ;)
Tux0 Ca !
Изображение

Голямата Базука
Аватар
Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio

Мнение от bozukov_g » 10 Дек 2009, 20:51

И аз мога да посъбера някой нещица.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gigabyte » 10 Дек 2009, 21:41

От доста познати и от нашия клуб разбрах ,че истината не е такава каквото е. Повечето твърдят ,че тия циганета ,които са в този дом крадат и обират наред. Този който се представя за поп е бивш агент от ДС ,пък сина му имал 2 тона ланци по него...Е аз на толквоа мнения от различни хора ще повярвам и ще се замисля дали да помогна на някой ,който ще ми разбие колата след 1 седмица :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 10 Дек 2009, 22:06

Като гледах сайта им, освен от обичайните дрешки, Отеца е написал един списък с храна, консумативи, неща от първа необходимост,...
ако видяхте, имали проблем с плащането на тока, отоплението с дърва и въглища...
Де да знам. Датите се очертават около 8-9 януари. Ако не представлява трудност, следете темата... Ще сложа линк и там, от тази тема. За да е Ок, всичко. :)
Да караш Peugeot е страст!

Аватар

Мнение от X-citer » 10 Дек 2009, 23:20

gigabyte написа:От доста познати и от нашия клуб разбрах ,че истината не е такава каквото е. Повечето твърдят ,че тия циганета ,които са в този дом крадат и обират наред. Този който се представя за поп е бивш агент от ДС ,пък сина му имал 2 тона ланци по него...Е аз на толквоа мнения от различни хора ще повярвам и ще се замисля дали да помогна на някой ,който ще ми разбие колата след 1 седмица :kuku:

Аз пък друго чух. Чух, че там денят започва в 07:00 и всеки без изключение се труди за насъщния. Децата работят по полето, по строежи и т.н. за да припечелят за хляб. Такива коментари мога да приема само от човек, който поне веднъж е ходил на такова място и се е убедил лично с очите си за тези неща. По-склонен съм да повярвам на колегата от Пежо форума:

pepino написа:Мислех да направя малко снимки, за да видите какъв труд е хвърлен там , но ми стана неудобно от добрия отец Иван и се отказах.
Раговаряйки с основната помощница на отец Иван - Галя, грижеща се денонощно за всички обитатели(напълно безвъзмездно, като всички там) наред с всичко друго и като медицинска сестра, както и слушайки самия отец стана ясно ,че като изключим Коледа и Великден, никой не се сеща за тях, освен да им създава главоболия. За посочените празници се случва да ги посетят и да донесат разни неща , но в останалото време на годината- никой и нищо.
Във владението на отец Иван влизат възстановена стара част от малък манастир, нова пристройка, малък и скромен храм(ползван и за склад за съжаление)- всичко това обгражда един неголям двор и общо е населяван от 114 души, от които възрастните са няколко човека начело с отец Иван. Основната част са малки деца, посещаващи детска градина и местното училище, и се държат доста възпитано! Най-тъжното е, че нямат пари за нищо , а всекидневните нужди , като електоенергия, водоснабдяване, а при нужда и лекарства- все трябва да се плащат. Опитват се да гледат някакви животни, за да имат месо понякога в казана , но разчитат на даренията. Пълна сиромашия, на фона на която Отец Иван е съумял да обособи спални помещения на децата с най-елементарни санитарни условия(тоалетна, баня)и всички живеят като едно много голямо семейство.
Огромно им е огорчението, че вместо да получат помощ, биват тормозени от разни институции, че щом ставало дума за деца , следвало да има психолог, и ред още , като върха на абсурда е ,че има опити да отнемат мястото и съграденото и то представете си институции, като ''Агенция за закрила на детето'' например....Отец Иван е усигурил и лекарска помощ за всички приютени там с личен лекар, като даже се опитва да пригоди едно малко помещение за лекарски кабинет, където въпросният доктор да преглежда децата.
Може още много да се говори за видяното и споделеното , но основното се свежда до най-належащи нужди от храна, дърва за огрев и за кухнята(отказали са се от газ, защото една бутилка пропан-бутан им стига за два-три дни, а е 20лв), като не им достигат 40кубика дърва(отопляват се и чрез ''водни ризи '' в печките)и също така пари, за да покриват поне тока за осветление и за най-основните лекарства. Не искат пари на ръка- предпочитат парични средства да се даряват по сметката посочена в сайта.
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 10 Дек 2009, 23:55

Любо, тез дни ще ти звънн по таз тема с даренията, само да уточня нещата вкъщи. ;)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Дек 2009, 1:04

X-citer написа:
gigabyte написа:От доста познати и от нашия клуб разбрах ,че истината не е такава каквото е. Повечето твърдят ,че тия циганета ,които са в този дом крадат и обират наред. Този който се представя за поп е бивш агент от ДС ,пък сина му имал 2 тона ланци по него...Е аз на толквоа мнения от различни хора ще повярвам и ще се замисля дали да помогна на някой ,който ще ми разбие колата след 1 седмица :kuku:

Аз пък друго чух. Чух, че там денят започва в 07:00 и всеки без изключение се труди за насъщния. Децата работят по полето, по строежи и т.н. за да припечелят за хляб. Такива коментари мога да приема само от човек, който поне веднъж е ходил на такова място и се е убедил лично с очите си за тези неща. По-склонен съм да повярвам на колегата от Пежо форума:
...

Любо, макар и на другият край на БГ и аз съм чувал неприятни неща за дома като колегата... Надявам се няма да имате против да изчакате 1-2 дена да видя колко е сериозно инфото по въпроса и да дам резултат... Работата е там, че чух отрицателни отзиви от сериозни хора- да бяха Сульо и Пульо е едно, ама в случая на хората им имам доверие...

Не ме разбирайте грешно- 100% хората имат нужда от описаните в сайта неща и напълно подкрепям идеята да се помогне по някакъв начин... Но съм и 100% сигурен, че искате като давате едни пари (независимо дали е под формата на дрехи, играчки, техника, хран. продукти или друго- всичко е едни пари така или иначе) да отиват по предназначение, а не там където не трябва...

То с друго май няма да помогна от Варна, ама поне 3 телефона мога да завъртя и да проверя информацията която имам...

ПС: Любо, ако искаш ми дай на ЛС тел. да се чуем като имам конкретно инфо...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 11 Дек 2009, 1:35

Колеги не че имам нещо против но човека го познавам лично от Нови Хан съм и съм виждал с очите си как изхвърлят камиони с дрехи предвидени за децата от дома. Неискам да ви развалям мнението за дома но отец Иван не е стока.Много неща съм видял и мога да кажа че там парите ги прибира отеца а за децата не остава почти нищо.Мога да напиша още много неща видяни със собствените ми очи но няма да ми стигне цяла нощ. Само да отбележа че условията в които живеят хората особено във фермата са ужасни няма стени прасетата ходят в стаите по леглата немога да ви опиша трябва да се види. Мога да кажа че кйото има желание да дарява нещо по добре да е дрехи или нещо необходимо но не пари мисля че парите няма да се похарчат за децата.Може да се докарат въглища имам камион и ще се заема с превоза.
Последна промяна \MITETO\ DSB на 11 Дек 2009, 12:11, променена общо 2 пъти
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата