контролни точки
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
контролни точки
има ли вариант за автоматично възстановяване на отнетите точки от талона на шофьора
или се ходи на някакви курсове
?

- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
Ако изкараш една година без нито едно нарушение автоматично ти се възстановяват известен брой точки. Мисля, че бяха 12 или 13, ама не съм съвсем сигурен.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself

when the only thing that stands still
is time itself

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
аз пък си мисля че беше ако караш 2 години и не направиш никакво нарушение ти се въстановява пълния брой точки (39)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
///M Power написа:аз пък си мисля че беше ако караш 2 години и не направиш никакво нарушение ти се въстановява пълния брой точки (39)
По-скоро е това... Ама 2 години без никакво нарушение за акт

Never mistake motion for action...
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
Лион позна верния отговор;)
спираш първото У, което видиш на улицата, даваш му 100лв, и идната събота ти дава удостоверение, че си възтановил 13 точки. носиш го в КАТ и си ок;) гадното е, че имаш право на тази маневра само веднъж в календарната година, а 13 точки си отиват по-бързо от колкото и идват;)
спираш първото У, което видиш на улицата, даваш му 100лв, и идната събота ти дава удостоверение, че си възтановил 13 точки. носиш го в КАТ и си ок;) гадното е, че имаш право на тази маневра само веднъж в календарната година, а 13 точки си отиват по-бързо от колкото и идват;)

Ето малко полезно инфо по темата, което намерих в интернет:
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОНТРОЛНИТЕ ТОЧКИ:
Контролните точки могат да се възстановяват в следните случаи:
1. Ако водач на МПС в продължение на две години не допусне някое от нарушенията, за които е предвидено отнемане на точки, точките му се възстановяват до първоначалния максимален размер.
2. При преминаване на допълнително обучение се възстановява до определен брой точки (13), но не повече от 1 път за 1 календарна година, като с това не се надвишава размерът на максималния брой контролни точки.
3. След успешно полагане на изпит за придобиване на правоспособност от водач на, на когото са отнети всички контролни точки , точките му се възстановяват до първоначалния размер.
Това е от сайта на фирма, която възстанивява отнети КТ
http://www.rodeo.dir.bg/tochki.htm
има и полезна информация за нарушенията и отнемането на КТ
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОНТРОЛНИТЕ ТОЧКИ:
Контролните точки могат да се възстановяват в следните случаи:
1. Ако водач на МПС в продължение на две години не допусне някое от нарушенията, за които е предвидено отнемане на точки, точките му се възстановяват до първоначалния максимален размер.
2. При преминаване на допълнително обучение се възстановява до определен брой точки (13), но не повече от 1 път за 1 календарна година, като с това не се надвишава размерът на максималния брой контролни точки.
3. След успешно полагане на изпит за придобиване на правоспособност от водач на, на когото са отнети всички контролни точки , точките му се възстановяват до първоначалния размер.
Това е от сайта на фирма, която възстанивява отнети КТ
http://www.rodeo.dir.bg/tochki.htm
има и полезна информация за нарушенията и отнемането на КТ

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
aleko написа:до сега търсих в сайта на КАТ само глупости пишат-кой бил полицаи на годината,разни закончета а за нашите права нищо
Не си търсил където трябва

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
11 мнения
• Страница 1 от 1