Какво трябва да се промени на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Какво трябва да се промени на пътя

Мнение от ivan1590 » 14 Дек 2009, 22:26

Интересно ми е какво трябва да се промени за да станат пътищата безопасно място, където да не е застрашен живота ни и да не си късаме нервите
Според мен са няколко прости неща:
1Кат да излязат от храстите и да упражняват реален контрол върху движението.Много е важно да изчезне чувството на безнаказаност у лумпените на пътя.Няма смисъл от високи глоби, но всяко нарушение да се санкционира, включително и на двукраките говеда, който пресичат където и както си искат.Да се закупят нужните технически средства и да се пресече корупцията в КАТ чрез крути мерки, ако трябва да ги уволняват поголовно и да назначат хора, които ще си вършат работата както трябва.
2.Да се оправят инфраструктурните безумия
3.Да се затегне издаването на книжки и минаването на технически прегледи
4.Парите от глоби, такси и данъци да отиват за подобряване на безопасността
Писна ми от оправдания как всички сме виновни щото даваме подкупи, щото не сме културни и други неща от този род.Освен че даваме подкупи, също така и плащаме данъци и имаме пълното право да очакваме нещо да се промени, но не във хората, а в законите и в тези които следят за изпълнението им.Хората много бързо ще се променят, когато разберат, че и най-малката простотия ще се санкционира.За мен всичките проблеми идват от власт имащите, а не от възпитанието и морала на народа.Кучето скача според тоягата и затова много наивно ми звучат призиви да не даваме подкупи, да караме разумно и да не правим еди какво си.Вече ми писна тотално.Започвам да звъня по дежурни телефони в КАТ, да правя клипове и да пиша до медиите за всяка малоумщина от страна на служителите от КАТ.Преди месец някакви тъпанари, си скрили колата под един мост и в 5 часа сутринта един олигофрен, без светлоотразителна жилетка изскача от тъмното и се хвърля пред колата и ми дрънка някакви глупости за проверки на багажник и пр .тъпотии.Нито се беше обозначил както трябва, нито ме спря както трябва, направо ме изнерви максимално, ама още ме яд че не се обадих на дежурния и не снимах говедото, как спира колите.Ама вече съм решил да се заяждам до край с такива тъпанари, защото точно заради тяхното безхаберие е такова положението на пътя.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Какво трябва да се промени на пътя

Мнение от ///M_Martin » 14 Дек 2009, 23:36

Да отидем да живеем в друга държава.....че тук си е :bang:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Дек 2009, 23:59

шофьорския манталитет. кат ли са тези които те карат да натискаш газта или да изпреварваш като нямаш видимост?

другото всичко е функция от горното и ще си дойде на мястото...

проблема е че така зададена задачата е нерешима в обозримото бъдеще...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Дек 2009, 11:54

ivan1590 написа:Кат да излязат от храстите и да упражняват реален контрол върху движението
...
Да се затегне минаването на технически прегледи
...
да изчезне чувството на безнаказаност у лумпените на пътя
...
Няма смисъл от високи глоби, но всяко нарушение да се санкционира
...
Да се закупят нужните технически средства и да се пресече корупцията в КАТ
...
Хората много бързо ще се променят, когато разберат, че и най-малката простотия ще се санкционира
...
Започвам да звъня по дежурни телефони в КАТ, да правя клипове и да пиша до медиите за всяка малоумщина от страна на служителите от КАТ

:yes: :yes: :yes:

ivan1590 написа:Да се оправят инфраструктурните безумия
...
Да се затегне издаването на книжки
...
Парите от глоби, такси и данъци да отиват за подобряване на безопасността

:confused: :confused: :confused:
Всичко се оправя и безопасността се подобрява, но мнооооооого бавно... За съжаление пари няма и това е реалността - не може примерно при 100 млн. платени данъци да искаме безопасност за 200 млн. - всъщност може, но колкото да се намираме на приказка или да плюем по нещо.

Против съм купуването на книжки, но ако трябва да съм честен и най-отличният курсист след вземането на книжка може цял живот да кормува по-зле от средностатистимеския шофьор. За мен тия курсове са не толкова за научаване на майсторско шофиране, а за научаване, че има правила, които трябва да се спазват. ;)

ivan1590 написа:Писна ми от оправдания как всички сме виновни щото даваме подкупи
...
имаме пълното право да очакваме нещо да се промени, но не във хората, а в законите
...
За мен всичките проблеми идват от власт имащите, а не от възпитанието и морала на народа

:nono: :nono: :nono:
Тук не съм съгласен, а и сам си противоречиш - виж какво сам си написал в началото (аз съм го цитирал).

Мисля, че е кристално ясно - ако искаме да няма корупция, не трябва да даваме подкупи. Да искаме да няма корупция, пък само на нас да ни се разминава срещу 20 лева е най-малкото неморално, за да не използвам по-силна дума.

Законите, както сам каза, са си добри - само да има кой да ги спазва ;) И точно човешкият елемент куца в нашата държава.

А властимащите - хубави или лоши, корумпирани или не - си седят някъде там високо и изобщо нямат (и не могат и да имат дори да искат) наблюдение върху това, какви магарии се вършат по пътищата. Така че нека просто да спрем да правим магарии, а не да обвиняваме някой друг защо не бил взел мерки да ограничи простотиите, които НИЕ правим. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 15 Дек 2009, 12:14

КАТ, КАТ, КАТ....до откат :mhihi: Отвори си малко очите и за другите контролни органи, които не са на пътя, но често решават кой крив и кой прав-гадното ченге, или онеправданият (по презункция) гражданин, особено при тежките нарушения на пътя. Дано това не е задачка с повишена трудност :mhihi:
Колкото до корупцията-Хем хората бедни, хем дават! Хем дават-хем се жалват ( не където трябва), че им го взели! :lol: Порочната практика винаги има 2 страни, който има гражданско самосъзнание и е решен да промени нещата е редно да почне да променя първо себе си, другото е просто...прехвърляне на топката.
Последна промяна saleen на 15 Дек 2009, 13:32, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2009, 12:25

ми направете форумна кампания за културно каране и който се провини - бан за три месеца за да се озъзнае че нашето общество не толелира такива неща
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 15 Дек 2009, 12:35

Корупцията най-лесно ще се разреши, като се уволнят 90% от катаджийте и със спестените пари се закупят и се наслагат камери - те малко по трудно се корумпират. И малко по сурови закони - караш пиян над 1.2 - взимат ти колата. Превишаваш скоростта над 50км - пак спонсорираш държавата с едно МПС ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kaligilo » 15 Дек 2009, 14:19

_65536_kb_sec_ написа:ми направете форумна кампания за културно каране и който се провини - бан за три месеца за да се озъзнае че нашето общество не толелира такива неща

То така ще останат 2-3 човека у форума :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Колата е една и тя се казва Е30 М3. Тя ще е първата и последната Точка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2009, 14:21

kaligilo написа:
_65536_kb_sec_ написа:ми направете форумна кампания за културно каране и който се провини - бан за три месеца за да се озъзнае че нашето общество не толелира такива неща

То така ще останат 2-3 човека у форума :mhihi: :mhihi: :mhihi:

дреме ми колко човека ще останат, въпроса е колко ще останат живи... :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 15 Дек 2009, 16:32

Колеги,
Мисля, че нещата трябва да се променят и от двете страни, само така може да се стигне до резултат в обозримо бъдеще.
Аз преди около 3 месеца изядох един акт на 500 метра от нас за превишена скорост - беше си чисто заяждане. И докато единия от немай къде почна да пише акта в колата а аз му обеснявах, че със сигурност това е най-тъпото нещо, което ще направи днес, другия му мрънкаше полугласно "Бягай от акта, бягай от акта". Пут*а му лелина, писа 1/2 час и пари не видя. Зарекох се повече на кука пари да не давам по какъвто и да е повод. И това изобщо не е трудно, понеже с малко повече внимание изобщо не ти се налага да го правиш. Даже и Cobra-та си продавам, има я в другия раздел.

От тогава карам супер спокойно, стигам си винаги навреме и никой за нищо не може да ме барне. Естествено не пускам наглеците, дето ми режат предимството или се правят на отворени по светофарите, престроявайки се от някоя странична лента, докато ние висим по правилник.

И съм убеден, че показвайки по-малко нерви и простотия на пътя, допринасям за спокойствието и на другите. И пътя става мааааалко по-сигурен. Или поне така ми се иска. Опитайте, това е най-лесното нещо, което може всеки от нас да промени сега и веднага.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2009, 16:36

icog написа:Колеги,
Мисля, че нещата трябва да се променят и от двете страни, само така може да се стигне до резултат в обозримо бъдеще.
Аз преди около 3 месеца изядох един акт на 500 метра от нас за превишена скорост - беше си чисто заяждане. И докато единия от немай къде почна да пише акта в колата а аз му обеснявах, че със сигурност това е най-тъпото нещо, което ще направи днес, другия му мрънкаше полугласно "Бягай от акта, бягай от акта". Пут*а му лелина, писа 1/2 час и пари не видя. Зарекох се повече на кука пари да не давам по какъвто и да е повод. И това изобщо не е трудно, понеже с малко повече внимание изобщо не ти се налага да го правиш. Даже и Cobra-та си продавам, има я в другия раздел.

От тогава карам супер спокойно, стигам си винаги навреме и никой за нищо не може да ме барне. Естествено не пускам наглеците, дето ми режат предимството или се правят на отворени по светофарите, престроявайки се от някоя странична лента, докато ние висим по правилник.

И съм убеден, че показвайки по-малко нерви и простотия на пътя, допринасям за спокойствието и на другите. И пътя става мааааалко по-сигурен. Или поне така ми се иска. Опитайте, това е най-лесното нещо, което може всеки от нас да промени сега и веднага.

аз съм същия само дето не мога да си продам кобрата и за това се отказах и си седи така.
иначе наблюдавам че има хора които се стремят да спазват правилата, и такива хора получават предимство път и тн.
например - ако си пуснал мигач ще те пусна, иначе - забрави...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 15 Дек 2009, 16:39

Аз колега пък ще звъня в полицията за всеки, дето си мисли че за него не важат никакви правила. Номера и да се оправят. Кучето скача според тоягата, но не е луд тоя дето яде баницата, ами този дето му я дава. Двустранно е. Но никакви закони и правила не могат извинят неморалното и открито корупционно поведение на мнозината водачи. Всички викат срещу корупцията, псуват дето когото завърнат от властимащите, а като опре де им друснат акт от 100 лв. и могат да минат с 20, въобще не се замислят. Тъй ли е? Да, вярно че ако правилата важат за всички и има респект от контролните органи, нещата ще си дойдат по-лесно на мястото. Но трябва ли да ни вземат колите за да се научим, толкоз ли сме тъпи? Това е, като да си хвърляш боклуците на пътя или да не го правиш, от тебе зависи. Ако някакъв закон, трябва да те научи на ония 7 години, много жалко. А полицаите и те са хора. Според мен, приема в системата на МВР треба много да се прецизира и там да има минимум хора, податливи на разни порочни практики. То е ясно, че 100% сичко не може да е ОК, но какви тъпанари стават полицаи, немам думи. После техническата страна, камери по пътищата и никакви възможности за избягване на наложените наказания. Контрол при издаването на книжките, отново куцо и сакато става инструктори...... Много има да се говори. Но има едно НО. Това сме ние, вие и аз. Ако ние не искаме промяната, тя нема да е случи. Това е избор. Може да избереш да си идиот на пътя, а може да избереш и нещо друго. Това зависи от нас. Аз искам идиотите влизат в затвора, а съвестните граждани да бъдат поощрявани. Не тука да се пускат теми и да се хвалят кой как оттървал кожата или книжката, тъпите полицаи и подобни. Ако требе трима човека да има във форума, аз съм ЗА. Качеството всякога е било за предпочитане пред количеството.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 15 Дек 2009, 16:52

Трябва да се промени отношението ни един към друг.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 15 Дек 2009, 17:00

Трябва да се махне българския манталитет, Но......
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 15 Дек 2009, 18:12

вижте сега, вие сте прави с вашите твърдения но аз ви предложих радикално решение тук и сега
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата