Любопитно четиво...
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Любопитно четиво...
http://www.segabg.com/07042005/p0050003.asp
Доста крайна статия с доста интересни мнения във форума под нея.
Доста крайна статия с доста интересни мнения във форума под нея.
You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
...Бях спрял на червено. Светна жълто, зелено - включих на скорост, но не потеглих. Внезапно ме бе обзело неясно чувство за опасност. И с право, миг по-късно от улицата вдясно от мен с бясна скорост изскочи кола, направи ляв завой едва ли не на две гуми и изчезна нанякъде. Успях да я разгледам. Зад волана бе седнало смугло 18-20-годишно хлапе. Примрели от страх - а може би и от възторг - на задната седалка се бяха сгушили две момичета...
Всичко звучи страшно, но не на всички журналисти трябва да се вярва. Как ще го разгледа този младеж, като той е профучал покрай него с висока скорост. Мисля че от стреса въобще не е видял кой кара, но това е друг въпрос. А пък това за двете момичета е смешно.
Не знам как е за вас, но аз лично много се ядосвам като чета разни статии за неща в моята област и уж хора с образование - висше, журналистите бъркат имена, фамилии и факти. Така че тази статия ми звучи по-точно нравствено-поучителна отколкото истина.
Не е нищо лично
Всичко звучи страшно, но не на всички журналисти трябва да се вярва. Как ще го разгледа този младеж, като той е профучал покрай него с висока скорост. Мисля че от стреса въобще не е видял кой кара, но това е друг въпрос. А пък това за двете момичета е смешно.
Не знам как е за вас, но аз лично много се ядосвам като чета разни статии за неща в моята област и уж хора с образование - висше, журналистите бъркат имена, фамилии и факти. Така че тази статия ми звучи по-точно нравствено-поучителна отколкото истина.
Не е нищо лично

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Автора на статията бърка много основно причината и следствието. Следствието е, че
1\хлапетата карат несъобразено
2\освен това нямат дори елементарни двигателни навици за управление на автомобил.
Причините за двете следствия са различни. Причина за следствие 1\, е че много добре знаят за подкупните ченгета и как ще се оправят ако ги хванат в нарушение и съответно няма да се простят с книжката си. Тази причина не се оправя с утежняване на бюрокрацията.
Причина за следствие 2\ е броя кормилни часове които се изискват за да положиш изпит и съответно контрола от ДАИ по време на изпит. С десетина кормилни часа и три минути в кварталните улички на изпита излизаш с "уменията на Сена" и си пълноправен шофьор - е да ама не. Резултата е размазване при първата стресова ситуация на пътя.
Съответно и за втората причина увеличаването на бюрокрацията няма да помогне.
Бих казал, че бюрокрацията не е помогнала никога и никъде и води единствено до облагодетелстване \парично\ на бюрократите и до скъсани нерви и загубено време ако не си платиш. Дано никой не вземе мерките препоръчани в тази статия.
1\хлапетата карат несъобразено
2\освен това нямат дори елементарни двигателни навици за управление на автомобил.
Причините за двете следствия са различни. Причина за следствие 1\, е че много добре знаят за подкупните ченгета и как ще се оправят ако ги хванат в нарушение и съответно няма да се простят с книжката си. Тази причина не се оправя с утежняване на бюрокрацията.
Причина за следствие 2\ е броя кормилни часове които се изискват за да положиш изпит и съответно контрола от ДАИ по време на изпит. С десетина кормилни часа и три минути в кварталните улички на изпита излизаш с "уменията на Сена" и си пълноправен шофьор - е да ама не. Резултата е размазване при първата стресова ситуация на пътя.
Съответно и за втората причина увеличаването на бюрокрацията няма да помогне.
Бих казал, че бюрокрацията не е помогнала никога и никъде и води единствено до облагодетелстване \парично\ на бюрократите и до скъсани нерви и загубено време ако не си платиш. Дано никой не вземе мерките препоръчани в тази статия.
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
Според мен авторът е имал предвид , че на 18 години младежите
не са достатъчно изживели и че все още си мислят ,че каквото хвърчи
се яде
Че не са здраво мислещи и достатъчно разумни , а наистина това да си шофьор е доста отговорно нещо!
Но неможе да се слагат всички хора под общ знаменател , защото
има индивиди, които и никога не порастват умствено.
Потази логика трябва да се отнемат книжките и на над 50 годишни.....
не са достатъчно изживели и че все още си мислят ,че каквото хвърчи
се яде

Но неможе да се слагат всички хора под общ знаменател , защото
има индивиди, които и никога не порастват умствено.
Потази логика трябва да се отнемат книжките и на над 50 годишни.....

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Моето мнение по въпроса може би сте го видяли в коментарите след статията (ТheBoss_bg). Аз твърдо смятам, че младите шофьори нито са подготвени за движението в България, нито имат желание да се научат. Просто е по-лесно "газ-спирачка" като в NFS пък каквото сабя покаже.

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Проблема е точно в контрола. Да го дръннат два пъти по 100 лева младежа и ще се научи. Аз като взех книжка в Австралия ме беше страх от ченгета. Здухвах се само като ги видя. Съответно много внимавах на всякъде.
Е, сега разбира се че съм се престрашил 2 пъти да изпробвам колата и съм дигал близо 200, но това стана на магистрала в 3 през ноща а не в 3 след обед на цариградското.
Аз самия усештам как се отпускам и си позволявам да правя глупости защото не ме е страх от ченгетата, да не говорим че те вообще не ме спират.
Е, сега разбира се че съм се престрашил 2 пъти да изпробвам колата и съм дигал близо 200, но това стана на магистрала в 3 през ноща а не в 3 след обед на цариградското.
Аз самия усештам как се отпускам и си позволявам да правя глупости защото не ме е страх от ченгетата, да не говорим че те вообще не ме спират.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
е добре, и кво?
ми добре тогаз, да забранят и на лицата над 70 години да карат коли щото някъде няма да видят знака като някой в отсрещното им светне с дългите
факт е че книжка и паспорт над 70 години са пожизнени
следователно къде е решението???
ми и аз не знам но във всеки случай бюрокрацията с подкуп лесно се преминава, въпросът е как да накараш начинаещия "дивак" зад волана да кара нормално и да му е кеф да кара ей-така, с 50 в града, а не на състезание да взима половината улици
а пък с глоби положението не се оправя, все отнякъде ще се намерят пари и пак ще се почне ралито по улиците
може би начинът е да се отворят писти или да се направят някакви обширни полигони където да си лудеят на воля
Те правят най-много катастрофи и тероризират пътниците, а държавата продължава да нехае

факт е че книжка и паспорт над 70 години са пожизнени

следователно къде е решението???
ми и аз не знам но във всеки случай бюрокрацията с подкуп лесно се преминава, въпросът е как да накараш начинаещия "дивак" зад волана да кара нормално и да му е кеф да кара ей-така, с 50 в града, а не на състезание да взима половината улици
а пък с глоби положението не се оправя, все отнякъде ще се намерят пари и пак ще се почне ралито по улиците
може би начинът е да се отворят писти или да се направят някакви обширни полигони където да си лудеят на воля

Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Е като има Божурище всеки петък, събота и неделя защо народа пак си ходи на Рампата и на Бояна. Това не е решение. Полигоните трябва да се ползват за курсове по управление в екстремни ситуации и курсове майсторско управление. Така е на запад. Лошото е , че ние имаме една поговорка: акъл не ми давай, пари ми дай. Всеки джигит си мисли, че след като е номер едно на НФС, КМР и др. подобни, когато седне на 100 годишния си голф или бмв (нашите хора не правят изключение) може да прави това и на улицата. А колко от нас са се зачитали в началните надписи на кар симулаторите? А там хората са написали, че това е игра и силно се различава от реалното управление на автомобил. И да не правиме това на улиците. И да караме винаги с колани. Всъщност гореспоменатите джигити разбират англииски точно толкова, колкото и покойната ми морска свиня, така че не трябва да им се сърдиме, че са прости. Не, те просто са неуки. (според мен това е по-страшното). Айде стига, че и аз си изгубих нишката.

9 мнения
• Страница 1 от 1