Престъпността и тенденции...!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Престъпността и тенденции...!

Мнение от SKISA » 16 Дек 2009, 10:08

всички явно забелязвате какво се случва последните дни и може би тва е само каймака на случващото се. за 3 дни -5-6 въоръжени обира и грабежи,стреля се по жени и деца/ясно ,че мъжа и е некъв си там наркодилър ,ма.../ , магистрални грабежи с автомати и тежко въоръжение и бронежилетки...!! почва да става интересно ,а не усещам на пожарникаря да му е светнала червената лампичка. но нека обсъдим по принцип ситуацията -айде пожарникаря -манете го!
отделно - отвличанията!! проблема не е ,че ше отвлекат трима в годината за по 2млн евро откуп-навсякъде има такава престъпност ,проблема е ,че може да стане като в мексико и боливия и да почнат да отвличат най-редови хора за по 10хил лева ...!!! е в тва е големия проблем . и ще отвличат стотици...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Re: Престъпността и тенденции...!

Мнение от cherepa83 » 16 Дек 2009, 10:12

дано е само временно явление.......

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Дек 2009, 10:13

Замислял ли си се, че това може би е по поръчка? Щото аз - да...
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 16 Дек 2009, 10:26

и на мене ми се струва интересно как така изведнъж станаха толкова обири на куп.... а като цяло престъпността не може да се изкорени, особено в България, където тяе част от власта.........
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 16 Дек 2009, 10:34

Разбира се,че престъпността ще се увеличава.Да има някои заловен и осъден. Преди малко четох в dir.bg за Митьо Очите следното "Четиримата ( един от тях е Очите) трябва да отговарят за имоти и ценности, които се водят на тяхно име, на обща стойност 7.9 млн. лева. Делото е по различни алинеи на чл. 253 и ако вината им бъде доказана, предвижда затвор между 1 и 3 години и глоба от 3000 до 5000 лева.) Оня изпрал 8 милиона,глоба 5 бона,егати майтапя. Преди седмица хванаха някакви при опит за обир на някаква банка в Кюстендил,те се признали за виновни и наказанието им е 6 месеца пробация :shock: Относно отвличаниятаразбира се,че след като бандюгите си правят майтап с куките и дребните риби ще си кажат я глей колко е лесно и ще почнат и те да отвличат за по 10-20 000лв. Абе,ужас...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 16 Дек 2009, 10:42

хайде да попишем и тук! ;)

болна тема, а и ще става още по болна, ми се струва
щом вече се правят престъпления, за такива смешни суми!
не е лошо пожарникарчето, да се вземе у ръце и да направи нещо смислено!

а може би, той го е измислил вече!?
като дигне акцизите, глобите за нарушения на пътя, данъците и тн....
просто няма да ни остане, нищо за взимане
баси гения е тоя!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Дек 2009, 10:48

SKISA написа:.......проблема е ,че може да стане като в мексико и боливия и да почнат да отвличат най-редови хора за по 10хил лева ...!!! е в тва е големия проблем . и ще отвличат стотици...

Ти ся не ги открехвай, последния обир дето го показваха в некво кв.магазинче...нещо пародия ми се виждаше, ония държи пистолета се едно мадама държи *уй. А другия вариант е, да са пълни аматьори и да са се сетили, че може и така. От което следва, че нищо чудно да се сетят, че може да думнат лапето, на еди кой си с по скъпа кола за некви пари откуп. Но ако са такива аматьори се ми се струва, че ше е по лесно да ги гепят....незнам.

Хората огладнеха и се увълчиха, а ся особено зимата си мисля, че ше е още по зле. Сички тия по строежите като немат работа.

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Дек 2009, 11:09

начи те ,че ще се включат много аматьори е ясно ,но и да хванат доста от тях -първо: няма да ги осъдят скоро ако въобще ги.....! второ: при повишаване на количеството престъпления няма да им стигне ресурса да успеят да се занимават с всички и доста ше си отидат е така...! трето: самата мисъл , че почват да се случват такива неща ще озвери и нормалните хора и ще настъпят зверски катаклизми,щото некой ше кихне до некой изнервен гражданин и оня ше го излупа по главата с една бухалка,щото е помислил ,че го напада или граби....!! просто ножа е опрял до кокала...!
а тва с конспирациите е лесно за успокоение ,но не ми се струва реално. демек: ние дърпаме държавата напред, ма те ни спират и ни пречат! е ми пречат ви-то лесно нема! направете така ,че да ви пречат по-малко...!
аз не искам бойко да се провали и управлението му да заоре ,но искам да не става по-зле от преди.....!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от edinac » 16 Дек 2009, 11:16

SKISA написа:начи те ,че ще се включат много аматьори е ясно ,но и да хванат доста от тях -първо: няма да ги осъдят скоро ако въобще ги.....! второ: при повишаване на количеството престъпления няма да им стигне ресурса да успеят да се занимават с всички и доста ше си отидат е така...! трето: самата мисъл , че почват да се случват такива неща ще озвери и нормалните хора и ще настъпят зверски катаклизми,щото некой ше кихне до некой изнервен гражданин и оня ше го излупа по главата с една бухалка,щото е помислил ,че го напада или граби....!! просто ножа е опрял до кокала...!
а тва с конспирациите е лесно за успокоение ,но не ми се струва реално. демек: ние дърпаме държавата напред, ма те ни спират и ни пречат! е ми пречат ви-то лесно нема! направете така ,че да ви пречат по-малко...!
аз не искам бойко да се провали и управлението му да заоре ,но искам да не става по-зле от преди.....!!!

...!! просто ножа е опрял до кокала...! :yes: цялата истина ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 16 Дек 2009, 11:20

с тая съдебна система толкова.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 16 Дек 2009, 11:37

Истината е проста. С влошаване на икономическата ситуация няма как да не се засили и престъпността.
Преди месеци един едричък "бизнесмен" пред касите на OMV откровенно си говореше по телефона с приятел и на висок глас и сподели как е закрил какъвто там бизнес е имал и "на стари години отново ритам хора"-цитирам по памет.
Ще се влошава още ситуацията през 2010, според мен. Освен ако не се вземат много крути мерки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 16 Дек 2009, 11:49

Аз не знам да има престъпник, който да не го познават от полицията. Ако почнат да отвличат най-редови хора за по 10хил лева, вече ще е късно да променят каквото и да е. :|

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 16 Дек 2009, 11:49

Нещата са далеч по-сложни отколкото изглеждат.
Лицето ББ се готви за най-голямата битка на живота си--промяна в конституцията.Целта му е налагане на авторитарен режим в БГ или поне президентска република.Следващото стъпало е той самия да бъде избран за президент.
Сещате се преди месеци как пресата и другите медии бълваха инфо за телефонни измами--ето удобен момент да накарат всички притежатели на предплатени карти да се регистрират,както и да променят закона за намеса в личната електронна поща,скайп кореспонденция и други от сорта.Наскоро някой да е чел за телефонни измами???Да не би да престанаха рязко,или просто май бяха плод на пресилена медийна представа.
Сега пък серия от грабежи и отвличания,които се оправдават с кризата и че тя поражда по-висока престъпност.Ха ха ха.Или може би по-актуалното в момента хоу хоу хоу.
Следене до дупка,използване на ДАНС за лични цели,прекалени правомощия и обвързване на данъчната институция с личности от властимащия механизъм,смешни механизми за ограничаване пътуващите в чужбина и опити за вадене на парите на гастарбайтерите /и без това изкарани с мъка/ на бял свят,смешни промени в закона за движение по пътищата,инфантилни опити да се съберат здравните осигуровки на милиони........
Доган пък е намислил нещо и пак ще изкара асата на масата.Никой не е забравил,че Бойко активно участваше във възродителния процес,и то на страната на лошите тогава.Това ще му бъде напомнено в близко време.
НО,за съжаление всичко това ще помогне на ББ за болните му амбиции.
Очаквам до края на мандата му като премиер така да бъдат променени основни права по конституция,чрез завоалирани промени в наказателния кодекс,че никой да не може да пръдне дори без да се знае където трябва.Хорицата ще си мълчат,няма да си знаят и търсят още повече правата и ще се дебнат един друг да се клЮкарят на когото трябва,защото не бива някой си да дърпа по-напред от останалите.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 16 Дек 2009, 11:51

Надявам се и аз да е нещо временно поне докато свърши кризата. Обаче го има и момента, че като не те хванат първия и втория път после се появява чувството, че никога няма да те хванат, а и особено като си с правилните протекции. За мен пролемите идват от МВР тъй като ми е трудно да си обясня някой неща - при Гунински, отвличат го в студ.град място, което не спи и със сигурност е имало свидетели видяли колата, номера и т.н. Последния случай с магистралата - убиват един, а другите двама бягат...как така успяват при положение, че няма ранени полицай т.н и т.н.
Единия проблем на МВР, е че редовите служители и патрулите не им се провеждат мероприятия и обучение по справяне с такива ситуации. Няма адекватно обучение по шофиране - имаше няколко случая на загинали полицай при катастрофи. Просто нямат тренинг, стимул и т.н. тъй като може спокойно да се сключат договори с фитнес зали около районните, с бойни клубове и т.н. където да се провежда обучение на служителите. Това струва пари, но все пак нали се твърди, че МВР е гръбнакът на държавата!
Другото вече, много по сериозното, са чадърите и протекциите от страна на МВР служители върху тези групи. Няма как такива показни отвличания да се получават толкова успешно ако няма протекции. И то за мен протекции не толкова на високо ниво, а на най-ниско - нужно е патрулът нарочно да се забави няколко минути, да каже, че не са видели нищо и т.н. Примерът с групата за кражба на луксозни автомобили, където участваха двама патрулиращи полицаи. Казвам, че това е много по-сериозния проблем, тъй като тези покрития са адски трудни за хващане, а пък да не говорим за доказване. Може в един патрул единия полицай да помага на дадена група, а колегата му дори и да си няма идея...Напоследък имаше няколко случая на служители на митници и МВР хванати в схеми, но това тепърва ще става все по-трудно, тъй като сега малко или много се разчита на ненаказаност и тия неща се знаеха негласно, но пък оттук нататък ще се прикриват много по-добре и ще е много трудно, но пък да се надяваме, че ще се превърнат от масова практика в изолирани случаи!
А няма как патрулите да са далеч от бандитите, като те всеки ден са сред тях и е неизбежно в дадения район да нямат допирни точки. Но така е навсякъде по света, въпроса е бандитите да имат респект и да свият максимално дейността си в следствие на контакри с полицай, а не обратното!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Дек 2009, 11:51

ми другият вариянт е каубойският! като не могат да се справят да дадат права и на обикновените граждани да се бранят! ако се въведе закон, че стъпил ли е в твоя собственост го сваляш и разрешат оръжията свободно -със сигурност доста от смелчаците ,дето ритат ше се замислят. ясно ,че това е нож с две остриета ,но престъпника може да се снабди с оръжие по най-различни начини , а обикновеният гражданин в момента -не! а ако знаят, че зад всеки тезгях в магазина има пушка и в домовете по един барабанлия доста бабаити ,ше седнат да сметат риска с елки...!
единственият проблем е ,че пак престъпника ще е една крачка напред ,защото обикновеният човек преди да натисне спусъка се замисля: да не го утрепам,да го целна в крака ,да не отнеса некой друг в навалицата ,а оня стреля и после мисли: баси, кво напраих -тоа го утрепах за нищо...! не ,че в щатите си няма пак престъпност.

Следваща

Назад към Извън Темата