Внос на кола от УСА
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Внос на кола от УСА
Та какво трябва да платя
мито
ддс
акциз?
след нова година нали уж няма да има
и въобще цялата процедура каква е
некви идеи
мито
ддс
акциз?
след нова година нали уж няма да има
и въобще цялата процедура каква е
некви идеи
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Внос на кола от УСА
Тва с отпадането е само за ЕС, за УСА си плащаш всичко, та и през технотест тряя да минеш.
Вариант има само ако си живял там повече от 6 месеца, но пак тряя да минеш технотест.
Вариант има само ако си живял там повече от 6 месеца, но пак тряя да минеш технотест.
Сондьора написа:Тва с отпадането е само за ЕС, за УСА си плащаш всичко, та и през технотест тряя да минеш.
какъв е тоя вариант ако си живял там повече от 6 месеца
и как седи въпроса да я карам с щатски номера
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Акциза отпада за отвсякъде, не само ЕС. Идеята е ,че няма държава в ЕС с подобен данък. Иначе кво толко докарвам я от САЩ първо през Германия и няма акциз.
За щатските номера въпроса е сложен. Трябва да имаш американски пасапорт и колата да се води на твое име там, с пълномощи от прятел в САЩ нестава. Да не говорим ,че тука ще я застраховаш много трудно и за дебела сума, полицайте ще ти се дразнат и ще си на щателна проверка. Осшен това не съм сигурен но всеки 6 месеца трябва да излизаш от страната. Абе много затегнаха нещата с чуждите номера. Хубавото е обаче ,че с чужди номера камери за тебе няма.
Относно това което трябва да платиш:
цената на колата + цената на транспорта +акциз(ако е преди 2010)
върху всичкото ти се слага 10% мито и после пак върху всичкото + митото -20% ДДС
В крайна сметка да ти кажа само ,че колитите от САЩ наистина излизат по евтино особено мощните, но не се надявай на някакви чудеса и МНОГО тънко да ти излезе
За щатските номера въпроса е сложен. Трябва да имаш американски пасапорт и колата да се води на твое име там, с пълномощи от прятел в САЩ нестава. Да не говорим ,че тука ще я застраховаш много трудно и за дебела сума, полицайте ще ти се дразнат и ще си на щателна проверка. Осшен това не съм сигурен но всеки 6 месеца трябва да излизаш от страната. Абе много затегнаха нещата с чуждите номера. Хубавото е обаче ,че с чужди номера камери за тебе няма.
Относно това което трябва да платиш:
цената на колата + цената на транспорта +акциз(ако е преди 2010)
върху всичкото ти се слага 10% мито и после пак върху всичкото + митото -20% ДДС
В крайна сметка да ти кажа само ,че колитите от САЩ наистина излизат по евтино особено мощните, но не се надявай на някакви чудеса и МНОГО тънко да ти излезе
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
BMW_RIDER написа:В крайна сметка да ти кажа само ,че колитите от САЩ наистина излизат по евтино особено мощните, но не се надявай на някакви чудеса и МНОГО тънко да ти излезе
Ами тя цената си е МНОООООООООООГО тънка само да ги нямаше тези хиляди наизмислени таксички, цени, мита, технотестове и какво ли не.......... ако и регистрацията ставаше както в УСА щяхме да се преродим, ама ........
sled 1 месец ще дам подробно инфо моита в понеделник тръгва от ню джързи некои ако иска мое си делнеме контеинера 3800$ е има място за още 1 кола в момента чакам цени от различни шипинг компании иначе цената на колата +ТРАНСПОРТА(при мен 3800$) +10%МИТО + 20% ддс МА чАКАМ ДА видиме като доиде от опит наи добре се говори и декра или техно тест аз се хванах на хорото па да видиме

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Честно казано и на мен ми е минавало през акъла подобна авантюра, имам сериозен човек във Флорида, даже гледах обяви в тамошни автокъщи (които обяви между другото са изключително подробни и дори с озвучени видеоклипове, така че направо се надзърта навсякъде в колата, виртуално си направо в нея), ама нещо не мога да реша дали евентуално спестените пари си струват разправиите и занимаването...
Освен това и четох из разни други авто форуми, че имат проблеми после "американките" с тукашните официални сервизи по повод сервизното обслужване и резервни части, диагностики и т.н.
Така че с интерес ще следя за отзивите на колегата Мишу като му дойде колата....ако бъде така добър наистина да сподели как протича цялата тази операция

Освен това и четох из разни други авто форуми, че имат проблеми после "американките" с тукашните официални сервизи по повод сервизното обслужване и резервни части, диагностики и т.н.
Така че с интерес ще следя за отзивите на колегата Мишу като му дойде колата....ако бъде така добър наистина да сподели как протича цялата тази операция

F**k them all!
Мда, нека дойде на Мишу колата и да видим инфо от извора.
Преди 2-3 години бях проучвал да си докарам Еклипс 2002г. и най-евтиния възможен транспорт беше $2000 - няква фирма предлагаше и 1/2 контайнер
ама после като звъннах да питам за мита и такси и ми стана лошо
Преди 2-3 години бях проучвал да си докарам Еклипс 2002г. и най-евтиния възможен транспорт беше $2000 - няква фирма предлагаше и 1/2 контайнер

ако няма да я караш с американски номера - ползата е малка. да не кажа никаква.
а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна щото мисля че знаят че дори и да те спрат няма да им предложиш пари а няма как да ти напишат глоба защото ако решиш дори не им показваш бг книжка.
да не говориме, че може изобщо да не им говориш на български и спирането прключва точно за 30 секунди.
единствения проблем е че трябва да я застраховаш подобаващо или да я/се пазиш.
а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна щото мисля че знаят че дори и да те спрат няма да им предложиш пари а няма как да ти напишат глоба защото ако решиш дори не им показваш бг книжка.
да не говориме, че може изобщо да не им говориш на български и спирането прключва точно за 30 секунди.
единствения проблем е че трябва да я застраховаш подобаващо или да я/се пазиш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна щото мисля че знаят че дори и да те спрат няма да им предложиш пари а няма как да ти напишат глоба защото ако решиш дори не им показваш бг книжка.
Това не е много вярно... полицаите се заяждат доста, особено със скъпи коли с американски номера, дори се случва да ровят за наркотици ако се правиш на ударен, че не говориш БГ....
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
възможно е.
...аз лично проблеми съм нямал обаче...
като съм карал лъскава кола с бг регистрация са ми правили повече проблеми и са ме гледали в ръцете...
...аз лично проблеми съм нямал обаче...
като съм карал лъскава кола с бг регистрация са ми правили повече проблеми и са ме гледали в ръцете...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
alx написа: а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна
Тук съм абсолютно съгласен - кумът ми караше така години наред инфинитито си, бил съм жив свидетел много пъти, особено той както живее в град, където горе-долу всички се познават и тия с хубавите коли се броят на пръсти.....абсолютно точно го е описал колегата

F**k them all!
ITK написа:alx написа: а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна
Тук съм абсолютно съгласен - кумът ми караше така години наред инфинитито си, бил съм жив свидетел много пъти, особено той както живее в град, където горе-долу всички се познават и тия с хубавите коли се броят на пръсти.....абсолютно точно го е описал колегата
В малък град може и да е така, но аз лично в София имах страшно много проблеми миналата година, в крайна сметка смених номерата...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Така и така сме на темата.... имам един въпрос? Ако имам УСА книжка мога ли да давам нея на БГ полицаите и изобщо да не им показвам БГ книжката ми и синия талон.
Върти ми се из главата нещо такова - след няколко месеца ми изтичата книжката и се чудя дали изобщо да я подновявам
Върти ми се из главата нещо такова - след няколко месеца ми изтичата книжката и се чудя дали изобщо да я подновявам
аз лично им давам само американска книжка- с официално заверен превод на български.. независимо каква кола карам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2