Внос на кола от УСА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Внос на кола от УСА

Мнение от Gamena » 16 Дек 2009, 11:59

Та какво трябва да платя
мито
ддс
акциз?
след нова година нали уж няма да има
и въобще цялата процедура каква е
некви идеи

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Внос на кола от УСА

Мнение от Сондьора » 16 Дек 2009, 12:13

Тва с отпадането е само за ЕС, за УСА си плащаш всичко, та и през технотест тряя да минеш.
Вариант има само ако си живял там повече от 6 месеца, но пак тряя да минеш технотест.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 16 Дек 2009, 12:43

Сондьора написа:Тва с отпадането е само за ЕС, за УСА си плащаш всичко, та и през технотест тряя да минеш.
Вариант има само ако си живял там повече от 6 месеца, но пак тряя да минеш технотест.

какъв е тоя вариант ако си живял там повече от 6 месеца
и как седи въпроса да я карам с щатски номера

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 16 Дек 2009, 13:25

Акциза отпада за отвсякъде, не само ЕС. Идеята е ,че няма държава в ЕС с подобен данък. Иначе кво толко докарвам я от САЩ първо през Германия и няма акциз.
За щатските номера въпроса е сложен. Трябва да имаш американски пасапорт и колата да се води на твое име там, с пълномощи от прятел в САЩ нестава. Да не говорим ,че тука ще я застраховаш много трудно и за дебела сума, полицайте ще ти се дразнат и ще си на щателна проверка. Осшен това не съм сигурен но всеки 6 месеца трябва да излизаш от страната. Абе много затегнаха нещата с чуждите номера. Хубавото е обаче ,че с чужди номера камери за тебе няма.
Относно това което трябва да платиш:
цената на колата + цената на транспорта +акциз(ако е преди 2010)
върху всичкото ти се слага 10% мито и после пак върху всичкото + митото -20% ДДС

В крайна сметка да ти кажа само ,че колитите от САЩ наистина излизат по евтино особено мощните, но не се надявай на някакви чудеса и МНОГО тънко да ти излезе
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 16 Дек 2009, 14:32

BMW_RIDER написа:В крайна сметка да ти кажа само ,че колитите от САЩ наистина излизат по евтино особено мощните, но не се надявай на някакви чудеса и МНОГО тънко да ти излезе

Ами тя цената си е МНОООООООООООГО тънка само да ги нямаше тези хиляди наизмислени таксички, цени, мита, технотестове и какво ли не.......... ако и регистрацията ставаше както в УСА щяхме да се преродим, ама ........

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 16 Дек 2009, 17:23

sled 1 месец ще дам подробно инфо моита в понеделник тръгва от ню джързи некои ако иска мое си делнеме контеинера 3800$ е има място за още 1 кола в момента чакам цени от различни шипинг компании иначе цената на колата +ТРАНСПОРТА(при мен 3800$) +10%МИТО + 20% ддс МА чАКАМ ДА видиме като доиде от опит наи добре се говори и декра или техно тест аз се хванах на хорото па да видиме :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 16 Дек 2009, 17:46

Честно казано и на мен ми е минавало през акъла подобна авантюра, имам сериозен човек във Флорида, даже гледах обяви в тамошни автокъщи (които обяви между другото са изключително подробни и дори с озвучени видеоклипове, така че направо се надзърта навсякъде в колата, виртуално си направо в нея), ама нещо не мога да реша дали евентуално спестените пари си струват разправиите и занимаването... :roll:
Освен това и четох из разни други авто форуми, че имат проблеми после "американките" с тукашните официални сервизи по повод сервизното обслужване и резервни части, диагностики и т.н.
Така че с интерес ще следя за отзивите на колегата Мишу като му дойде колата....ако бъде така добър наистина да сподели как протича цялата тази операция :yes:
F**k them all!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 16 Дек 2009, 17:56

Мда, нека дойде на Мишу колата и да видим инфо от извора.
Преди 2-3 години бях проучвал да си докарам Еклипс 2002г. и най-евтиния възможен транспорт беше $2000 - няква фирма предлагаше и 1/2 контайнер ;) ама после като звъннах да питам за мита и такси и ми стана лошо

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Дек 2009, 19:42

ако няма да я караш с американски номера - ползата е малка. да не кажа никаква.

а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна щото мисля че знаят че дори и да те спрат няма да им предложиш пари а няма как да ти напишат глоба защото ако решиш дори не им показваш бг книжка.

да не говориме, че може изобщо да не им говориш на български и спирането прключва точно за 30 секунди.

единствения проблем е че трябва да я застраховаш подобаващо или да я/се пазиш.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Дек 2009, 20:15

alx написа:а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна щото мисля че знаят че дори и да те спрат няма да им предложиш пари а няма как да ти напишат глоба защото ако решиш дори не им показваш бг книжка.

да не говориме, че може изобщо да не им говориш на български и спирането прключва точно за 30 секунди.

Това не е много вярно... полицаите се заяждат доста, особено със скъпи коли с американски номера, дори се случва да ровят за наркотици ако се правиш на ударен, че не говориш БГ....
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Дек 2009, 20:23

възможно е.

...аз лично проблеми съм нямал обаче...

като съм карал лъскава кола с бг регистрация са ми правили повече проблеми и са ме гледали в ръцете...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 16 Дек 2009, 20:50

alx написа: а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна

Тук съм абсолютно съгласен - кумът ми караше така години наред инфинитито си, бил съм жив свидетел много пъти, особено той както живее в град, където горе-долу всички се познават и тия с хубавите коли се броят на пръсти.....абсолютно точно го е описал колегата :!:
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Дек 2009, 20:54

ITK написа:
alx написа: а карането с американски номера е безметежно. никои не те закача за нищо. особено ако е голяма кола всеки ти прави път, полицайте гледат на другата страна

Тук съм абсолютно съгласен - кумът ми караше така години наред инфинитито си, бил съм жив свидетел много пъти, особено той както живее в град, където горе-долу всички се познават и тия с хубавите коли се броят на пръсти.....абсолютно точно го е описал колегата :!:

В малък град може и да е така, но аз лично в София имах страшно много проблеми миналата година, в крайна сметка смених номерата...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Escape » 16 Дек 2009, 21:20

Така и така сме на темата.... имам един въпрос? Ако имам УСА книжка мога ли да давам нея на БГ полицаите и изобщо да не им показвам БГ книжката ми и синия талон.

Върти ми се из главата нещо такова - след няколко месеца ми изтичата книжката и се чудя дали изобщо да я подновявам

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Дек 2009, 21:24

аз лично им давам само американска книжка- с официално заверен превод на български.. независимо каква кола карам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата